Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ;




Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κορύφωση της δράσης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν έχει φέρει μόνο ικανοποιητικά αποτελέσματα για τους φαντάρους, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη βελτίωση της χακί καθημερινότητας και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατιωτών, αλλά και την οργή κυβέρνησης-επιτελείων και ακροδεξιάς.

Απειλές μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και τηλεφώνων είναι σύνηθες φαινόμενο!

Ας τους θέσουμε επομένως τρία απλά ερωτήματα:

Πιστεύουν ότι με τις απειλές θα λύσουν τα προβλήματα των φαντάρων;

Πιστεύουν ότι οι απειλές τους θα διατηρήσουν το καθεστώς αυθαιρεσίας των αξιωματικών-διοικητών και του «Παραλόγου τη θητεία», όταν πλέον εκατοντάδες φαντάροι και οι γονείς σε κάθε ΕΣΣΟ, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό;

Πιστεύουν ότι οι απειλές τους θα σταματήσουν το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ;

Μα βρε τρομοκρατημένοι-τρομοκράτες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (είτε επί ΠΑΣΟΚ, είτε επί ΝΔ) και θρασύδειλοι φυγόστρατοι του ΛΑΟΣ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δεν σταματήσαμε όταν επί ΠΑΣΟΚ μας ρίξατε χειροβομβίδα και επί ΝΔ μας συλλαμβάνατε έξω από τα στρατόπεδα!

Απάντηση μας είναι η καθημερινή Συνδικαλιστική δράση μέσα στα στρατόπεδα, η συλλογική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων, το γκρέμισμα των Στεγανών που θέλουν να κρύψουν από τα μάτια της κοινωνίας τις αυθαιρεσίες αξιωματικών-διοικητών και τους αυταρχικούς-πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Η διοίκηση ενός κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων δεν είναι θέμα προθέσεων του διοικητή γιατί οποιαδήποτε καλή διάθεση έρχεται σε αντίφαση με τα βασικά δόγματα του ελληνικού στρατού όπως το αξιόμαχο τα υπέρογκα ποσά στους εξοπλισμούς αλλά και οι περικοπές σε ότι έχει σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης των αναλώσιμων φαντάρων. Η δράση του δικτύου Σπάρτακος στοχεύει στην όξυνση τέτοιων αντιφάσεων, να πιέζει την ιεραρχία με σκοπό να πετυχαίνει άμεσες υλικές νίκες στο σήμερα.

Ο διοικητής του κέντρου της Κορίνθου σ/χης Γ. Μπαλαφούτας προσπάθησε να απαντήσει σε όλες τις καταγγελίες σε σχέση με το νερό χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα πειστικός αφού από τη μία ήταν κατηγορηματικός για την καταλληλότητα του πόσιμου νερό, ενώ από την άλλη παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο που να το επιβεβαιώνει. Καμία δήλωση μπροστά στους φαντάρους όμως δεν έγινε για τις υπόλοιπες καταγγελίες που είχαν σχέση με τα καψόνια. Φαίνεται όμως ότι οι υπεύθυνοι πήραν το μήνυμα αφού η κατάσταση άλλαξε αμέσως προς το καλύτερο. Από εκεί και πέρα αφοπλιστική ήταν η παραδοχή του σ/χη μπροστά στους φαντάρους για την κατάσταση με τα βύσματα, τα τηλέφωνα και τις μεταθέσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά έκλεισε τα τηλέφωνα για να μπορέσουν να βγουν οι μεταθέσεις. Δε μπορούμε όμως να πιστέψουμε ότι σε αυτή την ΕΣΣΟ επικράτησε απόλυτη αξιοκρατία και δεν υπήρξαν παρεμβάσεις. Ουσιαστικά ο διοικητής έκανε ότι μπορούσε μέχρι το σημείο που θεώρησε ότι τον παίρνει. Ζόρικος σε γονείς και φίλους … υποταγμένος όμως και αυτός σε ΓΕΣ, πολιτική ηγεσία. Γι αυτό και για μας όλες αυτές οι μεγαλόστομες δηλώσεις είναι η ομολογία μιας κατάστασης παρά η απόδειξη της γενναιότητας του διοικητή.

Η δράση του Σπάρτακου είναι αυτή που πραγματικά έχει αλλάξει την κατάσταση στην Κόρινθο τα τελευταία χρόνια. Σπάσαμε τον αυταρχισμό με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η Κόρινθος να θεωρείται ένα από τα πιο «χαλαρά» κέντρα. Στα μαγειρεία υπάρχει πολιτικό προσωπικό και πλυντήρια πιάτων. Η ποιότητα στο φαγητό μετά από καταγγελίες για δηλητηρίαση βελτιώθηκε και η ποσότητα διπλασιάστηκε. Στους φαντάρους δίνονται –έστω- δύο μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό, κάτι που δεν γίνεται σε κανένα άλλο κέντρο ή στρατόπεδο. Ακόμη και για την ΕΛΔΥΚ δεν υπήρξε ιδιαίτερη πίεση όπως πριν από δύο χρόνια που είχε φύγει το μισό στρατόπεδο. Ο μαζικός συλλογικός αγώνας των στρατευμένων φέρνει αποτελέσματα και δεν θα αφήσουμε κανένα αξιωματικό να το παίζει καλός στις πλάτες των δικών μας αγώνων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Αναρτήθηκε από Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στις 10:19 μ.μ. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Ετικέτες Στρατός
1 σχόλια:

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ.ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΚΑΛΑ ΣΠΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΧΕΖΑΔΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ -ΜΕ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΕΩΣ ΤΑ 40-ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΝΕ ΠΟΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ,ΚΑΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΣΤΑ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΕΙΝΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ.25.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ...

19 Δεκεμβρίου 2009 10:38 μ.μ. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Ανάρτηση Σχολίου

1 σχόλιο: