Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Κυρώσεις στις εταιρείες που τροφοδοτούν με καύσιμα το Ιράν

ΙΡΑΝ
www.tvxs.gr

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε σχέδιο νόμου για την επιβολή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις ξένες εταιρίες που βοηθούν στην τροφοδοσία με καύσιμα το Ιράν.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο οι ΗΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν κυρώσεις σε εταιρίες καυσίμων που τροφοδοτούν απ' ευθείας με βενζίνη το Ιράν μαζί και καθώς και σε εκείνες που παρέχουν ασφαλιστικές καλύψεις σε δεξαμενόπλοια που διευκολύνουν τις μεταφορές των καυσίμων.

Το σχέδιο νόμου, θα επεκτείνει υπάρχον αμερικανικό νόμο που προβλέπει την τιμωρία ξένων εταιριών οι οποίες επενδύουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο στον ενεργειακό τομέα στο Ιράν.

Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως η απόφαση των αμερικανών βουλευτών να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν για την αγορά καυσίμων δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα γιατί η Τεχεράνη διαθέτει πολλούς προμηθευτές. «Δεν θα πετύχουν. Εχουμε ένα μακρύ κατάλογο προμηθευτών βενζίνης», τόνισε ο Χογιατολάχ Γκαμινιφάρντ, αντιπρόεδρος της Εθνικής Ιρανικής Εταιρίας Πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου