Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

-Στις 27 Δεκέμβρη 2009 και τις 3 Γενάρη 2010, στην Αδριανούπολη σημειώθηκαν φασιστικές επιθέσεις σε βάρος των αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου .

-Αστυνομικοί και Γκρίζοι Λύκοι χέρι χέρι οργάνωσαν μια ακόμη προβοκάτσια, επιτέθηκαν λυσσασμένα, επιχείρησαν να λιντσάρουν τους αγωνιστές.

- Αντί τους προβοκάτορες φασίστες, τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν.


Τα μέλη του Λαϊκού Μετώπου, εδώ και μήνες εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική τους δράση με το σύνθημα «Οι ΗΠΑ Θα Φύγουν από την Τουρκία, Αυτή η Χώρα Είναι Δικιά μας Πατρίδα!». Οι αγωνιστές του Μετώπου όπου αν και βρίσκονται σηκώνουν τα πανό τους, μοιράζουν τα αγωνιστικά έντυπα και μαζεύουν υπογραφές με αίτημα να κλείσει η αμερικάνικη βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα. Εκατοντάδες μέλη του Μετώπου, πριν κανένα μήνα περίπου, είχαν συγκενρωθεί μπροστά στη βάση του Ιντσιρλίκ και είχαν καταγγείλει την κυβέρνηση του Τ. Ερντογάν που είναι υπηρέτης των ιμπεριαλιστών. Αυτός είναι ο λόγος που η ολιγαρχία άρχισε να χρησιμοποιεί κάθε μέσο καταστολής για να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές.

Στις 16 Δεκέμβρη 2009, 3 φοιτητές- μέλη της Επαναστατικής Νεολαίας, ενώ μοίραζαν αγωνιστικά έντυπα στο κέντρο της Αδριανούπολης, συνελήφθησαν βίαια, βασανίστηκαν απάνθρωπα και οδηγήθηκαν στις φυλακές με τη δήθεν κατηγορία «προπαγάνδα παράνομης οργάνωσης».

Στις 27 Δεκέμβρη, στο ίδιο σημείο φίλοι και συγγενείς των φυλακισμένων συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην παράνομη και άδικη φυλάκιση των 3 φοιτητών. Πρώτα οι ασφαλίτες με πολιτικά και ύστερα, οργανωμένοι από αυτούς οι Γκρίζοι Λύκοι άρχισαν να τους παρενοχλούν. Παρά τις απειλές, οι διαδηλωτές δεν έκαναν πίσω και συνέχισαν να καταγγείλουν την αστυνομική συνομωσία αυτή που στίνει μια νέα προβοκάτσια. Αστυνομικοί με πολιτικά και Γκρίζοι Λύκοι χέρι-χέρι χτύπησαν με γκλοπ και χημικά τους αγωνιστές, επιχείρησαν να τους λιντσάρουν. Οι αστυνομικοί ένστολοι αντί να επέμβουν, έπαιξαν τον απλή θεάτη και μπήκαν στο προσκήνιο όταν οι «συνάδελφοι» τους, οι ασφαλίτες με πολιτικά είχαν ήδη τελειώσει το «έργο» τους. Παρότι οι αγωνιστές ήταν θύματα αυτής της φασιστικής δολοφονικής επίθεσης και παρότι όλοι τους έφεραν τραυματίες, συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και στο Αστυνομικό Μέγαρο της Αδριανούπολης και από τους οποίους 2 ακόμη αγωνιστές φυλακίστηκαν.


Στις 3 Γενάρη 2010, εκατοντάδες μέλη του Μετώπου συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και ξεκίνησαν το δρόμο με 3 πούλμαν με σκοπό να πάνε στην Αδριανούπολη. Στα διόδια της Αδριανούπολης, οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν τα πουλμάν και εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη. Επειδή, οι αγωνιστές του Μετώπου δεν αποχωρούσαν από τα δικαιώματά τους και συνέχιζαν να περιμένουν στα διόδια, οι αστυνομικοί και φασίστες που έφεραν μαζί τους από την πόλη ξαναχτύπησαν τον κόσμο χρησιμοποιώντας γκλοπ, δακρυγόνα και νερό με πίεση από τις αστυνομικές αύρες. Περίπου 10 αγωνιστές τραυματίστηκαν και μερικοί άλλοι συνελήφθησαν. Παρά τις τραυματίες και συλλήψεις, τα μέλη του Μετώπου πραγματοποιήσαν επί ώρες καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα να μπορούν να φτάσουν στην πόλη κι εκεί να πραγματοποιούν συγκέντρωση για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους φυλακισμένους αγωνιστές και να διαμαρτυρηθούν στις προβοκάτσιες των κρατικών – παρακρατικών μηχανισμών. Η ίδια πολιτική της καταστολής εφαφμόσθηκε και στις άλλες πόλεις της χώρας όπως στο Καρς όπου, στις 3 Γενάρη συνελήφθησαν και βασανίστηκαν άγρια 16 φοιτητές, όπως στο Ερζίντζαν όπου την ίδια μέρα 11 αγωνιστές δέχθηκαν επίθεση και συνελήφθησαν.

Στις 4 Γενάρη, ενώ γραφόταν αυτή η είδηση, τα μέλη του Μετώπου συνέχιζαν να περιμένουν στα πούλμαν τους αποφασισμένοι να ακυρώσουν αυτή την παράνομη απόφαση των αρχών που του απαγορεύει την είσοδο στην πόλη και να ματαιώσουν αυτή την προβοκάτσια. Παράλληλα, σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως στην Σμύρνη, την Αντάλια, την Άγκυρα, την Μπορούσα οι αγωνιστές βγήκαν στις πλατείες και διαμαρτυρήθηκαν για τις κρατικές και μην φασιστικές επιθέσεις.

Το Λαϊκό Μέτωπο ανακοίνωσε ότι στις 5 Γενάρη θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο κέντρο της Αδριανούπολης μαζί με τους 38 δημοκρατικούς φορείς και κόμματα ενάντια στις προβοκατόρικες επιθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου