Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΟΥΔΑΝΟΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Αφρική
TVXS

Τετραπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός των ανθρώπων στο Σουδάν που χρήζουν επισιτιστικής βοήθειας φτάνοντας τα 4.3 εκατομμύρια, από ένα εκατομμύριο που ήταν πέρυσι. Όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM) του ΟΗΕ και οι τοπικές αρχές, αιτίες αυτής της ραγδαίας αύξησης είναι κυρίως οι εχθροπραξίες που σημειώνονται στη περιοχή και η παρατεταμένη ξηρασία που είχε σαν αποτέλεσμα την φτωχή σοδειά.

«Αυτή η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια στο Νότιο Σουδάν σημειώνεται ακριβώς πριν από την έναρξη της εποχής των βροχών, στη διάρκεια της οποίας οι δρόμοι κλείνουν και τα χωριά μένουν αποκλεισμένα», προειδοποιεί ο Λέο βαν ντερ Βέλντεν, συντονιστής του PAM στο Νότιο Σουδάν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στα 4,3 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια προστίθενται και 4,7 εκατομμύρια κάτοικοι του Νταρφούρ (δυτικό Σουδάν), οι οποίοι αναλόγως των εποχών εξαρτώνται επίσης από την ανθρωπιστική βοήθεια. Συνολικά δηλαδή 11 εκατομμύρια Σουδανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου