Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Απεργία ψήφισαν οι ιπτάμενοι της BA

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ
http://www.ethnos.gr/

Υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τηνπολιτική μείωσης των θέσεων εργασίας και λιτότητας ψήφισε το 80,7% των μελών του ιπτάμενου προσωπικού της British Airways

Υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τηνπολιτική μείωσης των θέσεων εργασίας και λιτότητας ψήφισε το 80,7% των μελών του ιπτάμενου προσωπικού της British Airways.

Οπως ανακοίνωσε την Δευτέρα το συνδικάτο Unite, το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε μετά την ακύρωση ενός πρώτου γύρου ψηφοφορίας, τον Δεκέμβριο.

Κατά τη διαδικασία αυτή, το συνδικάτο δήλωσε ότι θα οργανώσει την Πέμπτη μια συνάντηση με το ιπτάμενο προσωπικό, στην οποία θα πρέπει να ανακοινωθεί η ημερομηνία κατά την οποία θα καλέσει σε απεργία.

Το συνδικάτο διαμαρτύρεται κατά των μέτρων λιτότητας και των περικοπών στη στελέχωση των πληρωμάτων πτήσης, που αποφασίστηκε από την εταιρεία για να συμβάλει στη μείωση των σημαντικών απωλειών που έχει.

Η ΒΑ προβλέπει να έχει ετήσιες απώλειες ρεκόρ στην οικονομική χρήση της που λήγει στα τέλη Μαρτίου και ο γενικός της διευθυντής Γουίλι Γουόλς έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη να μειωθεί το κόστος.

Το πλήρωμα καμπίνας της βρετανικής εταιρείας είχε ήδη αποφανθεί τον Δεκέμβριο, με συντριπτική πλειοψηφία (92,5%), υπέρ μιας στάσης εργασίας. Αλλά αυτή η πρώτη ψηφοφορία είχε ακυρωθεί από βρετανικό δικαστήριο, μετά από αίτηση της εταιρείας, λόγω παρατυπιών, γεγονός που είχε αναγκάσει το συνδικάτο να ακυρώσει την τελευταία στιγμή μια απεργία 12 ημερών που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η απεργία αυτή θα ήταν η πρώτη εδώ και δώδεκα χρόνια στην ΒΑ και η μεγαλύτερη στην ιστορία των αερομεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου