Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΕΦΕΔΡΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Ανακοινώσεις Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης

Το αφιέρωμα του στρατιωτικού περιοδικού ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ για τα 14 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας της ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ όχι μόνο προκαλεί με την εκφρασμένη ομολογία προβολής των εν λόγω Μιλιταριστικών και φιλοπόλεμων δραστηριοτήτων, αλλά κυρίως αποσαφηνίζει πολλά σχετικά με τη δράση και το ρόλο των Λεσχών Εφέδρων.

Ζήτημα Πρώτο: τι είναι ο ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ, πότε δημιουργήθηκε και γιατί. «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΣΕΕΔ)-Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων (ΣΑΚ) είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 1996, αμέσως μετά την κρίση των Ιμίων, από μια ομάδα εφέδρων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών που υπηρέτησαν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις»

Αποκαλύπτεται επομένως ότι τα γεγονότα στα Ίμια, με την ήττα του ελληνικού στρατού και την αδυναμία των δογμάτων του πρώτου αποφασιστικού πλήγματος να απαντήσουν σε πολιτικούς χειρισμούς (γκρίζες ζώνες), απειλώντας ταυτόχρονα με γενικευμένη πολεμική σύγκρουση των δύο λαών, αποτέλεσε όχι μόνο την αιτία καταβαράθρωσης του κύρους των Ανωτάτων Στρατιωτικών και συνολικά της στρατιωτικής κάστας, που αποδείχτηκαν τραγικά λίγοι πολιτικά, γελοιοποιήθηκαν από την υπηρεσιακή τους Ανεπάρκεια (αποτυχία αμυντικών σχεδίων και μη φύλαξη των νησιών, τραγικές ελλείψεις και κοντόθωρη, ψηφοθηρική πολεμοκάπηλη ρητορεία περί Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας-Κύπρου, που είναι και παράνομη και ανεφάρμοστη) και την πολεμική τους εμμονή (στοχοποίηση ολόκληρου του τουρκικού στόλου), αλλά απέδειξε και τα τραγικά αδιέξοδα της εθνικιστικής γραμμής της άρχουσας τάξης.

Μια εθνικιστική γραμμή, που εφαρμόστηκε ακόμη και με Εμπάργκο εναντίον της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, εκφράστηκε από τις κυβερνήσεις των Μητσοτάκη, Παπανδρέου, αργότερα εγκαταλείφθηκε για να γίνει σημαία του Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ των Αρσένη-Παπαθεμελή κλπ, του Σαμαρά, του ΛΑΟΣ και της Εκκλησίας, του ΑΡΔΗΝ-Καραμπελιά και εθνικιστών δημοσιογράφων της ριζοσπαστικής αριστεράς, ενώ ΚΚΕ-ΣΥΝ εντάσσονταν στον «εθνικό κορμό» καταγγέλλοντας την τουρκική επιθετικότητα.

Παράλληλα, ενώ η αντικαπιταλιστική αριστερά πρωταγωνίστησε σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια προβάλλοντας την ανάγκη κοινής πάλης των λαών του Αιγαίου ενάντια στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό των αρχουσών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, το επίσημο πολιτικό προσωπικό (Σημίτης-Γ.Παπανδρέου-Καραμανλής-Μπακογιάννη κλπ) στρεφόταν σε αναζήτηση πολιτικής λύσης για Αιγαίο-Κύπρο, ενώ το αστικό εθνικιστικό μπλοκ, με την συνδρομή εκδοτών-καναλαρχών-εμπόρων και βιομηχάνων του πολέμου ανασυγκροτούνταν, απαιτώντας νέες θυσίες από τον εργαζόμενο για ξέφρενους εξοπλισμούς, ενώ η ακροδεξιά εντάσσονταν εκ νέου σε στρατιωτικές δομές, έτοιμες να στραφούν κατά των μεταναστών και των κινημάτων, διεκδικώντας ρόλο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, δίπλα στο κράτος, με την συνδρομή των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-δημάρχων κλπ., καμουφλάροντας την πολεμική και κατασταλτική δράση της με τον Εθελοντισμό!

Ο ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ «στις 10 Απριλίου 1996 αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών (ΜΠΑ 2514\96) και το Νοέμβριο του ίδιου έτους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως φίλαθλο σωματείο και έγινε τακτικό μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΣΚΟΕ). Είναι αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο είναι και η εποπτεύουσα αρχή του, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τη Νομαρχία Αθηνών και το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος έχει παραχωρήσει και το οίκημα στο οποίο στεγάζεται σήμερα».

Αθλητισμός επομένως η ΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, αναγνώριση από τη Δικαιοσύνη, την ίδια στιγμή που μπλοκάρεται κάθε προσπάθεια Συνδικαλισμού στον στρατό, άμεση εποπτεία από την ίδια την κυβέρνηση (άλλοτε του ΠΑΣΟΚ, άλλοτε της ΝΔ), έναρξη της δραστηριότητας ταυτόχρονα με την επέλαση του «Εκσυγχρονισμού» (με τα γνωστά επακόλουθα: ληστεία Χρηματιστηρίου, αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα, Διαπλοκή, Διαφθορά κλπ), αλλά και οικονομική στήριξη από το Δήμαρχο Αθήνας της ΝΔ, που παραχωρεί ακόμη και τμήμα της δημοτικής περιουσίας, συγκεκριμένα δημοτικό κτίριο για να στεγαστούν οι Φασίστες Πολεμοκάπηλοι, ενώ περισσεύουν οι κραυγές του εναντίον των Ελεύθερων Χώρων και των Καταλήψεων Στέγης!

Ζήτημα Δεύτερο: «Στόχος του Συνδέσμου είναι η συγκέντρωση σε έναν ενιαίο φορέα, όλων των πολιτών (ανδρών και γυναικών) οι οποίοι υπηρέτησαν ως στρατεύσιμοι, έφεδροι αξιωματικοί, έφεδροι μακράς ανακατάταξης, ΕΠΥ-ΕΜΘ κλπ. σε οποιοδήποτε Κλάδο, ‘Όπλο ή Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιδιώκει μέσα από τις δραστηριότητες του να αναπτύξει και να ενισχύσει στα μέλη τις ιδέες της φιλοπατρίας, του αλτρουισμού και της πειθαρχίας επ’ ωφελεία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Άμυνας και να εμφυσήσει στον πολίτη την ιδέα της προσφοράς στην πατρίδα, μέσα από τον εθελοντισμό και τη δραστηριοποίηση του σε περιπτώσεις Έκτακτης Ανάγκης σε καιρό ειρήνης»!

Σιγά σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι. Εθνικισμός, Πειθαρχία, Υποταγή, ή αλλιώς «Πατρίδα-Θρησκεία-Στρατός», ένα συνοφρύωμα ολοκληρωτισμού-πολεμοκαπηλείας, έτοιμο να σταθεί δίπλα στις ‘Ενοπλες Δυνάμεις και να αναλάβει ρόλο σε περιόδους Έκτακτης Ανάγκης, όπως αυτή της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008. Ασύμμετρες απειλές, κυνήγι μουσουλμάνων μεταναστών, έκτακτες ανάγκες αποτελούν το παρανομαστή της ενεργοποίησης των φασιστοειδών σε συνεργασία με το κράτος. Μεταξύ του Απολογισμού των Δραστηριοτήτων τους την περίοδο 2005-2008, ξεχωρίζουμε τις εξής: «1. Δύο εκπαιδεύσεις στις τεχνικές επάνδρωσης και λειτουργίας σημείου ελέγχου – check point (επιλογή θέσης, κατασκευή επάνδρωση, ασφάλεια check point, έλεγχος – σύλληψη υπόπτων, αιχμαλώτων, οχημάτων)!

Αλήθεια, πως δικαιολογεί η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος αυτού του είδους την πολεμική και κατασταλτική δράση, που θυμίζει τις χειρότερες στιγμές των Ισραηλινών κατακτητών εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και στη Ραμάλα; Είναι και η σύλληψη αιχμαλώτων ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ή απόδειξη των κινδύνων για την εργαζόμενη πλειοψηφία από τη δράση των στρατιωτικών-κατασταλτικών εφεδρικών σωμάτων που καλύπτει και προετοιμάζει ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός; ;

Ζήτημα Τρίτο: Η δράση των «βαμμένων» φασιστών, των επικίνδυνων για την ειρήνη ακροδεξιών αποκαλύπτεται και μέσα από τις σελίδες της ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ, που με τρόπο ανεύθυνο και προκλητικό διαφημίζει: «Μετά τη δολοφονία των Κυπρίων Ισαάκ και Σολωμού, ο ΠΣΕΕΔ διοργάνωσε δύο φορές διάπλου Ελλάδας-Κύπρου, με φουσκωτά σκάφη και έφεδρους καταδρομείς, με την ονομασία ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΙΜΩΝ, το 1997 και το 1998, σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ, το ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, το Δήμο Αθηναίων και το Δήμο Π.Φαλήρου».

Το πρώτο που εντοπίζει κανείς είναι αυτή η επικίνδυνη, φιλοπόλεμη σύμπλευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, των δημάρχων της ΝΔ και κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε τυχοδιωκτικές πολεμικές επιχειρήσεις ακραίων φασιστικών στοιχείων. Σχετικές αποκαλύψεις έχει κάνει ο ΙΟΣ της Κ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, όπου στο άρθρο με τίτλο ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ, περιγράφονται ο πραγματικός ρόλος του ελληνικού και κυπριακού κράτους, οι πολεμικές επιχειρήσεις των Ελλαδιτών-Ελληνοκυπρίων φασιστών καταδρομέων στο κατεχόμενο τμήμα της Βόρειας Κύπρου, η κάλυψη και συγκάλυψη των ΜΜΕ απέναντι σε πρωτοφανείς κινήσεις που απείλησαν να προκαλέσουν πολεμική εμπλοκή στο νησί.

Τέλος, η ανάδειξη της δράσης των Ελλήνων φασιστών Καταδρομέων αποκαλύπτει ότι αποτελούν το αντίστοιχο των Τούρκων ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ!!! Υποχείρια του ελληνικού και τουρκικού κράτους, λύκοι που πετιούνται σε αλληλοσφαγή προκειμένου η κάθε αστική τάξη να δοκιμάσει τις αντοχές των απέναντι, θύματα και θύτες ακραίων πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Ζήτημα Τέταρτο. Παράλληλα, ο ΠΣΕΕΔ συνεργάζεται με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και διάφορα think tank, διατυπώνοντας προτάσεις: «Έχει διοργανώσει δύο επιστημονικές ημερίδες στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ. Επίσης, με την συνεργασία του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) συνέγραψε μελέτη ο Επιχειρησιακός ρόλος των Εφέδρων στην Ειρήνη και στον Πόλεμο, με προτάσεις για την αναβάθμιση του θεσμού των Εφέδρων».

Ζήτημα Πέμπτο. Ο απόλυτος εναγκαλισμός κράτους-Ελληνικού Στρατού-Ξένων Ειδικών Δυνάμεων, Μυστικών Υπηρεσιών-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-φασιστοειδών καταδρομέων αποκαλύπτεται και μέσα από την παρουσίαση των ηγετικών πυρήνων. «Πρόεδρος του ΔΣ του ΠΣΕΕΔ είναι ο Αλέξανδρος Κόντος, έφεδρος ταγματάρχης Καταδρομέων. Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του Συνδέσμου είναι ο Κωνσταντίνος Παύλου, έφεδρος ανθυπασπιστής, πρώην εκπαιδευτής των Καταδρομέων και αργότερα εκπαιδευτής των βατραχανθρώπων και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος. Ο ίδιος, έχει λάβει εκπαίδευση στην SWAT (Special Weapons And Tactics) και υπήρξε εκπαιδευτής στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, Ελλήνων και Αμερικανών. Επισημαίνεται ότι βρίσκονται πάντοτε σε στενή συνεργασία με εκπαιδευτές των Ειδικών δυνάμεων του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος.

Ζήτημα Έκτο. Το περιοδικό παρακολούθησε άσκηση σε ημιαστικό περιβάλλον, που περιελάμβανε εκκαθάριση κτιρίου, τακτική κίνηση περιπόλου, ασκήσεις άμεσης αντίδρασης σε ενέδρα, ενώ ζωτικής σημασίας θέμα της θεωρίας ήταν το κεφάλαιο της απελευθέρωσης ομήρου ή κρατούμενων αμάχων! Από των πλούτο αυτών «των αθλητικών δραστηριοτήτων», όπου «ο εκπαιδευτής οφείλει να μεταδώσει την ουσία της τακτικής που εφαρμόζεται, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να φέρουν σε πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη –όπως έχει αποδειχτεί στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν-στρατιωτική επιχείρηση, να ξεχωρίσουμε επίσης, ότι ο οπλισμός ήταν τύπου Airsoft.

Όμως οι μάχες μέσα σε πόλεις και συνολικά η πολεμική προετοιμασία απαιτούν αληθοφάνεια. Αυτή προσφέρεται από τον οπλισμό που συμπεριλαμβάνει «τα όπλα τύπου Airsoft που είναι ακριβή αντίγραφα των πραγματικών τυφεκίων εφόδου (Μ4, ΑΚ-47 κλπ), και η σειρά τους περιλαμβάνει όλους τους τύπους των όπλων και των εταιριών που υπάρχουν παγκοσμίως».

Ζήτημα Έβδομο. Η συνοδοιπορία των πραγματικών αστυνομικών και στρατιωτικών καθηκόντων που επιθυμεί να αναλάβει ο ΠΣΕΕΔ αποκαλύπτεται από «τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε μονάδα αρχαρίων να επιλέξει το μοντέλο ή τον τύπο όπλου που χρησιμοποιεί και ο οικείος στρατός ή το οικείο αστυνομικό σώμα. Σε μερικές περιπτώσεις τα όπλα του είδους μοιάζουν με τα αληθινά ακόμα και στην ανάκρουση, το δε βάρος τους έχει μικρή απόκλιση από το πραγματικό. Έχουν μικρό κόστος και τα πυρομαχικά τους είναι στρογγυλές πλαστικές σφαίρες διαμέτρου 6 μμ».

Σύμφωνα με την παροιμία «από μικρό και από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια». Στην συγκεκριμένη περίπτωση η αρθρογράφος ασυναίσθητα περιγράφει τον συγκερασμό και την συνεργασία στην εκτέλεση των καθηκόντων πολεμικής-κατασταλτικής δράσης των στρατιωτικών δυνάμεων του έθνους κράτους, του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και των εφεδρικών δυνάμεων, που ταυτίζονται με φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις: «το πιο εντυπωσιακό τμήμα της άσκησης έχει φτάσει. Οι άνδρες, φορώντας στολές παραλλαγής και οπλισμένοι με όπλα Airsoft, εισήλθαν στο ύποπτο κτίριο αναπτύσσοντας διάφορες τεχνικές. Οι έφεδροι ενήργησαν όπως ακριβώς θα έπρατταν και οι συνάδελφοι τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και οι μακρινοί συγγενείς στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ. Πρέπει να εξάρουμε το στρατιωτικό πνεύμα και τη θέληση των συμμετεχόντων, οι οποίοι εκτέλεσαν με υποδειγματικό τρόπο την είσοδο, υπενθυμίζοντας ότι με δικά τους έξοδα αποτελούν ανά πάσα στιγμή ένα μάχιμο τμήμα έτοιμο να παράσχει βοήθεια όποτε του ζητηθεί».

Εμείς δε θα παρακολουθήσουμε τη δημοσιογράφο στον περιγραφικό της οργασμό, αλλά θα διαπιστώσουμε τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί για τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα κινήματα τους η δράση τέτοιου είδους πολεμοκάπηλων-φασιστικών οργανώσεων, απαιτώντας την άμεση παύση της λειτουργίας τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955Β437 diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. συνοφρύωμα ολοκληρωτισμού-πολεμοκαπηλείας,
    ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ
    ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ "ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανως αλλα θελετε να πειτε,και αλλα γράφετε - επισεις ειναι προφανές,πως ειστε "εκτός" των δεδομενων των ειδικών δυνάμεων.
    Ρε παιδιά,ωραια ολες αυτες οι 'θεωριες συνομοσιας",και τα περι σουπερ-κομμαντος που εκτελουν μυστικες αποστολες τυπου τζειμς μπόντ,αλλα δεν εχουν καμμια σχεση με την πραγματικοτητα - Να παρακαλεσω για λιγη περισσοτερη προσοχη στα των Ελληνικων Ειδικων Δυναμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή