Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΡΗΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Τέσσερις μήνες ήταν αρκετοί στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να δείξει τις πραγματικές της προθέσεις να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις του κόσμου του πλούτου και της Ε.Ε. Με ένα μοναδικό στα σύγχρονα πολιτικά πράγματα της χώρας Διάγγελμα, Κήρυξε τον Κοινωνικό Πόλεμο στους εργαζόμενους, καταργώντας εργασιακά δικαιώματα και επιχειρώντας να επιβάλει παντού Εργασιακό Μεσαίωνα.

Ταυτόχρονα, στέλνει Τελεσίγραφο στους εργαζόμενους, στους αγρότες και την νεολαία, προειδοποιώντας ότι «Δεν έχουμε περιθώρια ως έθνος και ως λαός να αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα, στάσεις και απεργίες. Δεν έχουμε περιθώρια για μικροοδιευθετήσεις και συντεχνιακές διεκδικήσεις»!

Στην εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού η αμφισβήτηση και η κάθε διεκδίκηση πρέπει να κατασταλεί. Δεν χωρά αντίλογος στο λόγο του αστικού κατεστημένου, της Ε.Ε., σε όλους αυτούς που δημιούργησαν την οικονομική κρίση, την οποία χρησιμοποιούν ως αιτία και αφορμή για να δώσουν ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στην εργατική τάξη, καθυποτάσσοντάς μας και εντείνοντας σε πρωτόγνωρα μεγέθη την εκμετάλλευσή μας.

Ως άλλος Βοναπάρτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του και η κυβέρνησή του επιχειρούν, με την αγαστή συνεργασία της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, των εκδοτών και των καναλαρχών, να ξεπεράσουν το γεγονός ότι “οι 10 μονάδες διαφορά από την ΝΔ, την οποία ο λαός μας «μαύρισε» με πρωτόγνωρο για τη Μεταπολίτευση πολιτικό μίσος”, οφείλονται σε σειρά δεσμεύσεών του με πρωταρχική ότι δε θα εφαρμόσει την πολιτική που μόλις εξήγγειλε. Μια πολιτική που ξεπερνά κατά πολύ σε αντεργατικό μένος το προεκλογικό πρόγραμμα του Κ.Καραμανλή, που ο λαός μας έστειλε, εξαιτίας του, στα αζήτητα της ιστορίας.

Είχαν πει ότι δε θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Τώρα εξισώνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών με εκείνα των ανδρών και παράλληλα αυξάνουν για όλους τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι ο «κοινωνικός διάλογος» που στην συγκεκριμένη περίπτωση διαφήμισαν για το Ασφαλιστικό, είναι προσχηματικός, στοχεύει στην αποδοχή των αντιασφαλιστικών μεθοδεύσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε.-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, και αν δεν συμφωνήσουμε καιροφυλακτεί το γκλομπ του Ματατζή.

Αρχικά η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι δε θα παγώσει τους μισθούς, για να το αναθεωρήσει και να δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο μόνο για μισθούς των 2000 ευρώ χωρίς τα επιδόματα

Τώρα αποφάσισαν γενικό πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έλεγε ότι θα αυξήσει το φόρο μόνο στα ποτά και τσιγάρα.

Τώρα ανακοινώνουν αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Και όλα αυτά μέσα στην καρδιά του χειμώνα, απογειώνοντας το κόστος θέρμανσης και τις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα στην εργατική οικογένεια, στους συνταξιούχους και τους μικρούς αγρότες.

Ο Γ.Παπανδρέου εξήγγειλε ότι σε δέκα μέρες θα παρουσιάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, επιβάλλοντας νέους φόρους.

Τέλος, προχωρούν στην περικοπή των επιδομάτων στους δημόσιους υπαλλήλους κατά 10%.

Το πρωθυπουργικό διάγγελμα ενημέρωσε ότι και οι Δημόσιες Δαπάνες θα περικοπούν κατά 10%,οι προσλήψεις στο Δημόσιο θα παγώσουν, δημιουργώντας τρομερά αδιέξοδα στη δημόσια υγειά-παιδεία κλπ, ωθώντας στην ακόμη μεγαλύτερη επιχειρηματοποίηση-εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

Ήδη γνωστοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει κίνδυνος «να χυθεί αίμα». Τα κανιβαλικά αντεργατικά μέτρα είναι δυνατόν και Πρέπει να προκαλέσουν την εκδήλωση μαχητικής και μαζικής αμφισβήτησής τους από τα κινήματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Τα αγροτικά μπλόκα που αντέχουν βδομάδες τώρα τον κοινωνικό αυτοματισμό που οργάνωσε η κυβέρνηση και διαφημίζουν τα ΜΜΕ, είναι στιγμιότυπο αυτών των μεγάλων κοινωνικών αναμετρήσεων.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, που περιελάμβανε μέτρα που δεν προβλέπονται ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αλλά ούτε και στο βάρβαρο αντιλαϊκό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αποκαλύπτει την ωμότητα της ταξικής τους πολιτικής.

· Την ώρα που καταργούν κάθε εργασιακό δικαίωμα στο όνομα της κρίσης, αγοράζουν 40000 οβίδες για τα Τεθωρακισμένα LEOPARD , διαπραγματευόμενοι τους όρους συμπαραγωγής, ενώ οι Έλληνες βιομήχανοι του πολέμου τρίβουν τα χέρια τους.

· Ενώ αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, αγοράζουν νέες συστοιχίες αντιπυραυλικών συστημάτων PATRIOT από τις ΗΠΑ και τον Κόκκαλη, εντάσσοντάς τες στην Αντιπυραυλική Ασπίδα του ΝΑΤΟ.

· Επιβάλουν νέους φόρους, «απαιτούν θυσίες», ενώ παράλληλα αγοράζουν νέα πολεμικά ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ, μεταφορικά αεροσκάφη, φρεγάτες, πολεμικά αεροσκάφη και τεθωρακισμένα, για να χρησιμοποιήσουν στον ιμπεριαλιστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και στις αποστολές εκτός συνόρων.

· Παγώνουν τις Προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά συνεχίζουν να προσλαμβάνουν Αστυνομικούς και 2500 Επαγγελματίες Οπλίτες, Μισθοφόρους για τις Αποστολές εκτός συνόρων και πειθήνιους Πραιτοριανούς για την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ. Eίναι αυτοί που σκέφτονταν να κατεβάσει στο δρόμο η κυβέρνηση της ΝΔ για να καταστείλει την Εξέγερση του Δεκέμβρη το 2008. Είναι αυτοί που θα υλοποιήσουν τα σενάρια Καταστολής Πλήθους που προβλέπει και για τα οποία τους εκπαιδεύει ο Ελληνικός στρατός, το ΝΑΤΟ και ο Ευρωστρατός. Αυτά ψηφίζει στις Βρυξέλες στις Συνόδους του ΝΑΤΟ-Ε.Ε. το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Αυτός είναι ο Στρατός του Ευ.Βενιζέλου…

· Μειώνουν τις Δημόσιες Δαπάνες περικόπτοντας χρήματα από την παιδεία-υγεία-ασφάλιση, αλλά διπλασιάζουν τα ελληνικά στρατεύματα Κατοχής στο Αφγανιστάν και το Κόσσοβο, ενώ διατηρούν πολεμικά πλοία στην Σομαλία, στο Περσικό Κόλπο και στο Λίβανο στο πλαίσιο αποστολών του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

· Βάζουν νέους φόρους, ενώ διατηρούν 6500 χιλιάδες στρατό εκτός συνόρων, σε 15 χώρες, με κόστος που υπερβαίνει τα 500 εκ. ευρώ το χρόνο. Αγοράζουν αστυνομικούς σκύλους για τις διαδηλώσεις, δημιουργούν τρομοκρατικές-δολοφονικές Ομάδες Δ, εξοπλίζονται με πλαστικές σφαίρες και πυροσβεστικές αντλίες για τις πορείες.

Κατά τα άλλα, δεν έχουν λεφτά για «μικροοδιευθετήσεις και συντεχνιακές διεκδικήσεις».

Έχουν όμως 25 δις ευρώ για τους τραπεζίτες, 25 δις ευρώ για αγορές όπλων, εκατοντάδες ευρώ για την ενίσχυση των εφοπλιστών, των βιομηχάνων.

Τα δύο κόμματα εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιβάλλουν φόρους, αλλά χαρίζουν πρόστιμο 80 εκατ. ευρώ στη VODAFON 5.5 δις ευρώ σε Χρηματιστηριακή εταιρεία που εμπλέκεται στο Σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ενώ για τα σκάνδαλο του Βατοπεδίου όπου γινόταν τεράστιο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Εκκλησιάς-επιχειρηματίες και τη SHIMENS όλα τα στόματα μένουν κλειστά, επιβάλλουν Μαφιόζικη συμφωνία, ΟΜΕΡΤΑ...

Δεν υπάρχουν χρήματα για τις συντάξεις και πρέπει εμείς που πληρώναμε να δουλέψουμε περισσότερο, αλλά χαρίζονται τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία της ALPHA BANK, του Βαρδινογιάννη, των εκδοτών και των καναλαρχών, αλλά και των Προέδρων Ποδοσφαιρικών Ομάδων.

Ταυτόχρονα, η Εκκλησία του Εθνικιστικού παροξυσμού και των Σκανδάλων (Βατοπέδι) εξασφαλίζει το ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. Ενώ κανείς δεν κάνει λόγο για τις αυξήσεις στους μισθούς των δικαστικών και τις απολαβές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ των μεγαλοστελεχών, αλλά ούτε για τα τεράστια κέρδη των τραπεζών.

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ

Απαιτείται σήμερα κιόλας ο ξεσηκωμός της νεολαίας και των εργαζόμενων. Βάζοντας στην άκρη τους κυβερνητικούς-κρατικούς συνδικαλιστές της ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Οργανώνοντας μεγάλες-μαζικές-αποφασιστικές κινητοποιήσεις, όπου τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχουμε εμείς, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Να αντισταθούμε στα αντεργατικά μέτρα και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Να παλέψουμε τώρα να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, να επιστρέψουν τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων, να παγώσουν όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα, να πάρουμε Πρωτοβουλία Ειρήνης οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο.

Να ανατραπεί η Αντεργατική πολιτική, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το αντιλαϊκό Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Πλέον, ο λαός μας συνειδητοποιεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η κότα με τα χρυσά αυγά, αλλά η Καπιταλιστική-Ιμπεριαλιστική Ένωση με το βαθύ αντεργατικό-αυταρχικό-πολεμικό περιεχόμενο.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, προβάλλει η ανάγκη για τον συνολικό Εργατικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό αγώνα με στόχο να βγει η χώρα μας από τη Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου