Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: ΨΕΜΑΤΑ, ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ) ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Τέλειωσαν οι περίφημες πρώτες 120 ημέρες του έργου της «νέας διακυβέρνησης» του ΠΑΣΟΚ. Η πράσινη ανάπτυξη και τα νέα δόγματα ασφάλειας, η «σοσιαλιστική» διαχείριση της κρίσης από τους «αντιεξουσιαστές» και η έκκληση για «εθνική ενότητα» στο ρήμαγμα των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων, από τον Γ. Παπανδρέου, έχουν ήδη δείξει τα δόντια τους σε όλο το μεγαλείο.

Με την αναγκαία κάλυψη και στήριξη από όλο το μπλοκ των καθεστωτικών ΜΜΕ, την αναγκαία - και χρήσιμη τελικά - πίεση από τις Βρυξέλες και την ΕΕ, την «εθνικά υπεύθυνη» στάση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, τη συγκρατημένη ικανοποίηση από εργοδοτικές ενώσεις και επιχειρηματικά συμφέροντα («εδώ γίνεται δουλειά») η κυβέρνηση προχώρησε στην πρώτη μαζική αποτίμηση του έργου της. Όρισε τις νέες συντεταγμένες της επίθεσης σε κοινωνία και εργαζόμενους. Ανακοίνωσε, στη βάση της δημοσιονομικής (και όχι μόνο) κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, τις νέες κατευθυντήριες γραμμές των εξαγγελιών της και της συνέχισης της επίθεσης από εδώ και πέρα.

Το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι κκ. Βενιζέλος και Μπεγλίτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μπορεί μια σειρά από εφημερίδες του αστικού τύπου να «γκρινιάζουν» συγκρατημένα, πως η ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε πολύ περισσότερες εξαγγελίες παρά επιτυχίες, ζητώντας ουσιαστικά «περισσότερο έργο», όμως θα δείξουμε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από βαθιές αλλαγές κι έχουν ήδη κατοχυρώσει θεσμικά πολλές άτυπες (ως σήμερα) κι επικίνδυνες λειτουργίες του στρατού.

Ήδη, βαθιές αντιδραστικές τομές στο ρόλο και την επιθετικότητα του στρατού, στον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων για την άμυνα και της «υπεύθυνης» αφαίμαξης των εργαζομένων, στην αποδοτικότητα και την εκμετάλλευση στρατευμένων, ΕΠΟΠ και του συνολικού στρατιωτικού προσωπικού, στις πελατειακές σχέσεις, στη μετατροπή των ενόπλων δυνάμεων σε πολλαπλασιαστή ισχύος της εξωτερικής πολιτικής και της εξόρμησης του ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια και τη Μ. Ανατολή έχουν προχωρήσει αρκετά.

Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Μπεγλίτης μπορούν να αισθάνονται «περήφανοι» γιατί έβαλαν ήδη τις βάσεις - κι εμφανίζονται ακόμα πιο αποφασισμένοι – για τη συγκρότηση ενός στρατού ακόμα πιο επικίνδυνου για τον εσωτερικό κι εξωτερικό εχθρό, ακόμα πιο προσαρμοσμένου σε ΝΑΤΟ και ευρωστρατό, πιο σιδερόφραχτου στις 15 χώρες που εκστρατεύει και πιο δολοφονικού για τους ίδιους τους φαντάρους.

Είναι αλήθεια: τέτοιο έργο δεν μπορούσε να ονειρευτεί ούτε ο (πρωταθλητής σε διαπλοκή, ατυχήματα, αυτοκτονίες), υπουργός άμυνας επί ΝΔ, Μεϊμαράκης!

Ας παραθέσουμε όμως τις, φανερές και κρυφές, επιδόσεις των πολιτικών ανδρών και των επιτελείων τους με τη σειρά:

Ως πρωταρχικό ζητούμενο, αναγκαίο για το νέο στρατό της «ισχυρής Ελλάδας», μπήκε το νομοσχέδιο (ήδη έτοιμο) «περί ιεραρχίας και προαγωγών». Ο υπουργός διαβεβαίωσε μάλιστα πως θα έχει κατατεθεί προς ψήφιση ως τον Ιούνιο. Μπορεί «στόχος του υπουργείου (να) είναι να διασφαλίσει την ουσιαστικότερη και μεγαλύτερη παραμονή των στελεχών, όπως και την απόδοση του επιπέδου εκπαίδευσής τους, αποτρέποντας την αθρόα έξοδο τους από το στράτευμα», όμως η βασική αρχή όλων των ρυθμίσεων για το χρόνο παραμονής των στελεχών στις ΕΔ και για τις προαγωγές τους έχει να κάνει με την υπεράσπιση του «αξιόμαχου».

Ο χρόνος υπηρεσίας στις μάχιμες μονάδες της παραμεθορίου και συμμετοχής σε αποστολές εκτός συνόρων θεσπίζονται ως βασικά κριτήρια και συνδέονται απόλυτα με το μισθό των στελεχών, ο οποίος συμπιέζεται προς τα κάτω και συνδέεται με την παραγωγικότητα (ό,τι σημαίνει αυτό για το στρατό). Στόχος είναι να περικοπούν τα «προκλητικά», για τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε συνθήκες άγριας λιτότητας, δικαιώματα των αξιωματικών και να δημιουργηθεί μια κάστα «αξιόμαχων» στελεχών, ακόμα πιο αποτελεσματικών, πιο βάρβαρων στις μεθόδους εκμετάλλευσης φαντάρων και ΕΠΟΠ. Το ζητούμενο πάντα είναι η δημιουργία ενός στρατού ακόμα πιο επικίνδυνου, ακόμα πιο δολοφονικού, όπου όλοι «θα πηδάνε ψηλότερα, θα τρέχουν γρηγορότερα, θα πειθαρχούν περισσότερο». Και οι «άξιοι» θα ανταμείβονται…

Εξάλλου, αν οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων είχαν την αυταπάτη πως θα απέφευγαν τη διάλυση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, λόγω των «ιδιαίτερων υπηρεσιών» που παρέχουν στην επιτήρηση κι εμπέδωση της «εθνικής ενότητας» και της «ασφάλειας», καλούνται να την εγκαταλείψουν. Τα μετοχικά ταμεία θα ενοποιηθούν κι αυτά, ακολουθώντας τη μοίρα του ασφαλιστικού των υπολοίπων εργαζομένων στην περικοπή των συντάξεων και στην αύξηση των ετών εργασίας.

Η «συναίνεση» στις αντιασφαλιστικές και αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, που υπερασπίζουν ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας, απαιτεί διαρκώς περισσότερες περικοπές. Κι από αυτό δεν ξεφεύγουν ούτε τα - όποια - προνόμια των στελεχών. Οι αξιωματικοί, που το Δεκέμβρη του ’08 έλεγαν πως «τα συμφέροντά μας είναι με τους καταστηματάρχες και τους επιχειρηματίες», πρέπει κι αυτοί να σφίξουν το ζωνάρι για να βρεθούν τα χρήματα που χρειάζονται αυτοί οι επιχειρηματίες για να περισώσουν τα κέρδη τους σε συνθήκες κρίσης.

Ο Βενιζέλος είχε φροντίσει από την αρχή, στις προγραμματικές δηλώσεις του, να ορίσει ως αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων «την υπεράσπιση της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας, αλλά και της αξιοπρέπειας της χώρας». Ο Μπεγλίτης, σε ανύποπτο χρόνο μέσα σε αυτές τις 100 ημέρες, ήταν σαφής: «Η Ελλάδα[…]είναι δυναμικά παρούσα στις διεθνείς ειρηνευτικές επιχειρήσεις, με σεβασμό στις διεθνείς και συμμαχικές υποχρεώσεις της, αλλά πάνω απ' όλα με ενδιαφέρον για την υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων».

Ας μην αναρωτιέται κανείς για το που οδηγούν και συγκλίνουν όλες οι αλλαγές, οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κυρίως, να μην αναρωτηθεί κανείς για το ποιος θα πληρώσει (με εκμετάλλευση και θύματα) αυτές τις αλλαγές.

Το αποτέλεσμα που εύχονται, είναι ένας στρατός προσαρμοσμένος, ξανά μετά τη Χούντα των Συνταγματαρχών, εναντίον του εσωτερικού εχθρού-λαού, απαραίτητο συμπλήρωμα της δημοκρατίας του Χρυσοχοϊδη και του Πάγκαλου για την σημερινή τρομοκράτηση και αυριανή καταστολή των εξεγέρσεων. Ένας στρατός, στην ίδια γραμμή με τις αποφάσεις ΝΑΤΟ-ΟΑΣΕ, έτοιμος για στρατιωτική συνδρομή σε κυβερνήσεις χωρών που απειλούνται με κατάρρευση λόγω οικονομικής κρίσης. Ένας στρατός έτοιμος και εκπαιδευμένος, στην επόμενη εξέγερση «που θα πλήξει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, τον τουρισμό και το εμπόριο» (επαναλαμβανόμενες ατάκες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και μεγαλοδημοσιογράφων), να εφαρμόσει το «Εγχειρίδιο Καταστολής Πλήθους»!

Τέλος, χρειάζονται ένα στρατό ακόμα πιο δυναμικό, που θα μπορεί να συμμετέχει περισσότερο στις αποστολές του ΝΑΤΟ και του ευρωστρατού, θα μπορεί να στείλει ακόμα πιο πολλές μονάδες σε ακόμα πιο επικίνδυνες περιοχές. Έναν στρατό που δε θα υπολογίζει τις ανθρώπινες απώλειες, που θα ξεζουμίζει πιο αποτελεσματικά τους φαντάρους στα στρατόπεδα της παραμεθορίου για να αφήνει ελεύθερους τους ΕΠΟΠ να σκοτωθούν και να σκοτώσουν στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία, τα Βαλκάνια. Έναν στρατό που θα ανοίγει το δρόμο και θα προστατεύει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις επενδύσεις του ελληνικού κεφαλαίου εκτός των συνόρων, όσο αυτό απολύει και εκμεταλλεύεται τους εργαζομένους εντός.

Αφού ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι «η Ελλάδα βιώνει μία κρίσιμη δημοσιονομικά περίοδο» και ότι «τα διαρθρωτικά προβλήματα πρέπει να λυθούν για να μπορέσουμε να δώσουμε στον Έλληνα πολίτη μία προοπτική», γιατί δε μας λέει πόσο κοστίζουν στην τσέπη των ελλήνων φορολογούμενων τα 360 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (1 εκατομμύριο την ημέρα!) για τις αποστολές εκτός συνόρων; Γιατί έκανε κριτική, όσο ήταν στην αντιπολίτευση με την κα Διαμαντοπούλου, στον Μεϊμαράκη για τα στρατεύματα στο Αφγανιστάν, αλλά τώρα διπλασιάζει τις δυνάμεις, διπλασιάζει τα κονδύλια και εμπλέκει ακόμα περισσότερο τις αερομεταφορές ενώ συζητάει με το ΝΑΤΟ την αύξηση (κι άλλο!) της παρουσίας του ελληνικού στρατού; Γιατί στη συνέντευξη, ανάμεσα στις τυμπανοκρουσίες για τη διεθνή αναγνώριση της συμμετοχής της χώρας, «ξέχασε» να αναφέρει την έκθεση των επιτελείων, που κάνει λόγο για απώλειες Ελλήνων στρατιωτών στις πολεμικές ζώνες («μικρότερες, αναλογικά, από αυτές του αμερικανικού στρατού»!);

Αφού, ανακοίνωσε ότι θα κοπούν 250 εκατομμύρια το χρόνο από τις λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου (για να βοηθήσει στην «εθνική προσπάθεια» μείωσης του ελλείμματος), γιατί δεν είναι σαφής στα 4,8 δις που χαρίζονται προίκα στα γαλλικά ναυπηγεία DCN, μέσω της διπλωματίας των εξοπλισμών, για να ιδιωτικοποιηθούν ξανά τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά; Γιατί ξεχνά πως η προηγούμενη ιδιωτικοποίηση με τα γερμανικά ναυπηγεία, άφησε τεράστια χρέη και χίλιους εργαζόμενους στο δρόμο, τους οποίους ο υφυπουργός εργασίας Μαγκριώτης αποκαλούσε χούλιγκαν και έστελνε τα ΜΑΤ να τους δείρουν;

Η απορία όμως είναι ακόμα πιο σκληρή: από πού θα «κοπούν» αυτά τα 250 εκατομμύρια; Η εμπειρία των 120 ημερών του ΠΑΣΟΚ είναι πικρή, πρώτα για τους φαντάρους και μετά για τους ΕΠΟΠ. Στο χορό των δις, που ζαλίζει προφανώς και τα ΜΜΕ, «ξεχάστηκαν» οι καταγγελίες των φαντάρων από 12 κέντρα εκπαίδευσης στη σειρά του Νοεμβρίου για τις άθλιες συνθήκες που βίωναν; «Ξεχάστηκε» το γεγονός ότι δόθηκαν απευθείας αναθέσεις (διαφάνεια μας έλεγαν) για να αγοραστούν εκτάκτως πυρομαχικά για τα νέα άρματα μάχης του ΕΣ και 18 εκ. ευρώ για την αγορά 223 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη Γερμανία, την ώρα που τα ατυχήματα σε φαντάρους και ΕΠ.ΟΠ. θερίζουν λόγω έλλειψης προσωπικού, πόρων και εξάντλησης. Τα στρατιωτικά περιοδικά βέβαια πανηγυρίζουν για τις αγορές όπλων που «αναβαθμίζουν τις δυνατότητες» του στρατού πάνω στην υποβάθμιση της ζωής των φαντάρων!

«Ξεχάστηκε» (και θάφτηκε) το περιστατικό 150 φαντάρων στο κέντρο εκπαίδευσης Κορίνθου, που υπέφεραν από γαστρεντερίτιδα και κλείστηκαν απλά σε «καραντίνα» γιατί δεν υπήρχε το προσωπικό και τα υλικά μέσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όμως, Βενιζέλος και Μπεγλίτης προκαλούν ακόμα περισσότερο! Δηλώνουν, με χυδαίο λαϊκισμό και «εφετζίδικες εφόδους» στα στρατιωτικά νοσοκομεία, πως επεξεργάζονται την ένταξη των υγειονομικών υπηρεσιών του στρατού στο ΕΣΥ!

Υπάρχουν στρατόπεδα όπου φαντάροι δε μπορούν να λύσουν τα προβλήματα υγείας που προκύπτουν γιατί δεν υπάρχουν γιατροί και κατάλληλο προσωπικό ή δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την άδεια για να το κάνουν (με εντολές των διοικητών τους), όμως ο κ. Βενιζέλος πιστεύει πως θα μπορούν να παρασχεθούν υπηρεσίες και στους πολίτες! Το υγειονομικό σύστημα του στρατού χρησιμοποιείται για να εμπεδώσει ξανά στο λαό την εμπλοκή του στρατού με την κοινωνία και να χτίσει το «κοινωνικό προφίλ» του υπουργού, όταν δεν μπορεί καν να παράσχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες της ετήσιας υγειονομικής εξέτασης στους ΕΠ.ΟΠ. και τα στελέχη (ας μη συζητήσουμε για τους φαντάρους), όταν το βαραίνουν περιστατικά ψυχικών νόσων και προβλημάτων υγείας που δεν έγιναν αντιληπτά κι οδήγησαν σε τεράστιο αναλογικά αριθμό θανάτων στρατευμένων και μόνιμου προσωπικού, όταν ένας βασικός ρόλος των μεγάλων στρατιωτικών νοσοκομείων με «εντολές άνωθεν» είναι να καθορίζουν τελικά ποιος θα πάρει το πολυπόθητο Ι-4 ή Ι-3 άοπλο, ώστε να μην υπηρετήσει στην παραμεθόριο 9 μήνες!

Η θεμελίωση της χρήσης του στρατού για την αντιμετώπιση γεγονότων που αφορούν την κοινωνία καλά κρατεί. Το καινούριο σχέδιο της «πράσινης ανάπτυξης» είναι η δημιουργία τμημάτων του στρατού που θα αναλαμβάνουν - πάνοπλα - μεγάλο μέρος της πολιτικής προστασίας. Φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές και συναφή περιστατικά θα αντιμετωπίζονται πλέον από μονάδες αποτελούμενες από ΕΠ.ΟΠ. με πλήρη πολεμικό εξοπλισμό, όπως οι αμερικάνικοι στρατιώτες μπήκαν στη Ν. Ορλεάνη για να βοηθήσουν τους χαροκαμένους κατοίκους μετά τον τυφώνα Κατρίνα… πυροβολώντας τους!

Την ίδια αποστολή εκπαιδεύονται να έχουν και οι Λέσχες Εφέδρων, που εξοπλίζονται και εκπαιδεύονται με τα ίδια ακριβώς μέσα. Είναι αποκαλυπτική των σχεδιασμών Βενιζέλου και Μπεγλίτη η άσκηση που πραγματοποιήθηκε στις 7-10 Γενάρη 2010 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και περιελάμβανε εκπαίδευση για αποστολές σε «κατοικημένες περιοχές», υπό την ταμπέλα των λεσχών «Εφέδρων Καταδρομέων».

Στην ιστοσελίδα τους οι διοργανωτές ήταν σαφείς: «Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολείου θα υπάρχουν παρατηρητές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε επίπεδο αξιωματικών, όπως και από την ΕΛΑΣ». Ενώ ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοϊδης απειλεί τους αστυνομικούς και τους ΜΑΤατζήδες που τολμούν να δείξουν δημόσια την κρυφή και βαθιά σχέση των σωμάτων ασφαλείας με τους ακροδεξιούς κύκλους, οι ακροδεξιές λέσχες εφέδρων εκπαιδεύονται και επιτηρούνται από Αμερικάνους εκπαιδευτές και Έλληνες αξιωματικούς, για να συνδράμουν σε «έκτακτες ανάγκες», στο κυνήγι μεταναστών κλπ.

Ποιος σοκάρεται από την «ανοχή» του υπουργείου άμυνας σε αυτά τα γεγονότα; Δεν εξαγγέλθηκε - μάλιστα ως πρωτοποριακό μέτρο - πως ο χρόνος θητείας, για τους φαντάρους που κυνηγούν μετανάστες στα σύνορα, θα λογίζεται ως χρόνος κατάρτισης σε υπηρεσίες ασφάλειας, θα υπολογίζεται ως προϋπηρεσία και πιστοποιητικό για αναζήτηση εργασίας σε εταιρείες παροχής τέτοιου είδους υπηρεσιών; Δε δίνεται οδηγία στους ναύτες που υπηρετούν στα φυλάκια-ραντάρ των νησιών να συνεργάζονται με το λιμενικό στον εντοπισμό των σκαφών που μεταφέρουν πρόσφυγες;

Ο επιφανής συνταγματολόγος Ευ. Βενιζέλος ξεχνά πως δεν είναι αποστολή του στρατού να κυνηγά, να σκοτώνει ή να πνίγει και να στήνει ενέδρες σε πρόσφυγες που διασχίζουν τη γραμμή των συνόρων! Ξεχνά πως είναι παράνομο! Ταυτόχρονα, ξεφεύγει από κάθε όριο όταν παρουσιάζει αυτό το μέτρο ως κοινωνική πολιτική που συμβάλλει στο πρόβλημα της εργασιακής αποκατάστασης. Δεν μπορεί να κρυφτεί: ονειρεύεται μια κοινωνία, όπου οι νέοι των φτωχών περιοχών που συχνά δεν τελειώνουν καν το σχολείο, της προδιαγεγραμμένης ανεργίας κι ελαστικής εργασίας, θα γίνονται μπράβοι και σεκιουριτάδες - εκπαιδευμένοι άρτια στο στρατό (γιατί να ξοδεύεται ο εργοδότης) με αντάλλαγμα την άμισθη εκμετάλλευσή τους και τον κίνδυνο της ζωής τους - και θα λένε «ευχαριστώ»!

Για την «πρώτη ταχύτητα» της νεολαίας (γόνους πλουσίων οικογενειών, γαλαζοπράσινα βύσματα, επιφανείς προσωπικότητες του θεάματος κι όσους στριμώχτηκαν ή βολεύτηκαν με κάποιο «μπάρμπα στην Κορώνη»), το υπουργείο βρήκε τη λύση:

Όσο οι «αμόρφωτοι» και η «πλέμπα» θα βολοδέρνει στα στρατόπεδα και θα κυνηγά τις υπηρεσίες, θα τα συντηρεί και θα εκπαιδεύεται μέσα σε άθλιες συνθήκες, οι «μορφωμένοι» και οι «εκλεκτοί» θα αποσπούνται στα γραφεία και στα επιτελεία. Ανάλογα με το βύσμα τους (αν υπάρχει και δεν είναι απλά η γενιά των 700 ευρώ που προορίζεται για το ίδιο μέλλον της ελαστικής εργασίας) θα καλύπτουν τις αναγκαίες οργανικές θέσεις στα στρατόπεδα των μεγάλων πόλεων.

Εξάλλου, η απελπισμένη ιεραρχία εύχεται ταυτόχρονα να απαλλαγεί από τη συνεύρεση του φοιτητικού κινήματος και των νέων των μητροπολιτικών κέντρων με τα πιο αδικημένα (από τη σκοπιά της πρόσβασης στη γνώση και των προοπτικών τους) στρώματα της νεολαίας. Γνωρίζει πως αυτό το εκρηκτικό μίγμα τροφοδοτεί δράσεις και συλλογικότητες στο στρατό. Γνωρίζει πως εκφράζεται από το Δίκτυο Σπάρτακος και προκαλεί ρήγματα στο βάρβαρο πλέγμα του, βαθαίνει και ριζοσπαστικοποιεί συνειδήσεις.

Μα, το παραμύθι αυτό γίνεται όλο και πιο αστείο και οι πρωταγωνιστές του αυτό-γελοιοποιούνται κάθε φορά περισσότερο. Ο Βενιζέλος δήλωσε πως «τα ονόματα των υπό κατάταξη στρατευσίμων έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εγγράφουν στο σύστημα τα προσόντα τους ή τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να αξιολογούνται για την κατάταξή τους, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτου»!

Κύριε Βενιζέλο, η βιομηχανία παραγωγής βυσμάτων που έχετε στήσει εσείς κι οι προκάτοχοί σας έχει καταγγελθεί και καταγγέλλεται διαρκώς από τους φαντάρους. Τα προβλήματα, οι αυθαιρεσίες, και οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης δημοσιοποιούνται επίσης διαρκώς από τους φαντάρους και τους ΕΠΟΠ. Για όλα αυτά, το υπουργείο και οι επιτελείς τηρείτε σιγήν ιχθύος, δεν παίρνεται κανένα σοβαρό μέτρο, παρά μόνο μπαλώνετε τις τρύπες που σας εκθέτουν, ενώ το ΛΑΟΣ (η εθνική σας συνείδηση στη βουλή) μας κατηγορεί πως παρακινούμε τους φαντάρους σε ανταρσία!

Είναι χαρακτηριστικό πως στην ίδια ιστοσελίδα που καλούνται οι φαντάροι να έρθουν μαζί σας «χωρίς τη μεσολάβηση τρίτου», δεν ανακοινώνονται ούτε καν πια οι αυτοκτονίες και τα βαριά ατυχήματα που προκαλεί ο στρατός που φτιάχνετε! Είναι πλέον τόση η απόσταση που χωρίζει τους υψηλόβαθμους του ΓΕΣ και του ΥΠΕΘΑ από τον πραγματικό κόσμο, ώστε κανείς να μην καταλαβαίνει πως μια θητεία που κοστίζει περίπου 1000 ευρώ κάθε μήνα για ένα φαντάρο που πληρώνεται με 8,63, συνιστά μια θητεία «κόλαση» στο στρατό που σας περιγράφουμε για τον ίδιο και την οικογένειά του; Χρειάζεται να σας το γράψουν κι αυτό στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ;

Οι φαντάροι γνωρίζουν πως δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις - όχι μόνο ψεύτικες αλλά και – επικίνδυνες εξαγγελίες και υποσχέσεις του υπουργείου. Γνωρίζουν ακόμα, πολύ καλά, να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και να διεκδικούν τις ανάγκες τους. Με το βάρβαρο ρόλο του ελληνικού στρατού μέσα κι έξω από τα σύνορα του ελληνικού κράτους και την επίθεση στα όνειρα της νεολαίας πίσω από τα συρματοπλέγματα μπορεί να συγκρουστεί μόνο ένα κίνημα μαζικό μέσα κι έξω απ’ το στρατό!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

…χωρίς τη μεσολάβηση τρίτου…

Τηλ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου