Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Την πρώτη εβδομάδα των νεοσυλλέκτων στο Σκαραμαγκά χαρακτηρίζουν οι ατέλειωτες αγγαρείες. Η έλλειψη οργάνωσης (σε μία διαδικασία που επαναλαμβάνεται) έφερε τους ναύτες στα όρια εξάντλησης με 8 και 10 ώρες συνεχόμενης δουλειάς: διανομή, φόρτωμα, ξεφόρτωμα και πάλι από την αρχή. Ενδεικτικό είναι ότι σε όλη την πρώτη εβδομάδα καταπατήθηκε ο μεσημεριανός ελεύθερος χρόνος.

Το σκληρό αυτό πρόγραμμα χρειάστηκε ασφαλώς και την ανάλογη αυταρχική συμπεριφορά των αξιωματικών. Πού είναι οι παλιές εποχές του δήθεν δημοκρατικού ναυτικού; Τόσα χρόνια που ζητούσαμε ισονομία σε όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων, δεν εννοούσαμε να επικρατήσουν οι συνθήκες του πεζικού στο ναυτικό αλλά το ακριβώς αντίθετο!

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε μια αλλαγή: η διατήρηση της θητείας του ναυτικού στους 12 μήνες την καθιστά πλέον όχι τόσο ελκυστική στα βύσματα που ψάχνουν και προς άλλες κατευθύνσεις. Έτσι διαμορφώνεται μια κατάσταση όπου τα βύσματα δεν είναι η συντριπτική πλειοψηφία των νεοσυλλέκτων, οπότε και το ναυτικό δεν χρειάζεται πια να είναι τόσο δημοκρατικό. Φυσικά η τάση υποταγής με το γλείψιμο και τα τηλέφωνα παραμένει, αλλά δεν χαρακτηρίζει τη συνολική φυσιογνωμία του κέντρου. Εμείς απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα και συλλογικής δράσης κόντρα στις αυταπάτες ενός προσωρινού βολέματος που αποτελεί την πιο «φτηνή’ εξαγορά συνειδήσεων της νεολαίας από τη μεριά του συστήματος.

Ανοίγουμε όμως ξεκάθαρο πόλεμο σε όλους αυτούς που χλευάζουν τις δυσκολίες των συναδέλφων τους. Αναφερόμαστε φυσικά σε τύπους σαν τον Ψωμόπουλο και το Λάτση-Κατσιδόκωστα, που μπαίνουν μέσα με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα, με προσωπικό κελευστή-υπηρέτη και μέσα σε λίγες ώρες εξαφανίζονται πού πήγε η δέσμευση του υπουργού για ισότιμη θητεία; Περιμένει οι ναύτες να δεχτούν πολύωρες αγγαρείες για να κάθονται οι γόνοι των ισχυρών οικογενειών και του star system;

Όσο και να προσπαθεί ο Βενιζέλος να αποστασιοποιηθεί από την στρατιωτική ηγεσία, συνεχίζει στην ίδια λογική του Μεϊμαράκη με λίγες παραπάνω δόσεις εντυπωσιασμού για τα ΜΜΕ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έφτιαξαν ένα στρατό όπου υπάρχουν κάποια ελαττώματα-κατάλοιπα του παρελθόντος αλλά ένα στρατό που υπηρετεί αποτελεσματικά όλους τους ρόλους που του αναθέτουν: από τις αποστολές εκτός συνόρων μέχρι την καταστολή του εσωτερικού εχθρού, από τον ιδεολογικό ρόλο και την πειθάρχηση μέχρι τις πελατειακές σχέσεις. Γι’ αυτό και οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο με τους αγώνες των από κάτω και όχι τις πρωτοβουλίες των από πάνω.

Αυτό όμως που πραγματικά περιμένουμε με αγωνία είναι η στάση του ΛΑΟΣ. Ο Βορίδης πριν λίγες εβδομάδες έκανε ζήτημα για τη δράση της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έξω από τα στρατόπεδα. Η ενημέρωση για τα δικαιώματα των στρατευμένων βλάπτει κατά τη γνώμη του το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Τώρα τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες που από τη μία βγάζουν εθνικιστικές κορώνες και από την άλλη βουτάνε στα νερά του lifestyle. Θα κάνουν ζήτημα για τον Ψωμόπουλο ή έχει κάνει φιλίες μαζί του ο Καρατζαφέρης με ενδιάμεσους τον Ψινάκη και τη Τζούλια Αλεξανδράτου; Ή μήπως γνωρίστηκαν σε κανένα μεσημεριανό με τη Μανωλίδου, το Γεωργιάδη και το Βορίδη; Ο φασισμός συνδυασμένος με ατελείωτο λαϊκισμό τα βάζει με την οικογενειοκρατία και τα μεγάλα συμφέροντα; Το όνομα Λάτσης πώς τους φαίνεται; Για μία ακόμα φορά αποδεικνύονται δεκανίκια του συστήματος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω σχεδον σε ολα αλλα:
    Δε μ'αρεσει (οχι επειδη εχω κανει θητεια σε "βυσματικο" σωμα) που ενω θαβετε το Π.Ν που ειναι καραβυσματικο, απο την αλληα τα μαθαινετε ολα για εκει μεσα (και καλα κανετε). Πως ομως τα μαθαινετε; Δεν υπαρχει καποιος που ιδεολογικα ειναι κοντα σας εκει μεσα; Αυτος δεν ειναι βυσμα, δηλαδη;
    Δηλαδη:
    Νομιζετε οτι ΟΛΟΙ στα βυσματα σωματα ειναι βυσματα; Μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Για να περνουν καλα ΕΠΟΠ και σταρ συστεμ μπους υπαρχουν και καποιοι που τον "επιναν, πινουν και θα τον πινουν".

    Επιπλεον, οποιος παει στον ΕΣ ειναι κομμαντο δηλαδη; 1 χρονο ειναι το θεμα, 9 μηνες πλεον... ο δρομος ειναι το θεμα!

    Ενας κομμαντο του δρομου κι ας ηταν "βυσμα" (για εσας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή