Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Το Νέο Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ»

Διαβάζουμε:

«Σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη πολιτικό-στρατιωτική διεθνή πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ καλείται να επαναπροσδιορίσει τον στρατηγικό του ρόλο. Μέσω της ανάγκης και απόφασης των ηγετών των 28 κρατών μελών του ΝΑΤΟ για μια νέα επιχειρησιακή, οικονομική, νομικό-πολιτική λειτουργία του ώστε να διασφαλιστεί ο ηγετικός του ρόλος για τον 21ο αιώνα και στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, Το Strategy International (SI) Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Ατλαντικών και Στρατηγικών Μελετών διοργανώνει διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Το Νέο Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του τομέα Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, του Γενικού Προξενείου της Γαλλικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και του Ινστιτούτου Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων (IRIS), Γαλλία καθώς και του περιοδικού «Άμυνα και Διπλωματία». Επιφανείς Διεθνείς Ακαδημαϊκοί καθώς και ειδικοί σε θέματα για το ΝΑΤΟ και το Νέο Στρατηγικό Δόγμα, θα μιλήσουν σε τρείς διαφορετικές θεματικές ενότητες. Ομιλητές μεταξύ άλλων στο Διεθνές Συνέδριο θα είναι οι ακόλουθοι: Αξιότιμος Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθηγητής κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Αξιότιμος Πρέσβης κ. Θρασύβουλος Σταματόπουλος, Μόνιμος, Πρέσβης της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, Αξιότιμος Πρέσβης κ. Ιωάννης Ζέπος Πρέσβης, Αντιπρόσωπος της Ελλάδoς στη 12 μελή Επιτροπή του ΝΑΤΟ για το Νέο Στρατηγικό Δόγμα, Καθηγητής Κώστας Λάβδας, Πανεπιστήμιο Κρήτης Διευθυντής ΚΕΠΕΤ, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Dr. Ian Ο. Lesser, Senior Transatlantic Fellow, German Marshall Fund, Washington D.C.

Professor Alan K Henrikson, Director of Diplomatic Studies at The Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University, Professor Savvas Katsikides, Jean Monnet Chair, Head of the Department of Social and Political Sciences, University of Cyprus. Dr. Jean-Pierre Maulny, Directeur-adjoint de l’Institut des Relations Internationales et Strategiques (IRIS), Dr. Fabio Liberti, Chercheur Institut des Relations Internationales et Strategiques (IRIS), Mr. Josef Demergis, President and Head Strategy International

Dr. Marios P. Efthymiopoulos , Vice Director, Strategy International, Visiting Lecturer, Department of Social and Political Sciences, University of Cyprus».

Πραγματική πρόκληση αποτελεί η ανακοίνωση του Διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη (Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE) από το ερευνητικό ινστιτούτο Strategy International, με την υποστήριξη των Γενικών Προξενείων των ΗΠΑ και Γαλλίας, καθώς και του Ινστιτούτου Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων (IRIS), με αντικείμενο «ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ».

Και λέμε πρόκληση γιατί την ίδια στιγμή στο Αφγανιστάν το ΝΑΤΟ έχει εξαπολύσει μια από τις μεγαλύτερες χερσαίες επιχειρήσεις, με την συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων προκαλώντας εκατόμβη αθώων θυμάτων. Δώδεκα πολίτες έχασαν την ζωή τους όταν «ρουκέτες που προορίζονταν εναντίον ισλαμιστών μαχητών αστόχησαν».

Ο Αμερικανός στρατηγός Στάνλεϋ Μακ Κρίσταλ τοποθετήθηκε, με την γνωστή κτηνώδη φρασεολογία των εγκληματιών του ΝΑΤΟ: «εξέφρασε την λύπη του για το περιστατικό και υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αποφευχθούν και άλλα περιστατικά στο μέλλον».

Άρα, περιστατικό η στυγνή δολοφονία 12 Αμάχων. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα αυτόν τον στυγνό εγκληματία και τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, προεξέχοντος του Ομπάμα, που τον διατάζουν;

Ταυτόχρονα βεβαίως 10 Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ έχουν χάσει την ζωή τους φτάνοντας τους 77 οι ξένοι στρατιώτες που πέφτουν νεκροί στο Αφγανιστάν από την αρχή του 2010, ενώ το 2009, υπήρξαν 520 απώλειες.

Οργή όμως προκαλεί η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης δια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου, η οποία ενώ εξαπολύει την βιαιότερη ιστορικά επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, διατηρεί 6500 στελέχη του ελληνικού στρατού σε 15 ιμπεριαλιστικές αποστολές, με κόστος που υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ έχει δεσμευτεί να αυξήσει την στρατιωτική της παρουσία σε Αφγανιστάν και Κόσσοβο.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν η Ε.Ε. παραβιάζει ωμά την εθνική κυριαρχία της χώρας, πετά στον κάλαθο των αχρήστων την λαϊκή ετυμηγορία και πραξικοπηματικά επιβάλλει ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ με πρόφαση την καπιταλιστική κρίση, έχοντας την συναίνεση της κυβέρνησης και του αστικού κατεστημένου. Μάλιστα, οι ηγέτες της Ε.Ε. στέλνουν απειλητικό μήνυμα στους εργαζόμενους ότι αν δε πειθαρχήσουν στην αντεργατική λαίλαπα και αντιδράσουν, τότε θα καταστείλουν, ακόμη και με εθνικά και υπερεθνικά (ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ) στρατιωτικά μέσα, τις εργατικές εκρήξεις.

Αυτή είναι πλέον και η απόφαση των ηγετών του ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο πλέον του νέου του ρόλου αναλαμβάνει ευρύτερα καθήκοντα αστυνόμευσης και διαφύλαξης της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας. Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Ε.Ε. και ΗΠΑ-Ρωσίας, η απαίτηση για άμβλυνση του απόλυτου αμερικανικού ελέγχου στο ΝΑΤΟ και η προβολή «εναλλακτικών συμμαχιών προθύμων» ώστε να ενταχθούν στους στρατιωτικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς της Νέας Καπιταλιστικής Ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων ευρύτερες δυνάμεις όπως η Κίνα-Ινδία, δε μπορούν να κρύψουν τη βαθιά συμφωνία όλων στην παγκόσμια καθυπόταξη της εργατικής τάξης.

Το ζήτημα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του καπιταλιστικού κόσμου αναγορεύεται σε υπέρτατο αγαθό και πλέον αναγνωρίζει ως κινδύνους που απαιτούν την κατασταλτική δράση του ΝΑΤΟ, τις προκλήσεις στον κυβερνοχώρο, την ενεργειακή ασφάλεια, την πειρατεία, τη μετανάστευση, τη διεθνή τρομοκρατία, αλλά και νέες όπως οι επιπτώσεις ασφάλειας των κλιματολογικών αλλαγών.

Η αστική Ελλάδα είναι οργανικά δεμένη στη Διεθνή των Τρομοκρατών που ονομάζεται ΝΑΤΟ. Ουσιαστικά, το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις νατοϊκές αποστολές, οι πολεμικοί εξοπλισμοί ικανοποιούν εν πολλοίς τις ανάγκες επέμβασης και κατοχής των αποστολών εκτός συνόρων, η Σούδα παίζει κεντρικό ρόλο στον έλεγχο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης-Μέσης Ανατολής-Βόρειας Αφρικής, το Πολεμικό Ναυτικό είναι τμήμα της Νατοϊκής Αντιπυραυλικής Άμυνας, οι ξένες βάσεις έπαιξαν και παίζουν κεντρικό ρόλο σε κάθε εισβολή, ενώ τέλος οι διευκολύνσεις ήταν και είναι, πάντα πολύτιμες.

Βεβαίως η αστική Ελλάδα έχει απεμπολήσει ιστορικά την χρήση του σημαντικότερου άρθρου της Συμμαχίας, του άρθρου 5, που προβλέπει την συμμαχική αγωγή στην συλλογική υπεράσπιση κάθε συμμάχου που απειλείται η εδαφική του ακεραιότητα, καθώς γνωρίζει ότι τέτοιου είδους κάλυψη στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού δεν πρόκειται να της προσφέρει το ΝΑΤΟ. Όμως, η συμμετοχή της δεν διαιωνίζεται και αυξάνεται για λόγους Εξάρτησης, αλλά αντίθετα γιατί επιδιώκει αναγνώριση αναβαθμισμένου ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης και ένα τμήμα της μοιρασιάς από την παγκόσμια εκμετάλλευση των εργαζομένων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Εμείς απαιτούμε τη διάλυση του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, το κλείσιμο των Βάσεων και επιθυμούμε να συμβάλλουμε σε ένα εργατικό διεθνιστικό κίνημα που θα συμβάλλει στην Αντικαπιταλιστική Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων, το μπλοκάρισμα των Πολεμικών εξοπλισμών και των προσλήψεων Μισθοφόρων.

Καλούμε το Αντιπολεμικό και Εργατικό κίνημα να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες εναντίον του Συνεδρίου που σχεδιάζει τους νέους γύρους πολεμικών εξορμήσεων των ιμπεριαλιστών και της καταστολής των κινημάτων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Έξω από την Ελλάδα…., ωρέ νοικιασμένα ανδρείκελα της χξς΄ Καββάλ «Διεθνούς Συνωμοσίας»….!

    Έξωωωωω….. και….. θυμηθείτε….:

    …..Ποτάμι γέννησε Πηγή….,
    βουνού Πηγή, Κορφοπηγή….,
    και τ’ άφησε να τρέχει….,
    μα, πριν, του δίνει ορισμό….:
    «Θάλασσα για προορισμό»,
    τού ’πε, «σε σένα πρέπει….,
    αν θες εδώ να ξαναρθείς
    και, αλλιώς, να ιδείς αναστημό….,….!»….!

    Κυλώντας στις βουνοπλαγιές….,
    στον κάμπο κάτω φτάνει….,
    ‘κει ανταμώνει μια πηγή….,
    μια κόρη της Κορφοπηγής….,
    στείρα πηγή και "ορφανή"
    από παιδί ποτάμι….,
    που το καλεί, με τάματα,
    να ενωθεί μαζί της….,
    παιδί της να το κάνει….,
    δύο να έχει μάνες του….,
    χατίρι που της κάνει….!

    Του άλλαξε την κατεύθυνση….,
    ----- πού Θάλασσας διεύθυνση….! -----
    και…., αντί να έχει εκβολή
    σε Θάλασσα…., ως πρέπει….,
    μια λίμνη τού ’ν’ προορισμός….,
    που σκλάβο το κατέχει….,
    βογκά…., σαν δεν αντέχει….,….:
    «…..Αχ, Κορφοπηγή Θεέ μου….,
    εχ, καμποπηγή μητριά μου,
    συ, ρε, πλάνα, Διάβολέ μου….,…..
    πού ’σαι, Θάλασσα γλυκιά μου,
    συ, αχ, γη και ουρανέ μου….,
    πού ’σαι, Θάλασσα γλυκιά μου,
    συ θεσπέσια εξαγνίστρα….,
    συ με τη γλυκιά αλμύρα,
    της ανάστασής μου μήτρα,
    ορφανή κι όνειρο Μοίρα….!…..»….!…..

    Γεια….. και….. γελά καλύτερα ο που γελά μεταθανάτια…., ωρέ πλανεμένοι Πλάνοι….:
    Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή