Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ…

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ…

(ΚΑΤΑ Τ’ ΑΛΛΑ, ΣΚΛΗΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ)

Μόνη έγνοια του Π.Ν. η καλή εικόνα, οι σωστές παρελάσεις μπροστά από τους στρατιωτικούς και πολιτικούς «αρχηγούς» και η «εύρυθμη» λειτουργία των κέντρων εκπαίδευσης και των συνεργαζόμενων με αυτά ιδιωτικών επιχειρήσεων εντός (καντίνες - περίπτερα τσιγάρων και εφημερίδων, φωτογράφων) των κέντρων, με απλήρωτη εργασία και αγγαρείες των προπαιδευόμενων ναυτών. Όμως δεν σταματάν εκεί, ήδη μας προετοιμάζουν για το καλοκαίρι, όπου θα κληθούμε να σβήσουμε φωτιές.

Ο διευθυντής της προπαίδευσης κος Χαϊδεμενάκης το είπε ξεκάθαρα κατά την διάρκεια του σεμιναρίου για την κατάσβεση πυρκαγιών: «το σεμινάριο αυτό αποτελεί κομμάτι της εκπαίδευσης, γιατί οι ένοπλες δυνάμεις οφείλουν να παρέχουν κοινωνικό έργο». Ναι, καλά ακούσατε: κοινωνικό έργο! Το πολεμικό ναυτικό, αφού έχει ξοδέψει κάτι δις σε εξοπλισμούς, για να γίνει το επιθετικό όπλο της «ισχυρής Ελλάδας» σε εφτά θάλασσες και πέντε ηπείρους, τώρα παρέχει «κοινωνικό έργο», σχεδιάζοντας να στείλει απλήρωτους χαμάληδες με κίνδυνο της ζωής τους να υποκαταστήσουν ένα κράτος που απουσιάζει (αφού έχουμε κρίση και όλα τα λεφτά πρέπει να πάνε σε φρεγάτες, πυραύλους και μισθοφόρους;). Μήπως, το ίδιο πράγμα δεν κάνει και ο στρατός (και μάλιστα πολύ πιο ακραία) με τους φαντάρους;

Πλάι σε αυτά, ιδιωτικές επιχειρήσεις και με πολιτικό προσωπικό (όπως το «Μπαλαούρο» - τύπου «Γρηγόρης» - στον Κανελλόπουλο) που κερδίζουν από τον εγκλεισμό των φαντάρων και την κακή ποιότητα των συνθηκών διαβίωσής τους. Βέβαια, υπάρχουν και συγκεκριμένα μαγαζιά εκτός των κέντρων (πέραν αυτών της τοπικής οικονομίας που ανυπομονούν για τις εξόδους των ναυτών), που δεν χάνουν, μιας και τους εξασφαλίζεται πελατεία με την παροχή «μαγικής» Κρατικο-ΕυρωΕνωσιακής εκπτωτικής κάρτας νεολαίας. Αυτή μοιράζεται απλόχερα στους προπαιδευόμενους ναύτες. Προσφέρει «εκπτώσεις» στους ναύτες, οι οποίοι θα «τα σκάσουν» στην τοπική οικονομία για δραστηριότητες που κανονικά θα έπρεπε να παρέχει δωρεάν το ναυτικό. Και η αποζημίωση παραμένει κολλημένη στα 8 ευρώ και κάτι ψηλά με αποτέλεσμα οι οικογένειες να πληρώνουν (με έκπτωση ή χωρίς) την θητεία.

Στο Π.Ν. του ανταγωνισμού των μικρών και μεγάλων βυσμάτων, αλίμονο σε εκείνους (που έχουν αυξηθεί πλέον αρκετά) που δεν διαθέτουν κανένα βύσμα (το «ωκεάνιο ναυτικό μας» χρειάζεται πολλά φτηνά-σκληρά εργαζόμενα χέρια). Θα κάνουν τις αγγαρείες εκείνων που τρέχουν στα θεραπευτήρια γιατί ένιωσαν στρες και πόνο στο στήθος μόλις άκουσαν τη λέξη αγγαρεία ή εκείνων που πήγαν για καντηλ-α-ναύτες, σπίτι τους ή σε κάποιο άλλο χρήσιμο πόστο «θέσης εργασίας» (βλ. Ψωμόπουλος, Κασιδόκωστας κ.α.). Οι υπόλοιποι ναύτες καλούνται να αντέξουν τις πολύωρες αγγαρείες (ακόμα και 15ωρα) για να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των στρατοπέδων που βρίσκονται, όσο και αυτά της σχολής υπαξιωματικών (ΣΜΥΝ). `

Σεμινάρια-δόλωμα για επαγγελματικό (απο)προσανατολισμό προς τους ναύτες, εκμεταλλευόμενα την κατάσταση εργασιακής ανασφάλειας και περιπλάνησης (ελαστική εργασία, απολύσεις, ανεργία, αποχαιρετισμό σε ασφάλιση και σύνταξη) όπως έχει διαμορφωθεί από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε.-κεφάλαιο, προσπαθούσαν να σπρώξουν απογοητευμένους «διπλωματούχους» αλλά και νεολαίους που δεν είχαν την ευκαιρία πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (κυρίως λόγω ταξικής προέλευσης), να σκεφτούν τη «δεύτερη» ευκαιρία του δήθεν «προνομιούχου και με λαμπρή καριέρα» επαγγελματία οπλίτη.

Κανένα δικαίωμα για πολιτική και θρησκευτική κουβέντα από πλευράς ναυτών, αλλά πλήρης ασυλία στη συνεχή προπαγάνδα από πλευράς των αξιωματικών περί εθνικού συμφέροντος, υπέρ της ιεραρχίας και του εθνικισμού - με τη μορφή μάλιστα σεμιναρίων στις περισσότερες των περιπτώσεων. Έτσι ακούσαμε τον χαρακτηρισμό «παλικαριά» και ιδεολογήματα περί «μεγαλειώδους εαυτού» για τις εθνικιστικές κορώνες κάποιων ναυτών ή ακόμα ότι στην πραγματικότητα όλοι μας θέλουμε να έχουμε κάποιον ανώτερο να μας διατάζει, γιατί αυτό αντανακλά στο υποσυνείδητό μας την πατρική φιγούρα που επιζητούμε και μέσα στο στρατό! Και όλα αυτά βεβαίως ντυμένα με ψευτοεπιστημονικό μανδύα από το στόμα αξιωματικού.

Πόσες φορές ακόμα ακούσαμε για το σημαντικό έργο του Πολεμικού μας Ναυτικού, που γλιτώνει χρήματα στο Ελληνικό Κράτος; Το είδαμε και στην πράξη. Πόσες φορές δεν προσπάθησαν να δώσουν λιγότερα ή καθόλου απορρυπαντικά, γάντια και σκουπιδοσακούλες για τις αγγαρείες που μας ανέθεταν; Το είδαμε ακόμα και στα μαγειρεία και τα πινακο-πλυντήρια του Πόρου, όπου μας καλούσαν να χρησιμοποιήσουμε πολυκαιρισμένες - βρώμικες πετσέτες που ακόμα και όταν έπεφταν κάτω, μας προέτρεπαν να τις επαναχρησιμοποιήσουμε για να σκουπίσουμε τους δίσκους που τρώγαμε, μιας και ο κύριος διοικητής Α. Μπομπός δεν ανεχόταν να βλέπει άλατα σε αυτούς, (αλλά τα υπολείμματα του προηγούμενου γεύματος δεν τον ενοχλούσαν!).

Ξεκάθαρα μας το είπαν και στις περικοπές καταστάσεων επιβίβασης με αεροπορικές εταιρίες (ακόμα και για παραμεθόριο). Τα έριξαν όλα στην οικονομική κρίση (μαζί με τους μισθούς και τις συντάξεις, μείωση και στα λειτουργικά έξοδα των φαντάρων) για να μπορέσουμε, στα πλαίσια των εθνικών μας συμφερόντων φαίνεται, να αγοράσουμε περισσότερες φρεγάτες, υποβρύχια που «στραβά αρμενίζουνε» και εξοπλισμούς από τους εταίρους μας εντός και εκτός Ε.Ε. (βλ. Γαλλία, Γερμανία κτλ.)

Και πως να παραπονεθείς για όλα αυτά ή να αντιδράσεις, όταν η προβλεπόμενη διαδικασία παραπόνων στην αναφορά στο Π.Ν. (διαφέρει από το στρατό ξηράς), επέτρεψε και ανάγκασε πολλές φορές να θαφτούν κάτω από το χαλάκι γεγονότα κατάχρησης-ασυδοσίας και μη σεβασμού από ανωτέρους ή τραμπούκικες συμπεριφορές προστατευόμενου (ή μήπως “προστάτη”) αστέρα;

Για δικαιώματα δεν συζητάμε. Ούτε καν τον στρατιωτικό κανονισμό δεν είδαμε ζωγραφιστό. Σεβασμός σε διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω και λόγους συνείδησης σε καθιερωμένες διαδικασίες (αγιασμός, εκκλησιασμοί, όρκος κ.α.) εξασφαλιζόταν μόνο αν κάποιος επέμενε αρκετά και εφόσον τύχαινε να γνωρίζει ή να του είχε μιλήσει κάποιος για τα δικαιώματά του.

Οι θρησκευτικές τελετές, για τον αξιωματικό Καλπάκη είναι στρατιωτική κίνηση, από τις οποίες δεν μπορεί να λείπει κανένας. Έτσι στο όνομα τις στρατιωτικής κίνησης επιχειρείται η καταπάτηση της προσωπικότητας, την οποία υπερασπίζεται το σύνταγμα. Οργάνωση.. Τρομερή! Τρομερές αποκλίσεις και μη τήρηση του προγράμματος και στον Κανελλόπουλο και στον Πόρο. Κατά τα άλλα όταν έκαναν κάτι στραβό οι προπαιδευόμενοι τα άκουγαν για τα καλά. Όταν το έκαναν οι γαλονάδες, δεν έτρεχε και τίποτα.

Βέβαια μέσα σε όλη αυτή την εικόνα δεν μπορεί να μην έχει χώρο και η show – biz με τα λαμπρά της αστέρια να λουφάρουν και να έχουν προσωπικό κελευστή να τους φυλάει. Κάποιοι από αυτούς να κάνουν θητεία με τα κιάλια και άλλοι προτού βγουν από τα κέντρα εκπαίδευση και δαγκώσουν κάποιο δημοσιογράφο, να γρονθοκοπούν άλλους προπαιδευόμενους και απειλώντας τις οικογένειές τους να κάνουν επίδειξη δύναμης λέγοντας ότι έχουν το μεγαλύτερο βύσμα και μπορούν να μας κάνουν όλους καλά (δεν το είπαν τόσο ευγενικά) αν το θέλουνε. Προφανώς το περιστατικό και πάλι θάφτηκε παρόλο που αναφέρθηκε στον ανθυπασπιστή-οπλονόμο.

Αλλά κατά τα άλλα, προς θεού! Προσοχή στο ξύρισμα και τις τσακίσεις στη στολή, γιατί χαλάει την εικόνα του ενδόξου πολεμικού μας ναυτικού! Η βιτρίνα σε όλο της το μεγαλείο.

Καμία λευκή επιταγή δεν θα δώσουμε στα σχέδια τους

Καλή θητεία και ανυπάκουοι πολίτες με ή χωρίς στολή, πριν και μετά το στρατό σε όλους τους συναδέλφους

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου