Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ

Το Έθνος

Τορπίλες εκτοξεύτηκαν προχτές τη νύχτα στη Βουλή μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Βαγγέλη Βενιζέλου κατά τη συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Βουλής για τους εξοπλισμούς, όπου συζητούνταν το θέμα μεταπώλησης του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά.

Η συζήτηση ηλεκτρίστηκε όταν ο πρώην υπουργός Αμυνας κατηγόρησε την κυβέρνηση που δέχτηκε να παραλάβει το υποβρύχιο «Παπανικολής», χαρακτηρίζοντάς το «φέρετρο» που φέρει το όνομα «Β. Βενιζέλος»! Ο Β. Μεϊμαράκης έριξε ευθύνες και στους Π. Μπεγλίτη και αντιναύαρχο Ελευσινιώτη, νέο αρχηγό ΓΕΝ, που αποδέχτηκε την παραλαβή του υποβρυχίου!! Τα «σκάγια» Μεϊμαράκη πήραν και τον πρώην συνεργάτη του, Β. Βασιλάκο, που διατηρήθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών.

Εντονη αντιπαράθεση στη Βουλή προκάλεσε η επίθεση του Ευ. Μεϊμαράκη κατά του Ευ. Βενιζέλου στη συζήτηση για τους εξοπλισμούς

Εντονη αντιπαράθεση στη Βουλή προκάλεσε η επίθεση του Ευ. Μεϊμαράκη κατά του Ευ. Βενιζέλου στη συζήτηση για τους εξοπλισμούς

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, όταν ο Β. Μεϊμαράκης με οργίλο ύφος απευθύνθηκε προσωπικά στον Β. Βενιζέλο και του είπε: «Μα δεν καταλαβαίνεις ότι παραλαμβάνεις ένα «φέρετρο» που πάνω γράφει τα ονόματα Βενιζέλος - Μπεγλίτης - Ελευσινιώτης;».

Ο Βενιζέλος τού απάντησε με απαξιωτικό ύφος: «Ασε με ρε».

Ο Μεϊμαράκης ανταπάντησε: «Ρε» να λες τους υποτακτικούς σου», κοιτάζοντας προς την πλευρά του Β. Βασιλάκου...

Από την αίθουσα απομακρύνθηκε, προφανώς φοβούμενος, ο Θ. Λεονταρίδης, αρμόδιος τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ.

Μονομαχία για το Παπανικολής

Εν συνεχεία ο Β. Βενιζέλος πήρε τον λόγο και επιτέθηκε στον Β. Μεϊμαράκη, κατηγορώντας τον ότι επί τρία χρόνια που παρέμεινε στο υπουργείο Αμυνας δεν είχε την πολιτική βούληση να ασχοληθεί ο ίδιος με το ακανθώδες θέμα του υποβρυχίου «Παπανικολής».

«Κρυβόσουνα» -του είπε- «και απέφυγες να κάνεις ο ίδιος διαπραγματεύσεις. Εβαζες τους συνεργάτες σου να διαπραγματεύονται μόνοι τους, προσπαθώντας να βγάλουν το φίδι από την τρύπα».

Οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι όταν ο Β. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι οι Γερμανοί για να... ισιώσουν το υποβρύχιο «Παπανικολής» τοποθέτησαν ένα «φτερό» (προφανώς εννοούσε πτερύγιο), με αποτέλεσμα το υποβρύχιο να χάσει τη δυνατότητα Stealth, δηλαδή να παραμένει αόρατο από τον εχθρό.

Πανδαιμόνιο

Στην αίθουσα έγινε πανδαιμόνιο. Ενας εκ των μελών της επιτροπής ακούγεται να λέει: «Για τι «φτερά» και «πούπουλα» μας λες. Τι παραμύθια είναι αυτά. Βαγγέλη, σταμάτα γιατί εκτίθεσαι».

Ο Βενιζέλος αντεπιτίθεται και πάλι: «Τι είναι αυτά που μας λες. Ποιος «αόρατος» αξιωματικός σου τα λέει αυτά. Δεν έχεις ιδέα για όλα όσα συνέβαιναν επί των ημερών σου στο υπουργείο και στο συγκεκριμένο θέμα του «Παπανικολής». Μη με αναγκάσεις να τα βγάλω στη φόρα, και δεν θα έχεις μέρος να σταθείς».

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Π. Καμμένος, που κατά το παρελθόν είχε ασχοληθεί επί μακρόν με το θέμα του υποβρυχίου «Παπανικολής» ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας, δήλωσε: «Κανένα «φτερό» δεν τοποθετήθηκε στο «Παπανικολής», προφανώς πρόκειται για παρανόηση του πρώην υπουργού. Για μένα ας παραληφθεί ο «Παπανικολής», αρκεί να το θεωρεί κατάλληλο το Πολεμικό Ναυτικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου