Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΤΕ

Στρατός
http://tvxs.gr/

Το δόγμα «η Eλλάδα αλλάζει, θα αλλάξει και ο στρατός», που έχουν προσπαθήσει να υιοθετήσουν οι κατά καιρούς υπεύθυνοι υπουργοί φαίνεται πως δεν έχει εφαρμοστεί στο ελάχιστο. Η στρατιωτική θητεία παραμένει ανεπιθύμητη από την πλειονότητα των νέων ενώ πολλές φορές είναι επικίνδυνη για τους ίδιους τους φαντάρους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, το σύνολο των στρατευμένων των ταγμάτων της Ορεστιάδας 508 και 502 Μ/Κ ΤΠ βρίσκεται έξω από τα στρατόπεδα στα λεγόμενα «σκηνάκια» και σε απαιτητικές ασκήσεις αξιόμαχου, αντιμετωπίζοντας αντίξοες καιρικές συνθήκες παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ.

Ήδη τέσσερις φαντάροι έχουν αποχωρήσει άρρωστοι από τις ασκήσεις και το στήσιμο της σκηνής το οποίο γίνεται σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες χωρίς καμία προστασία και με ανεπαρκή και παμπάλαια μέσα. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση το χιόνι στη συγκεκριμένη περιοχή φτάνει τους 10 πόντους.

Τα δελτία που εξέδωσαν τις τελευταίες μέρες οι μετερεωλογικές υπηρεσίες έκαναν λόγο για ισχυρά καιρικά φαινόμενα που θα έπλητταν το σύνολο της χώρας. Παρόλα αυτά «το ΓΕΣ αποφάσισε, οι επιτελείς των σχηματισμών συσκέφθηκαν και αποφάσισαν, οι διοικητές των μονάδων αποφάσισαν και διέταξαν» να γίνουν οι ασκήσεις.

Είναι άξιο απορίας λοιπόν γιατί να παρθεί μια τέτοια απόφαση που ενέχει κινδύνους για το στρατιωτικό προσωπικό. Ο αντισυνταγματάρχης Μισόκαλος (διοικητής του 508) και ο αντισυνταγματάρχης Κοσκινιώτης (του 502), εκτελώντας στο ακέραιο αυτές τις οδηγίες έστειλαν τους φαντάρους στις ασκήσεις.

«Ο υποδιοικητής της ταξιαρχίας και ο επιτελάρχης, αντισυνταγματάρχης Αλοίμονος, υπήρξαν οι βασικοί εμπνευστές αυτής της επιλογής, αναλαμβάνοντας τις ασκήσεις από το αντίστοιχο σώμα στρατού» ενώ «Άντε από δω, ρε» ήταν η απάντηση του κ. Αλοίμονου, όταν του ζητήθηκαν οι αιτιάσεις από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων που επικοινώνησε μαζί του, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ το tvxs προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αντισυνταγματάρχη Μαρίνο Μισόκαλο, διοικητή του 508 μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού στα Ρίζια, όμως δεν κατέστη δυνατό καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν «σε άσκηση με το Τάγμα» σύμφωνα με το γραφείο του.

Η 3η μηχανοκίνητη ταξιαρχία (3η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) όπου υπάγονται και οι εν λόγω μονάδες, στην Ορεστιάδα Έβρου, ανέκαθεν «φημιζόταν» για τη σκληρότητα και τη βαναυσότητα απέναντι στο προσωπικό των μονάδων. Σε καμία περίπτωση όμως δεν δικαιολογείται η απόφαση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των φαντάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου