Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΑΨΩΝΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Στρατός
ΕΘΝΟΣ

Δήμος Βερύκιος

Συνταγματάρχης χαστουκίζει στρατιώτη μπροστά στα μάτια τεσσάρων άλλων στρατιωτών και εν συνεχεία για να «κουκουλώσουν» το καψώνι επιχειρούν να καλοπιάσουν τον στρατιώτη και του δίνουν δεκαήμερη άδεια, όμως κατά την επιστροφή του στη Μονάδα συνεχίζουν να τον τιμωρούν για ασήμαντες αφορμές!

Ο δημόσιος ξυλοδαρμός του στρατιώτη Κ.Κ. από τον συνταγματάρχη Ν.Κ. σημειώθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 2010 στην ΑΣΔΥΣ (Διεύθυνση Υποστήριξης Βάσης) εντός της ΑΣΔΕΝ στου Γουδή. Παρότι το περιστατικό χειροδικίας σημειώθηκε κάτω από τη «μύτη» του Γενικού Επιτελείου Στρατού επιχείρησαν να το αποκρύψουν...

Αρχικά από τη Μονάδα δίνουν δεκαήμερη... τιμητική άδεια στον ξυλοδαρμένο στρατιώτη που βρίσκεται στους τελευταίους μήνες της θητείας του. Ομως οι γονείς του στρατιώτη γνωστοποιούν αμέσως το περιστατικό στο ΓΕΣ, καθότι θεωρούν ότι η αναβίωση του καψωνιού στο στράτευμα είναι άκρως ανησυχητικό και επικίνδυνο φαινόμενο, που παραπέμπει σε άλλες, ταραγμένες περιόδους.

Το ΓΕΣ αστραπιαία αναθέτει στον υποστράτηγο Σωτήριο Μερκούρη να διενεργήσει Πρόχειρη Διοικητή Εξέταση (ΠΔΕ), από την οποία επιβεβαιώνεται το γεγονός!! Ωστόσο, όπως υποστηρίζει το ΓΕΣ, υπήρξε δήλωση του στρατιώτη Κ.Κ. να μη συνεχιστεί ποινικά η υπόθεση... Η υπόθεση επιχειρείται να κλείσει «εντός των τειχών» του στρατεύματος...

Στο μεταξύ, ο πατέρας του στρατιώτη εξακολουθεί να διαμαρτύρεται στο ΓΕΣ ότι στη Μονάδα συνεχίζουν να κακομεταχειρίζονται τον γιο του κατά την επιστροφή του από τη δεκαήμερη άδεια, επειδή οι γονείς του «μαρτύρησαν» το καψώνι στο ΓΕΣ και έγινε η ΠΔΕ...

Κατά τις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο αποστρατεύει τον συνταγματάρχη Ν.Κ., που σύμφωνα με την επιβεβαίωση της ΠΔΕ χειροδίκησε κατά του στρατιώτη. Ωστόσο, στη Μονάδα εξακολουθούν να κάνουν «κόλαση» τη ζωή του στρατιώτη Κ.Κ., με αποτέλεσμα οι γονείς του να αναγκαστούν να απευθυνθούν στο γραφείο του Π. Μπεγλίτη!!!

Ο αρχηγός του ΓΕΣ ενημερώνει σχετικά με την υπόθεση τους Β. Βενιζέλο και Π. Μπεγλίτη και αποφασίζουν από κοινού να στείλουν την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του συγκεκριμένου στρατιώτη η πολιτική ηγεσία έδωσε εντολή στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων να εκδώσουν νέες διαταγές και κατευθύνσεις «καλής συμπεριφοράς», ξεκαθαρίζοντας ότι θα τίθενται σε διαθεσιμότητα τα στελέχη εκείνα που προβαίνουν σε βιαιοπραγίες κατά υφισταμένων τους.

Οπλίτες - Γενικά Επιτελεία

Επικοινωνία μέσω Διαδικτύου

Η αναβάθμιση του θεσμού «Ο Συνήγορος του Στρατιώτη» καθώς και η αναβάθμιση της «Ανοιχτής Γραμμής Επικοινωνίας» μέσω του Διαδικτύου είναι οι δύο πρώτοι στόχοι που έθεσαν για το αμέσως επόμενο διάστημα οι Β. Βενιζέλος και Π. Μπεγλίτης για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών κακομεταχείρισης κληρωτών. Ηδη λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία η επικοινωνία μέσω Διαδικτύου των υποψήφιων στρατιωτών με τα Γενικά Επιτελεία.

Πλέον οι περισσότεροι νέοι πριν καταταχθούν μπαίνουν στις ιστοσελίδες των Γενικών Επιτελείων και χρησιμοποιώντας ως κωδικό τον αριθμό του στρατιωτικού τους μητρώου εισέρχονται στο σύστημα και στη δική τους μερίδα. Εκεί προσθέτουν προσόντα που έχουν αποκτήσει στο πρόσφατο χρονικό διάστημα και συνυπολογίζονται για την κατάταξή τους σε Οπλα, Σώματα και την κατανομή των ειδικοτήτων.

Βασικός στόχος του υπουργείου Αμυνας, όπως επανειλημμένως έχει τονίσει ο Β. Βενιζέλος, είναι «να μπορεί το υπουργείο Αμυνας ανά πάσα στιγμή να αξιολογούνται με αίσθημα δικαίου και διαφάνειας όλα τα στοιχεία και οι καταγγελίες από τους στρατιώτες που εισέρχονται στο διαδικτυακό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου