Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Κληρίδης: «Κακή λύση» η «μη λύση» του Κυπριακού

Κύπρος
www.kathimerini.gr

Συνέντευξη Γλαύκου Κληρίδη για το Κυπριακό.

Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δεν κρύβει την ανησυχία του, γιατί κατά την εκτίμηση του η πολιτική ηγεσία της Κύπρου δεν έχει αποφασίσει πώς θα χειριστεί πιθανή νέα αποτυχία των συνομιλιών για το κυπριακό.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου ο Γλαύκος Κληρίδης χαρακτηρίζει την επιλογή της «μη λύσης», που έχει αρχίσει να εμπεδώνεται στον λαό, ως «μία πολύ κακή λύση» και σημειώνει ότι ακόμα και σήμερα, 33 χρόνια μετά την αποδοχή της, η έννοια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας δεν έχει γίνει κατανοητή από τον λαό.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να προτείνει ο Τούρκος πρωθυπουργός πενταμερή, στην παρουσία της Ε.Ε., κι εμείς να λέμε ότι πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι. Αυτό όμως το επικοινωνιακό - σύμφωνα με εμάς - παιχνίδι, το λαμβάνει υπόψη όλη η Ευρώπη, το λαμβάνουν υπόψη τα Ηνωμένα Έθνη, βλέπουν ότι η Τουρκία δείχνει διάθεση για λύση του Κυπριακού. Θα βγούμε και κατηγορούμενοι στο τέλος», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος.

Ο Γλαύκος Κληρίδης τοποθετείται υπέρ της πρότασης Χριστόφια για τη διασταυρούμενη ψήφο, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί ένας να θεωρείται πρόεδρος της Κύπρου, όταν από την εκλογή του αποκλείεται ένα 18% του πληθυσμού» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου