Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΟΜΗΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ SIEMENS

TVXS

Εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της Siemens VAI MT στο Saint-Chamond της Γαλλίας κράτησαν ομήρους χθες το βράδυ δυο διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας το οποίο προβλέπει κλείσιμο της εν λόγω εγκατάστασης και την διακοπή των σχετικών διαπραγματεύσεων.

Ο λόγος για τους Anne Bobinet, διευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού και τον Christian Paris, διοικητικό στέλεχος, στους οποίους δεν επέτρεψαν να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι μετά την διακοπή των διαπραγματεύσεων χθες το απόγευμα. Οι διαπραγματεύσεις αναμένονταν να ξεκινήσουν σήμερα το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, η Siemens VAI MT θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των εγκαταστάσεών της στη χώρα. Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας από τους 600 εργαζομένους στις εγκαταστάσεις του Saint-Chamond θα παραμείνουν μόνο 365, οι οποίοι και θα μεταφερθούν στην εγκατάσταση της περιοχής Montbrison.

Oι εργαζόμενοι διαφωνούν με το προβλεπόμενο μέγεθος της εταιρείας μετά την ανασυγκρότησή της και απαιτούν τη διατήρηση κάποιων εγκαταστάσεων στο Saint-Chamond. Ζητούν ακόμα την παραίτηση του διευθυντή της εταιρείας Bernhard Fonseka, ο οποίος δεν αναμένεται να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, αλλά και διαφωνούν με το ύψος των αποζημιώσεων που προβλέπονται για τους εργαζόμενους που θα απολυθούν. Όσον αφορά τις τελευταίες, σε ανακοίνωσή τους χθες το βράδυ οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι πρόκειται για ποσό μεταξύ «5.000 και 24.000 ευρώ, δηλαδή δυο φορές μικρότερο από αυτό που δόθηκε για τους εργαζομένους της Siemens SAS του Παρισιού, αν και η εύρεση εργασίας στην επαρχία είναι πολύ δυσκολότερη απ’ ότι στην πόλη.»

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι τα δυο στελέχη δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, καθώς τους παρείχαν φαγητό και νερό. Αλλά και η διευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού δήλωσε σήμερα ότι «δεν υπήρχε καμία επιθετικότητα από την πλευρά των εργαζομένων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου