Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!

Η πραγματοποίηση Απεργίας από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη. Αποκαλύπτει ότι η άγρια επίθεση κατά των εργατικών δικαιωμάτων της κυβέρνησης, με την ενεργοποίηση του ΔΝΤ και της Ε.Ε., πλέον προκαλεί αντιδράσεις εκεί που η συλλογική δράση και αμφισβήτηση, Απαγορεύεται. «Η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια» λέει ο Ευ.Βενιζέλος, αλλά οι θυσίες και φόροι είναι για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, τα κέρδη για τραπεζίτες, βιομήχανους και εφοπλιστές. Στις Ένοπλες Δυνάμεις συνειδητοποιούν ότι ο ρόλος του Στρατού γίνεται πιο πολεμικός, άμεσα διαπλεκόμενος με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, δύναμη καταστολής εξίσου επικίνδυνη για τα κοινωνικά κινήματα, εντός και εκτός συνόρων. Αντιλαμβάνονται ότι όλοι θεωρούνται αναλώσιμοι, ότι οι αμοιβές τους περικόπτονται βίαια και μέσω της νέας παράλληλης επετηρίδας (εξέλιξη ανάλογα την πολεμική συμμετοχή κλπ) η εμπλοκή τους σε κατοχικές, επεμβατικές επιχειρήσεις γίνεται μονόδρομος. Διαπιστώνουν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τον εκάστοτε υπουργό, τις πελατειακές σχέσεις, το αναξιοπρεπές καθεστώς της ατομικής συναλλαγής, τις κομματικές κλαδικές, τις Ενώσεις Αποστράτων. Ο Ελεύθερος Συνδικαλισμός γίνεται απαίτηση στο σήμερα. Οι κυβερνήσεις (κοινή καταδικαστική στάση των υπουργών Χηνοφώτη, Μεϊμαράκη, Βενιζέλου) αρνούνται πεισματικά και Μπλοκάρουν τον Συνδικαλισμό στον πρόθυμο Άρειο Πάγο!
Παρά τη φιλολογία του Mega-Antenna-Alpha περί πρωτόγνωρου γεγονότος, μίνι λευκή απεργία είχε γίνει το Φεβρουάριο του 2006 (αντίδραση στην υποχρεωτική καταβολή αυξημένων ασφαλίστρων, που προέβλεπε ο νόμος Σιούφα) και το 1998, όταν αρνήθηκαν να εισπράττουν το πτητικό επίδομα, που θεωρήθηκε πολύ μικρό.
Οι 800 πιλότοι με διάφορες προφάσεις (κωλύματα για λόγους υγείας) αρνήθηκαν να πετάξουν σε 400 προγραμματισμένες εκπαιδευτικές πτήσεις. Παρόλο ότι πρόκειται για μια συνδικαλιστική δράση μέσα στο στρατό, οι πιλότοι πραγματοποίησαν αποστολές που σχετίζονται με αεροδιακομιδές ασθενών, έρευνα- διάσωση, αεροπυροσβέσεις, ενώ ο τίτλος- ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ-του άρθρου της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ήταν παραπλανητικός, δημιουργούσε λάθος εντυπώσεις (αναχαιτίσεις πραγματοποιήθηκαν).
Το ποτήρι ξεχείλισε μετά την σύγκρουση ενός γέρικου βομβαρδιστικού Α-7 με γλάρο που έθεσε σε τεράστιο κίνδυνο την ζωή του πιλότου. Η απεργία ξεκίνησε από την Ανδραβίδα και επεκτάθηκε στις υπόλοιπες πολεμικές μοίρες. Ο λόγος της έκρηξης των πιλότων είναι ότι ενώ ήδη τους έχει αφαιρεθεί ο 14ος μισθός, οι δεσμεύσεις των υπουργών Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου («θα πίεζε και θα έπειθε» την κυβέρνηση, ότι το πτητικό επίδομα θα έπρεπε να παραμείνει σε καθεστώς αυτοτελούς φορολόγησης με 5%) και Π.Μπεγλίτη (δηλώσεις παραμονές Χριστουγέννων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λήμνου), αποδείκτηκαν φούμαρα! Τα εισοδήματα τους μειώνονται επιπλέον 400-700 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα το βαθμό.
Οργισμένη υπήρξε η αντίδραση του Ευ.Βενιζέλου καθώς αποδείχτηκε ότι αντιμετωπίζει τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων ως υποτελείς, των οποίων τελικά δε μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις. Το προφίλ του υπουργού και της κυβέρνησης λαβώθηκε, αλλά κυρίως αυτό που τους νοιάζει είναι αφενός η κοινωνική νομιμοποίηση της κινητοποίησης των πιλότων και η επέκταση του αγώνα τους. Η δήλωση του αποσκοπεί στην τρομοκράτηση τους, στη «βρώμικη» δυσφήμηση της κινητοποίησης.
Πυροσβεστικό ρόλο ανέλαβε ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιπτέραρχος (Ι) Βασ. Κλόκοζας που μετέβη στη Σούδα, ενώ ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Αντ. Ατματζάκης επισκέφτηκε πιλότους στις πτέρυγες μάχης Βόλου και Λάρισας. Το μαστίγιο κράτησαν ξανά δημοσιογράφοι. Τα ΝΕΑ, ευθυγραμμιζόμενα με τον Ευ.Βενιζέλο που άφησε να εννοηθεί ότι αναζητούνται οι πρωταγωνιστές της Απεργίας, έγραψε για «βαθιά αγανάκτηση του Βενιζέλου», «μίνι ανταρσία», ενώ κάποιος ανώνυμος, «έγκριτος νομικός που έχει γνώση της στρατιωτικής νομοθεσίας, εκτίμησε ότι η Απεργία κινήθηκε στα Όρια της ομαδικής απείθειας».
Παρά το σταμάτημα της κινητοποίησης, όλοι γνωρίζουν ότι η Απεργία των πιλότων της Π.Α. αποτελεί την αιχμή του δόρατος πολύ ευρύτερων συνδικαλιστικών και αγωνιστικών διεργασιών, καθώς στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται οι πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού και των ελικοπτέρων, οι βατραχάνθρωποι και τα στελέχη στα υποβρύχια. Ανάρτηση στο Διαδίκτυο αναφέρει ότι «Με τις στολές τους οι υπαξιωματικοί της Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς και του Ναυτικού θα πιουν τον πικρό καφέ τους την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα, στο Μοναστηράκι. Οι ένστολοι θα διαβάσουν το φλιτζάνι τους στην κυβέρνηση και θα της στείλουν σε πρώτη φάση τα… χαιρετίσματα, προειδοποιώντας ότι τα χειρότερα θα είναι αναπόφευκτα, αν συνεχιστεί το οικονομικό τους δράμα και οι περικοπές των επιδομάτων τους».
Τέλος, το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, πρόκειται να παρουσιάσει άμεσα συγκεκριμένη πρόταση διεκδίκησης Ελεύθερου Συνδικαλισμού, διαμορφώνοντας μαζικούς, ενωτικούς όρους για την ικανοποίηση της γενικευμένης απαίτησης θεσμικής κατοχύρωσης του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Ήδη, όλα αυτά τα χρόνια έχει διαμορφωθεί ένα δυναμικό αγωνιστών που πρωταγωνίστησαν στις μάχες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων, ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και την συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα σε Βαλκάνια-Ιράκ-Αφγανιστάν-Μ.Ανατολή.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ. ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΣΤΥΛ ΥΕΘΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΦΤΥΝΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!! ΟΥΣΤ ΜΠΟΥΧΕΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή