Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΠΑΣΟΚ: ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΘΛΙΩΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ, ΑΙΣΧΡΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Καταρχήν ζητούμε συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς. Εξάλλου, είναι κάτι που δεν το συνηθίζουμε. Από την άλλη μεριά όμως δε μπορούμε να βρούμε καταλληλότερες λέξεις για να περιγράψουμε την άθλια πολιτική και τον ακόμη πιο άθλιο τρόπο άσκησης της από το ΠΑΣΟΚ, που αξιοποιεί την απλόχερη υποστήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ.
Με έναν πρωτόγνωρο καιροσκοπισμό, το αστικό κατεστημένο της χώρας μας ανακοινώνει την ανέγερση τζαμιού στον Βοτανικό και την άμεση έναρξη των οικοδομικών εργασιών. Το τζαμί θα κατασκευαστεί σε έκταση που είχε παραχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό.
Ο καλοπροαίρετος αναγνώστης θα αισθανθεί ανακούφιση αφού εν έτη 2010, στην χώρα μας που βρίσκονται χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες, στενάζοντας καθημερινά στη δούλεψη των Νεοελλήνων εργοδοτών, δίνεται απάντηση σε ένα έντονο κοινωνικό ζήτημα. Όμως πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι να ικανοποιήσει το αυτονόητο αίτημα τόσων μουσουλμάνων, τμήμα πλέον της ελληνικής κοινωνίας, αλλά πώς να δώσει καλά δείγματα γραφής στον επισκέπτη Τούρκο ηγέτη, Ερντογάν. Με άλλα λόγια, οι ανάγκες τόσων συνανθρώπων μας που αγνοήθηκαν συστηματικά, έγιναν αντικείμενο της συνεχώς προβαλλόμενης από τα ΜΜΕ, εθνικιστικής και ρατσιστικής καφρίλας του ΛΑΟΣ-Χρυσής Αυγής, μετατρέπονται σε εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραμελεί και αδιαφορεί για τις ανάγκες των πιστών αποκαλύπτεται από το ότι αντί να συνομιλήσει με τους ίδιους, αντί να τους ακούσει και να δώσει την κατάλληλη λύση, έρχεται αυθαίρετα να ανακοινώσει τη δημιουργία ενός ισλαμικού τεμένους χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων, εντελώς αναντίστοιχο των απαιτήσεων!
Ήδη, σημειώνονται οι πρώτες αντιδράσεις: «Το τζαμί που τελικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται, σε καμία περίπτωση, στις πραγματικές ανάγκες των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα. Εδώ ζούμε 750.000 μουσουλμάνοι και το τέμενος δεν χωράει ούτε το 1% αυτών που καθημερινά προσεύχονται», λέει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «ημίμετρο που μόνο αντιδράσεις από τους μουσουλμάνους μπορεί να προκαλέσει».
ΜΑΖΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ!
Ενδεικτικό του βεβιασμένου της κυβερνητικής απόφασης, είναι το άδειασμα για μια ακόμη φορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο, κάτι που βεβαίως απέκρυψαν οι δημοσιογράφοι με συστηματικό τρόπο, προβάλλοντας ταυτόχρονα το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου Πεταλωτή. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση 6 βουλευτών του ΛΑΟΣ, ο Ευ.Βενιζέλος, όχι μόνο ενημέρωσε για την συμφωνία που είχε υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά ουσιαστικά μπλόκαρε την κατασκευή του τζαμιού στο Βοτανικό, θέτοντας ζήτημα ολοκληρωτικής μετεγκατάστασης των εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού από το Βοτανικό, «πετώντας» ταυτόχρονα το μπαλάκι στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και στο Δήμο Αθηναίων. Όπως ανάφερε, «αμέσως μόλις ενημερώθηκε τον Ιανουάριο του 2010, ζήτησε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να μεταφερθούν συνολικά από τον χώρο του Βοτανικού οι εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού (και όχι μόνο τής υπό παραχώρησιν έκτασης των 17 στρεμμάτων) σε άλλο σημείο, εφόσον το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή ο Δήμος Αθηναίων είναι σε θέση να αναλάβουν το κόστος»!
Η αρχική συμφωνία προέβλεπε την ανέγερση του τζαμιού (με παραχώρηση και αποδέσμευση των 17 στρεμμάτων) σε μεσαίο τμήμα της έκτασης, που αποκαλείται «Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού».
Με πρόφαση τους λόγους ασφάλειας που προκύπτουν από τη στενή γειτνίαση του τεμένους με εγκαταστάσεις οι οποίες ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό, ο υπουργός απαιτούσε την ικανοποίηση του αιτήματος μεταφοράς όλων των εγκαταστάσεων, εκτοξεύοντας το κόστος από τα 2.5 (το σχέδιο του δημάρχου Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη προέβλεπε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα διέθετε 2.500.000 ευρώ στο ΓΕΝ για την κατασκευή των νέων κτιρίων που θα έφευγαν από το μεσαίο -υπό παραχώρηση- κομμάτι της έκτασης και αποχαρακτηρισμό της έκτασης των 17 στρεμμάτων, με παράλληλη εκκίνηση διαγωνισμού για τη μεταφορά των δραστηριοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού) στα 5 εκ. ευρώ.
Οι ενστάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου και τα μεγαλεπήβολα σχέδια του πετάχτηκαν προσωρινά στον κάλαθο των σκουπιδιών.
Οι μασκαράδες του ΠΑΣΟΚ τώρα προτάσσουν τις ανάγκες της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, θέτοντας στόχο την ανέξοδη και «εύκολη» απόδοση διαπιστευτηρίων στον Ερντογάν, «προστάτη των μουσουλμάνων»!
Βεβαίως, με το ΠΑΣΟΚ ποτέ κανείς δεν είναι σίγουρος.
Είναι πολύ πιθανό, ότι μετά το σόου δημοκρατικής και πολιτιστικής ευαισθησίας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και αφού ικανοποιηθούν οι ανάγκες οικοδόμησης του προφίλ μιας κυβέρνησης που σέβεται το διαφορετικό (σε αντίθεση με τους βάρβαρους γείτονες που καταπιέζουν τις μειονότητες κλπ), η απόφαση κατασκευής του ισλαμικού τεμένους να αναιρεθεί εξαιτίας της έλλειψης πόρων…
Δηλώνουμε ξανά, ότι η πίστη μας στην απελευθέρωση των εργαζομένων από τα δεσμά της θρησκείας, συμπορεύεται με την απαίτηση μας για πλέρια πολιτιστική και θρησκευτική έκφραση.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου