Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ FRANCE TELECOM

Εργατικά- Οικονομικά
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Η συρροή αυτοκτονιών υπαλλήλων της France Telecom, για τις οποίες θεωρήθηκε υπεύθυνο το εργασιακό περιβάλλον, δεν ξεπέρασε το συνηθισμένο ποσοστό για μια επιχείρηση με περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους, δήλωσε πρώην διευθυντικό μέλος της εταιρείας σε ιστοσελίδα
Το ποσοστό θανάτων στη France Telecom “δεν αυξήθηκε” από τα προηγούμενα επίπεδα, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Λουί - Πιέρ Γουένες σε συνέντευξή του. Ο Γουένες παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2009.
Τουλάχιστον 37 υπάλληλοι της μεγαλύτερης γαλλικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, αυτοκτόνησαν από την αρχή του 2008, ωθώντας την εταιρεία να αναστείλει ορισμένες πτυχές του σχεδίου αναδιάρθρωσής της, να εισαγάγει πιο ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, και να επανεξετάσει το κλείσιμο μικρότερων γραφείων.
“Το ποσοστό αντιστοιχεί απόλυτα με το συνολικό γαλλικό πληθυσμό”, υποστηρίζει ο Γουένες. “Δεν θέλω να υποβαθμίσω το ζήτημα αλλά θέλω να πω ότι δεν είναι ειδικά ζήτημα της France Telecom”.
Ο μέσος όρος αυτοκτονιών στη Γαλλία ήταν περίπου 17 ανά 100.000 ανθρώπους το 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στα τέλη του 2008, η France Telecom απασχολούσε 102.000 υπαλλήλους στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου