Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΚΙΝΑΣ-ΠΓΔΜ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Την ενίσχυση των στρατιωτικών επαφών των δύο χωρών συμφώνησαν ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Κονιάνοφκσι και ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Στρατού της Κίνας Ξου Καϊχού σύμφωνα με το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Σινχουά.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε την Δευτέρα. Οι δύο χώρες διατηρούν διπλωματικές σχέσεις από το 1993.

Από την πλευρά του, ο Καϊχού δήλωσε ότι η Κίνα προτίθεται να εργασθεί στενά με την ΠΓΔΜ για την περαιτέρω βελτίωση των πολιτικών σχέσεων, αλλά και την επέκταση της διμερούς συνεργασίας και σε άλλους τομείς.

Ειδικότερα, σχετικά με τον στρατιωτικό τομέα, επισήμανε ότι έχει παρατηρηθεί σημαντική πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια, με τη συχνή και σε υψηλό επίπεδο ανταλλαγή επισκέψεων, καθώς και με την ουσιαστική συνεργασία στην εκπαίδευση προσωπικού.

Επιπλέον, ο Κινέζος στρατιωτικός αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η στενή συνεργασία θα συνεχισθεί και στο μέλλον.

Ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία του με το υπουργείο Άμυνας της Κίνας. Επίσης, υπογράμμισε ότι η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να συνεργασθεί ακόμη πιο στενά με την κινεζική κυβέρνηση για την εδραίωση των σχέσεων των δύο χωρών και των δύο Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου