Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Το αντικοινωνικό έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σταματημό. Άλλο ένα λιθαράκι στην κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων των Στρατευμένων ήρθε να προσθέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος, στις αποφάσεις του οποίου περιλαμβάνεται και η μείωση του μηνιάτικου όσων φαντάρων υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ από 285 ευρώ σε 150 (καθώς  αφαιρέθηκαν οι κρατήσεις από την αρχή του χρόνου).
Βεβαίως, το ΓΕΣ μπορεί να κάνει πραγματική εκστρατεία για να εξασφαλίσει ότι «εθελοντικά» οι έφεδροι θα δεχτούν τη μετάθεση στην Κύπρο μέσω σχετικών ανακοινώσεων στο army.gr,  στα διαφημιστικά=προπαγανδιστικά φυλλάδια που μοιράζει στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων κλπ., αλλά για τις περικοπές ούτε λόγος: δεν υπάρχει λέξη για τη μείωση του μισθού των φαντάρων, για τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, για τις διευκολύνσεις στην επίσκεψη των γονιών στα παιδιά τους που υπηρετούν εκτός ελληνικών συνόρων. Ούτε γίνεται αναφορά στο ότι θύματα των περικοπών είναι και οι εκατοντάδες φαντάροι που έχουν αρνηθεί αρχικά τη Μετάθεση στην Κύπρο και στέλνονται παράνομα εκεί, μετά από εκβιασμούς-αυθαιρεσίες του ΓΕΣ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα συγκεκριμένα προνόμια της Μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ  ουσιαστικά δίνουν ένα  μισθοφορικό χρώμα στη πραγματοποίηση της στρατιωτικής θητείας στη Μεγαλόνησο, εξασφαλίζοντας εφέδρους σε τιμή ευκαιρίας  για την επάνδρωση Ειρηνευτικής Αποστολής, παρά το γεγονός ότι υπάρχει διαταγή του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Γ.Παπαντωνίου που ρητά απαγορεύει την έξοδο εφέδρων για αποστολές εκτός συνόρων.
Τέλος, η επιπλέον αμοιβή είναι απαραίτητη καθώς το κόστος ζωής στην Κύπρο είναι ακριβότερο και τα έξοδα τεράστια (αξίζει να αναφερθεί για παράδειγμα ότι στις εξόδους τους οι Έλληνες φαντάροι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν ταξί που είναι πανάκριβο)!
Θύματα της πολιτικής των περικοπών πέφτουν και οι μόνιμοι που μετατίθενται στην Κύπρο. Αν υπολογίσει κανείς την εξαφάνιση των επιδομάτων, τις αλλαγές στη φορολόγηση τους, η μετακίνηση στο μαρτυρικό νησί μεταφράζεται σε επιπλέον 200 ευρώ σε σύγκριση με τις αμοιβές των αξιωματικών-υπαξιωματικών στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, στα πληρώματα των φρεγατών που υπηρετούν σε αποστολές ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ στη Σομαλία δίνονται έξτρα αμοιβές και στις υπόλοιπες Νατοϊκές θέσεις (πλην ΕΛΔΥΚ) υπολογίζεται η οικογενειακή κατάσταση του στελέχους.
Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι έχουν αλλάξει οι ιεραρχήσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις αποστολές εκτός συνόρων, το κέντρο βάρους του ενδιαφέροντος του ελληνικού αστικού κόσμου μεταφέρεται στα Βαλκάνια, Μ.Ανατολή και Ινδικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα οι ανάγκες της ΕΛΔΥΚ να καλύπτονται με όσο το δυνατόν πιο φθηνούς αναλώσιμους εφέδρους και μόνιμους.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να αντιδράσουν. ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ.
Καλούμε τους νεοσύλλεκτους φαντάρους και τους γονείς τους να διαβάσουν προσεκτικά τις σχετικές μας ανακοινώσεις για τη Μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ, να πράξουν ανάλογα ακολουθώντας τις υποδείξεις μας.
Όλοι  κατανοούμε ότι οι αυθαιρεσίες και οι οδυνηρές συνέπειες της αντικοινωνικής λαίλαπας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-Ε.Ε. μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα ριζοσπαστικό, μαχητικό κίνημα αναγκών και δικαιωμάτων, εντός και εκτός στρατοπέδου. Για αυτό εξάλλου φαντάροι και  μόνιμοι γίνονται πρόθυμοι αποδέκτες των καλεσμάτων για ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, κάτι που πανικοβάλλει την κυβέρνηση, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και όλο το σάπιο κατεστημένο που μας πετά στα κοινωνικά τάρταρα, θυσία στο ξεπέρασμα της κρίσης του, για τη διατήρηση του πλούτου τους , για τη διαιώνιση των κερδών και της κυριαρχίας τους.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου