Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Μετανάστες: θύματα συστηματικών βασανιστηρίων του Ελληνικού Στρατού

Οι καταγγελίες του μαχητικού δημοσιογράφου και πάντα ευαίσθητου στα ζητήματα καταπίεσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Λεωνίδα Σακλαμπάνη, για τη βάναυση και απάνθρωπη συμπεριφορά των εφέδρων στρατιωτών και των Επαγγελματιών Οπλιτών υπό την καθοδήγηση και ιδεολογική ποδηγέτηση των αξιωματικών και του διοικητή φυλακίου στο Φαρμακονήσι, είναι μια γροθιά στο καθρέφτη του δήθεν καθωσπρεπισμού της Δημοκρατικής Ευρώπης, που όπως στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον σχεδιάζει «ανθρωπιστικούς πολέμους»!

Η Ευρώπη Φρούριο, με την Ελλάδα ανατολικό της σύνορο, έχει ανάγκη από Πραιτοριανούς για να υλοποιήσουν τις απάνθρωπες διαταγές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Στο πλαίσιο της αποστολής «αποθάρρυνσης» των μεταναστών να πλησιάσουν νησιά που είναι μόνο για τους τουρίστες και διακύβευμα του ανταγωνισμού του ελληνοτουρκικού κατεστημένου, θα βασανίσουν, βιάσουν, θα φτάσουν ακόμη και στο φόνο απροστάτευτων κατατρεγμένων ανθρώπων.

Με την άνωθεν πάντα συνενοχή, συγκάλυψη!

«Σιγά η πατρίδα κοιμάται»: κάνε ότι αρρωστημένο θέλεις εις βάρος αδύναμων και καταφοβισμένων ανθρώπων, αρκεί επίσημα να μην το γνωρίζει η υπηρεσία, και προσοχή μην το μάθουν οι δημοσιογράφοι και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του εν λόγω άρθρου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Την ίδια ακριβώς πολιτική βασανισμών, βιασμών, καταλήστευσης και συχνά εκτέλεσης μεταναστών είχαν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τη δεκαετία του ΄90 απέναντι στα προσφυγικά κύματα, ιδιαίτερα από τις βαλκανικές χώρες.

Όταν το ενδιαφέρον των ιμπεριαλιστικών χωρών στοχοποίησε για μια ακόμη φορά Ιράκ-Αφγανιστάν-Πακιστάν-Παλαιστίνη-Σομαλία, προκαλώντας τα νέα ποτάμια προσφυγιάς και μετανάστευσης, πλέον τα νερά του Αιγαίου και του Έβρου βάφονταν συχνά κόκκινα.

Ας μην ξεχνούμε ότι το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων είχαν καταγγείλει περιστατικά όχι μόνο βάναυσης συμπεριφοράς του Λιμενικού και των ανδρών που επάνδρωναν τα φυλάκια απομακρυσμένων νησιών, αλλά και περιπτώσεις πυροβολισμών εναντίον άοπλων και απροστάτευτων μεταναστών, με αποτέλεσμα και τη δολοφονία αυτών.

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις, οι έφεδροι φαντάροι, υποκείμενα άγριας εθνικιστικής-ρατσιστικής προπαγάνδας από διοικητές και αξιωματικούς, με το φόβο της απομόνωσης από το κυρίαρχο στις μονάδες μιλιταριστικό, μισαλλόδοξο και ακροδεξιό κλίμα, έμειναν απαθείς ή ακόμη και συμμετείχαν στις βαναυσότητες, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις, όπου έφεδροι συγκρούστηκαν με άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων (συχνά ΟΥΚΑΔΕΣ) που πρωτοστατούσαν στα ρατσιστικά εγκλήματα, κατήγγειλαν τα γεγονότα.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνούμε ότι τόσο οι διοικήσεις των μονάδων, όσο και το ΓΕΣ απέκρυψαν τα περιστατικά, άφησαν ατιμώρητους τους εγκληματίες και απειλητικά νουθέτησαν τους καταγγέλλοντες στρατιώτες να σιωπήσουν.

Αυτός είναι επομένως ο Ελληνικός Στρατός, αυτές τις διαταγές υλοποιεί, αυτές τις πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπηρετεί.

Σήμερα απλώς όλα αυτά, γίνoνται υπό την υψηλή εποπτεία της FRONTEX, στο πλαίσιο της οποίας Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις διεκδικούν ηγετικό ρόλο.





ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου