Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕΙΡΑΣ ΜΑΪΟΥ


Συνάδελφε, τελικά το ΠΑΣΟΚ το κατάφερε και αυτό:
Η στρατιωτική θητεία σε λίγο θα μοιάζει παράδεισος μπροστά στη δια βίου εργασιακή κόλαση.
Σου είπαν να βάλεις το χακί προσφέροντας Απλήρωτη Εργασία στον στρατό για 9 μήνες, φορολογούμενος αγρίως, καθώς το μηνιαίο κόστος της θητείας φαγητό-επικοινωνία-μετακινήσεις-ψυχαγωγία κλπ ξεπερνά τα 700 ευρώ , την ώρα που το εισόδημα της εργατικής οικογένειας μειώνεται 30% και η ακρίβεια αυξάνεται ανάλογα. Τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα βλέπουν ως κοράκια το φαντάρο.Μετά την πύλη του στρατοπέδου σε περιμένει το Εργατικό Ολοκαύτωμα που επιβάλλουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ, με την συνδρομή των ΜΜΕ, που κάνουν και το πιο τρελό όνειρο των εργοδοτών πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, αφού ότι ψηφίζει ο «σοσια-ληστής» Παπανδρέου με τη βοήθεια του Ακροδεξιού Καρατζαφέρη αποτελούν πρόβα τζενεράλε της αντεργατικής επίθεσης σε Βαλκάνια, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία κλπ., θα δουλεύουν για μισθούς πείνας μέχρι να πεθάνουν, όποτε και όσο γουστάρει ο εργοδότης, πληρώνοντας βαρείς φόρους, μπαινοβγαίνοντας στην Ανεργία που ολοένα αυξάνεται. Το Κράτος Πρόνοιας Διαλύεται, τα Εργατικά Δικαιώματα βγαίνουν εκτός νόμου, Συλλογικές Συμβάσεις δεν θα υπάρχουν. Όλα Ιδιωτικοποιούνται.
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε-ΔΝΤ μας λένε: ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ!
Και όλα αυτά για να «σώσουμε την χώρα, την εθνική οικονομία, να μειωθούν τα ελλείμματα, να πληρώσουμε τα δανεικά». Εμείς, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που παίρνουμε από τους μικρότερους μισθούς-συντάξεις στην Ευρώπη, που μας γδύνουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με τους δημοτικούς φόρους και τα ακριβά τιμολόγια ΔΕΚΟ, που πληρώνουμε τόσα χρόνια τις εισφορές του ΙΚΑ. Αποφασίζουν να πληρώσουμε Εμείς, Εργαζόμενοι-Νέοι-Συνταξιούχοι και όχι οι εφοπλιστές-βιομήχανοι που επιχορηγούνται ακόμη και με 70% για τις επενδύσεις τους, οι τραπεζίτες που καταγράφουν κέρδη μέχρι και 390%, οι Διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες του ΟΤΕ-Μεγάλων Έργων-Πολεμικών Εξοπλισμών, δηλαδή ο Κόκκαλης, ο Μυτιληναίος, Μπόμπολας, Βγενόπουλος, Βαρδινογιάννης κλπ, οι εκδότες που χρωστάνε δις ευρώ, η Αγγελοπούλου με την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ της μίζας, η Εκκλησία της αμύθητης περιουσίας!
Το Πρόγραμμα Σύγκλισης είναι «Εθνική Ανάγκη», Η στρατιωτική Θητεία είναι το «Υπέρτατο Καθήκον»; Του Παραλόγου η θητεία αποκαλύπτεται τμήμα του Παραλόγου της Εργοδοσίας. Οι ανισότητες και οι διακρίσεις οξύνονται μέσα και έξω από τον στρατό, η Δημοκρατία της Αγοράς προσβάλει την Αξιοπρέπεια μας, μας γαλουχεί στον ανταγωνισμό, στην πειθαρχία και υποταγή στον ανώτερο, στον εθνικισμό, μιλιταρισμό και ρατσισμό. Μας θέλει αμίλητα στρατιωτάκια, έτοιμα να σκοτωθούν για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, έτοιμους να στρατολογηθούμε ως Μισθοφόροι, για ένα κομμάτι ψωμί, στις ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, την ώρα που ο Λάτσης-Κασιδόκωστας θα κάνει μπάνιο στις Μπαχάμες. Εμείς να κάνουμε θυσίες πάντα για τα δικά τους κέρδη.


Επιστρέφουμε τα ψέματα τους: Πόσο «ίσοι» είναι οι φαντάροι, που πάνε για ένα 9-μηνο από σκοπιά σε αγγαρεία στην παραμεθόριο, με τα βύσματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ των επιτελείων; Σε «στρατό-κολέγιο» τι δουλειά έχουν ατομικά κι ομαδικά καψόνια; Το «πέσε και πάρε»; Τα φασιστικά άσματα; Οι στρατιωτικές κατασκηνώσεις με φαντάρους-υπηρέτες για φθηνές διακοπές των αξιωματικών; Οι αυτοκτονίες και τα συνεχή ατυχήματα εξαιτίας των κακοσυντηρημένων οχημάτων και των προβλεπόμενων απωλειών, των ασκήσεων με πραγματικά πυρά για να μετρούν το Αξιόμαχο οι στρατηγοί;  Ποια «εθνική άμυνα» υπερασπίζονται χιλιάδες ΕΠΟΠ κι αξιωματικοί σε Κόσσοβο, Αφγανιστάν, Σομαλία, αφήνοντας φαντάρους να «λιώνουν» στα στρατόπεδα που έχουν επάνδρωση 20-30%, μπαλώνοντας τις τρύπες του κράτους, αναλαμβάνοντας χρέη πυροσβέστη-δασοφύλακα κλπ στην Πολιτική Προστασία; Σε στρατόπεδα χωρίς πόσιμο ή ζεστό νερό, θέρμανση ή αξιοπρεπές φαγητό, γεμάτα καρκινογόνο αμίαντο.
ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ MADE IN ARMY! Ο Βενιζέλος, αναλαμβάνοντας υπουργός, διακήρυξε ότι αποστολή του στρατού είναι η «αξιοπρέπεια της χώρας» από ένα στρατό «με σεβασμό προς τον άνθρωπο». Αμέσως έδειξε τι εννοούσε: Αύξηση μισθοφόρων στο Αφγανιστάν-Σομαλία-Κόσσοβο. Δόγμα τους η αντιμετώπιση των Ασύμμετρων Απειλών. Στρατός και αστυνομία θα επεμβαίνουν παντού, από ελληνοτουρκικά και μετανάστες, ως πλημμύρες, διαδηλώσεις και «τρομοκράτες». Όλοι εχθροί, λοιπόν! Από τους Τούρκους φαντάρους ως τους απεργούς ναυτεργάτες και τους διαδηλωτές. Ξαναβάζουν το Στρατό σε επιφυλακή στο πλαίσιο της Έκτακτης Ανάγκης μπροστά στο ενδεχόμενο Εργατικής Εξέγερσης. Συνεχίζουν να στέλνουν φαντάρους εκτός συνόρων, κατοχικό στρατό στην «ελληνική» Κύπρο!
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Συνάδελφε, τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς.  Οπλίσου με θάρρος, αλληλεγγύη, συντροφικότητα και συναδελφικότητα. Μπορούμε να νικήσουμε! Και ΝΙΚΑΜΕ!
Δυστυχώς για αυτούς και για τους πληρωμένους κονδυλοφόρους τους, η πραγματικότητα δεν είναι μόνο αυτή που παρουσιάζουν τα στρατιωτικά φυλλάδια. Οι φαντάροι δεν είναι μόνοι απέναντι στη «θητεία του παραλόγου»: Το γνωρίζουν από τις νίκες στα στρατόπεδα, την αλληλεγγύη μέσα κι έξω από το στρατό. Το γνωρίζουν από τη συνεπή και πολύχρονη παρουσία του Δικτύου Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων σε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ, οι μειώσεις της Θητείας είναι αποτέλεσμα και δικών μας κινητοποιήσεων. Οι βελτιώσεις σε Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων είναι αποτέλεσμα καταγγελιών φαντάρων. Το μπλοκάρισμα επικίνδυνων ασκήσεων, όπως το χειμώνα στο Διδυμότειχο, είναι αποτέλεσμα των δικών μας πιέσεων. Οι συνεχείς καταγγελίες από τα στρατόπεδα, οι αρνήσεις μεταθέσεων στην ΕΛΔΥΚ, η αποτυχία τρομοκράτησης των φαντάρων, δείχνουν πως η νεολαία πια όλο και λιγότερο φοβάται. Αντίθετα, φοβάται η κυβέρνηση και τα επιτελεία. Τρομοκρατούνται από την οργή και τη ζωντάνια μας. Με το 9μηνο και τα κούφια λόγια περί αξιοπρέπειας, αλαφιασμένοι τρέχουν να μας χρυσώσουν το χάπι. Για να μπορούν να μας τρέχουν, να μας σκοτώνουν σε σκοπιές, ασκήσεις, αγγαρείες, σε 9 ή σε 12 μήνες.
Εξάλλου συνάδελφοι η γενιά μας έχει γνωρίσει αγώνες, έχει αναμετρηθεί με κυρίαρχες επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε. έχει ζήσει τις δικές της εξεγέρσεις. Τρία χρόνια μετά τη φοιτητική εξέγερση ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, δύο χρόνια μετά την Εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 που έστειλε μήνυμα ελπίδας σε όλο τον εργαζόμενο κόσμο, τώρα οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη φοβούνται τις Εργατικές Εξεγέρσεις, Φοβούνται να μην γίνει παντού «της Ελλάδας».
Συνάδελφε, σήμερα, οι ίδιοι νέοι άνθρωποι, περνούν τις πύλες του «παραλόγου της θητείας» μαζί σου. Δεν πρέπει επομένως να ξεχνάς και δεν ξεχνάς  ότι είσαι κομμάτι των μεγάλων αγώνων της νεολαίας. Τους έζησες ως φοιτητής, μαθητής, κακοπληρωμένος εργαζόμενος, άνεργος. Την καταστολή, την εκμετάλλευση, την οργή που σου προκαλούν τις αντιμετωπίζεις και στο στρατό.
Μόνο,» που κάτι ακόμα έχει αλλάξει. Οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που στέκουν απέναντι σου ως εκπαιδευτές, αυτοί που έχουν αναλάβει να σε υποτάξουν και «να σε κάνουν στρατιώτη», είναι οι ίδιοι που παραιτούνται κατά εκατοντάδες από τον Στρατό. Κάνουν πλέον απεργίες (Λευκή Απεργία 700 πιλότων), κάνουν πορείες (500 αξιωματικοί-υπαξιωματικοί από όλα τα σώματα), απαιτούν ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ. 
ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ - Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ
Καλούμε τους νέους συναδέλφους, απέναντι στη διαπαιδαγώγηση του βύσματος, της ρουφιανιάς και του ατομισμού, να προτάξουν αλληλεγγύη, συλλογική δράση. Να καταγγείλουν τις άθλιες συνθήκες. Να συγκρουστούν με το βάναυσο θεσμό του ελληνικού στρατού. Καμιά εξουσία δεν έχουν πάνω μας. Βγείτε παραπονούμενοι στην αναφορά, υπερασπιστείτε (από το Σύνταγμα & το Στρατιωτικό Κανονισμό) τα δικαιώματα σας. Ποιος θα το κάνει, αν όχι εμείς οι ίδιοι; Όπου οι φαντάροι έδρασαν, σταμάτησαν καψόνια, μειώθηκαν υπηρεσίες, αυξήθηκαν οδοιπορικά, έξοδοι, άδειες.
Καθήκον των γονιών δεν είναι να βρουν βύσμα αλλά να στηρίξουν τον αγώνα για τον παιδιών τους και στις καθημερινές μάχες των στρατοπέδων. Γονείς κάνετε παράπονα σε Διοικητές και Επιτελεία.
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
Αξιωματικοί και Διοικητές φοβούνται περισσότερο από εσάς. Φοβούνται για τις καριέρες τους. Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αποτελέσματα. Σε 10 κέντρα εκπαίδευσης δόθηκαν μάχες από τους νεοσύλλεκτους στη σειρά του Ιανουαρίου. Σε όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης οι νεοσύλλεκτοι αναπτύσσουν συλλογικές αντιστάσεις σε καψόνια-αυθαιρεσίες, σταμάτησαν ακραίες συμπεριφορές αξιωματικών, αρνήθηκαν να πάνε στην ΕΛΔΥΚ.
ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΕΛΔΥΚ) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ.
ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ: ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ.
· Δε δεχόμαστε μεταθέσεις σε 2ο Γραφείο και Στρατονομία, ούτε πάμε Δόκιμοι (ΔΕΑ), φαντάροι που διατάζουν φαντάρους. Δεν αποκρύπτουμε σωματικά προβλήματα. Το Ι1 δεν είναι μαγκιά.
· Δε δεχόμαστε να μας αφαιρούν εφημερίδες-βιβλία, έλεγχο από τη Στρατονομία στους θαλάμους χωρίς όλοι να είναι παρόντες και να εξηγηθεί ο λόγος της έρευνας.
· Βγαίνουμε παραπονούμενοι για ό,τι μας αφορά και μας ενοχλεί.
· Αρνούμαστε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τις ασκήσεις ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού
· Εναντιωνόμαστε στην προπαγάνδα αξιωματικών κατά του εχθρού-λαού, όπως ο ταγματάρχης που έλεγε το Δεκέμβρη: «όσοι κάνουν επεισόδια είναι εχθροί… οι καταστηματάρχες είμαστε εμείς»!
· ΔΕΝ είμαστε πυροσβέστες, νοσοκόμοι, «μάστορες», δούλοι. Να γίνουν προσλήψεις όπου απαιτείται.
· Απαιτούμε υπηρεσίες κυκλικές και 1/1. Πρώτο ζήτημα η ζωή των φαντάρων και όχι οι υπηρεσίες.
· Μείωση τώρα της θητείας σε 6μηνη, στον τόπο κατοικίας. Διπλασιασμός των αδειών. Υπηρεσίες 1-1 για ΟΛΟΥΣ (παλιούς και νέους).
· Κανένας στρατιώτης σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ.
· Αξιοπρεπής μισθός, πλήρης ασφάλιση, κάλυψη αναγκών των φαντάρων: υγειονομικές υπηρεσίες, μετακινήσεις, επικοινωνία, πολιτισμό, ενημέρωση. Ελεύθερο χρόνο, να τον περνάμε όπως θέλουμε.
· Ίσα δικαιώματα στις μειονότητες. Εφαρμογή, χωρίς όρους, των συνταγματικών δικαιωμάτων. Ελεύθερη διακίνηση ιδεών, εντύπων, βιβλίων. Κατάργηση ποινών και στρατοδικείων.
· Να σταματήσουν η απλήρωτη εργασία και τα «καψόνια». Κανένας στρατιώτης άμισθος δούλος των αξιωματικών. Πολιτικό προσωπικό για εργασίες συντήρησης και επιμελητείας.
· Να κλείσουν οι Λέσχες Εφέδρων, της πατριδοκαπηλίας και φυλετικού μίσους. Να απαγορευτεί η λειτουργία παραστρατιωτικών σχηματισμών, η διαπλοκή με στρατό και σώματα ασφαλείας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ. ΚΙΝΗΜΑ  ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Αιρετές και ανακλητές Επιτροπές Φαντάρων χωρίς παρέμβαση της ιεραρχίας. Τα ζητήματα και αιτήματα των φαντάρων να υποβάλλονται απευθείας στο διοικητή. Δικαίωμα ομαδικών παραπόνων, δημοσιοποίησης της κατάστασης στο στρατόπεδο.
Ανεξάρτητα απ’ τα κομματικά πιστεύω του καθενός, ενάντια στο συμβιβασμό και την υποταγή υπάρχει ο Συλλογικός Αγώνας. Οι βελτιώσεις στα στρατόπεδα οφείλονται στην αγωνιστική δράση των φαντάρων, τις καταγγελίες, την πίεση που ασκούν γονείς και κοινωνικοί φορείς
Τους βροντοφωνάζουμε: ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ. Δήμευση της περιουσίας των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, των πολιτικών, στρατιωτικών και επιχειρηματιών που εμπλέκονται σε σκάνδαλα.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου