Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ!

(Το ψήφισμα μας απευθύνεται σε Φαντάρους-Γονείς και Κοινωνικούς Φορείς)
Συνάδελφοι και γονείς, η Χούντα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ-Εργοδοτών, με συνοδοιπόρους την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. είναι εδώ. Με αφορμή και αιτία την κρίση τους, προβάλλοντας την ανάγκη να πληρωθούν τα δάνεια στους Έλληνες και Ξένους κερδοσκόπους, να καλυφθούν τα ελλείμματα που δημιούργησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η Ολυμπιάδα της Αγγελοπούλου, τα όπλα των ξένων πολυεθνικών αλλά και του Κόκκαλη-Μυτιληναίου κλπ, οι επιχορηγήσεις σε Εφοπλιστές-Βιομήχανους, τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, του Βατοπεδίου, της κλοπής των χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων, ψηφίζουν Εργασιακό Μεσαίωνα για πάντα, στέλνουν τελεσίγραφο σε όποιον αγωνίζεται, μας περικυκλώνουν με κάμερες-ΜΑΤ-ομάδες Δ-ΔΙΑΣ.
Καταργούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, μα έχουν 25 δις ευρώ για τους τραπεζίτες και 25 δις ευρώ για αγορές όπλων. Παγώνουν τις Προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά προσλαμβάνουν 2500 Μισθοφόρους για αποστολές εκτός συνόρων και πειθήνιους πραιτοριανούς για την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ. Μειώνουν τις Δημόσιες Δαπάνες, αλλά διατηρούν πολεμικά πλοία σε Σομαλία, Περσικό Κόλπο, Λίβανο για ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, 6500 χιλιάδες στρατό εκτός συνόρων με κόστος 500 εκ. ευρώ το χρόνο.
Συνάδελφοι καλούνται, σε άθλια στρατόπεδα, να προσφέρουν μέχρι τελικής πτώσης απλήρωτες υπηρεσίες και καταβάλλουν οι ίδιοι ένα κόστος θητείας που φτάνει τα 1000 € μηνιαίως. Ταυτόχρονα, η κατάσταση καθημερινά στις μονάδες γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή μας, αφού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος θέλει να περιορίσει τα λειτουργικά έξοδα για να αγοράσει περισσότερα όπλα, να αυξήσει τον ελληνικό στρατό που βρίσκεται σε Αφγανιστάν και Κόσσοβο. Αυτό σημαίνει ότι τα απορρυπαντικά-καθαριστικά είναι άγνωστη λέξη, οι μερίδες του φαγητού δε φημίζονται για την ποιότητα και ποσότητα τους, ενώ συχνά γεύματα κόβονται εντελώς. Η συντήρηση των μονάδων και των οχημάτων είναι προβληματική και ο κίνδυνος ατυχημάτων πλανιέται πάνω από τα στρατόπεδα.
Η Υποχρεωτική Στράτευση είναι μορφή ακραίας Φορολόγησης της Εργατικής Οικογένειας, Υποχρεωτικής Προσφοράς Δωρεάν Εργασίας των Στρατιωτών. Οι συνάδελφοι είναι αυτοί που θα καθαρίσουν, φροντίσουν, συντηρήσουν τις εγκαταστάσεις, θα κάνουν όλες τις δουλειές με αμοιβή 8 ευρώ. Σε αυτούς θα τεθεί το αισχρό δίλημμα: ατελείωτη υπηρεσία-εκπαίδευση-σκοπιά-αγγαρεία στον Έβρο και στα νησιά ή υπηρέτης των αξιωματικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Τους συναδέλφους βλέπουν σαν κοράκια όλοι, όπου βρίσκεται Κέντρο Εκπαίδευσης και μονάδα: ο έμπορος για να πουλήσει προμήθειες που δεν αγοράζει κανένας άλλος εκτός του στρατού, ο ιδιοκτήτης ΚΤΕΛ και ο ταξιτζής που χρεώνουν όσο γουστάρουν, σε μεταφέρουν όπου και όποτε θέλουν. Ο ιδιοκτήτης καφετέριας που θέλει τους συναδέλφους να γεμίζουν τα άδεια μαγαζιά, αλλά όταν βγουν οι ντόπιοι και οι φοιτητές πρέπει να την κάνεις…Η πιτσαρία και το σουβλατζίδικο, που η ποιότητα των φαγητών τους συναγωνίζεται τα φαγητά στο στρατόπεδο. Και πληρώνεις το φαγητό απ΄ έξω και έχεις την απειλή της καμπάνας άμα σε πιάσουν! Όλοι αυτοί, αγωνίζονται μαζί με τους τοπικούς βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να μην κλείσουν τα άθλια, πανάρχαια στρατόπεδα και χάσουν τους φαντάρους-πελατεία.
Συνάδελφοι πιστεύουμε ότι πρέπει να αγωνιστούμε. Η πάλη μας μέσα στα στρατόπεδα, ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει να επεκταθεί και συνδεθεί με τους εργατικούς αγώνες ενάντια στα αντεργατικά μέτρα ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.-ΔΝΤ. Να αγωνιστούμε ενάντια σε όλους αυτούς που μας θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα σε μια κοινωνία τεράστιο στρατόπεδο!
Πρέπει τώρα να περιφρονήσουμε τα βύσματα και να αγωνιστούμε συλλογικά για τα δικαιώματα μας, την Υγειά και Αξιοπρέπεια μας. Ενωμένοι, χωρίς παλιούς νέους, αλλά προτάσσοντας τις κοινές μας ανάγκες
Σας καλούμε να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι. Να δημιουργήσουμε Επιτροπές Φαντάρων σε κάθε στρατόπεδο. Να γράψουμε γράμματα καταγγελίας των αυθαιρεσιών που τόσο πολύ υπολογίζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Αξιωματικοί. Να Αρνηθούμε την Συμμετοχή μας σε Αποστολές-Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους, να μην πάμε ΕΛΔΥΚ, να μην συμμετέχουμε σε καμιά υπηρεσία που συνδέεται με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.
Εμείς, προτάσσουμε τις Ανάγκες-Δικαιώματα των φαντάρων, που πληρώνουν με αίμα και ιδρώτα την ταξική πολιτική κράτους-κεφαλαίου. Διεκδικούμε τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων.
Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
• Κανείς νέος να μην καταταγεί ως Μισθοφόρος. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Προσλήψεις τώρα και αυξήσεις σε Μισθούς, Συντάξεις. Αύξηση των Κοινωνικών Δαπανών. Απόσυρση των δυνάμεων από Νατοϊκές αποστολές και Ευρω-στρατό. Καμιά προσφορά υπηρεσιών φαντάρων σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.
• Να δημοσιοποιούνται οι μεταθέσεις και τα κριτήριά τους. Η μισή θητεία στην Παραμεθόριο και η υπόλοιπη σε μονάδες κοντά στα σπίτια μας. Να καταργηθούν οι μετατάξεις και οι πελατειακές σχέσεις. Να μειωθεί η Θητεία, η βίαιη απόσπαση των φαντάρων από το οικείο συντροφικό-κοινωνικό περιβάλλον.
• Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες των στελεχών. Όχι στις κατασκηνώσεις των φαντάρων-υπηρετριών όπου αξιωματικοί κάνουν φθηνές διακοπές στις πλάτες μας. Όχι στη τζάμπα συντήρηση των στρατοπέδων. Καθαριότητα, Συντήρηση και Σίτιση στις μονάδες από πολιτικό προσωπικό. Όχι στον Αμίαντο.
• Να σταματήσουν τα «καψόνια» και η Εθνικιστική Προπαγάνδα. Σεβασμό του Ελεύθερου χρόνου. Να ανοίξουν οι Λέσχες Αξιωματικών και στους Φαντάρους, παρέχοντας σίτιση, ψυχαγωγία και διανυκτέρευση.
• Να κλείσουν οι άχρηστες μονάδες και Κέντρα Εκπαίδευσης που εξυπηρετούν μόνο τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, τις πελατειακές σχέσεις, τη στρατιωτικοποίηση και τον τρόμο στην παραμεθόριο. Υπηρεσίες τουλάχιστον 1-1, αύξηση των αδειών. Παλιά στρατόπεδα να γίνουν χώροι Πράσινου, άθλησης κλπ
• Να γίνουν προσλήψεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία, που πάσχουν από τρομακτική έλλειψη προσωπικού, και να παρέχεται επιτέλους πλήρης υγειονομική προστασία στους φαντάρους. Να ανοίξουν όλα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία στο λαό και να γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ και Υγειονομικό.
• Δωρεάν όλες οι μετακινήσεις των φαντάρων, από και προς τις μονάδες τους, στις άδειες τους και στις εξόδους τους. Να περιοριστούν οι πολυδάπανες κι επικίνδυνες ασκήσεις. Όχι χρήση πραγματικών πυρών.
• Να παρέχουν δωρεάν την πρόσβαση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και ψυχαγωγία. Οι φαντάροι δεν είναι το πορτοφόλι που ονειρεύονται τα ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα για τα κέρδη τους.
• Να παρέχεται πλήρης δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης των φαντάρων στην επικοινωνία. Όχι να κάνουν πάρτι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ενώ ο στρατός κυνηγά τα κινητά με σκοπό την τρομοκράτηση
• Επαρκής μισθός, βασικός, για τους φαντάρους. Πλήρης ασφάλιση και αναγνώριση προϋπηρεσίας. Δυνατότητα εγγραφής στο ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της θητείας και παροχή επιδόματος ανεργίας.
• Να δημοσιοποιούνται και να ελέγχονται οι προϋπολογισμοί μονάδων, σχηματισμών και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τέλος στο φαγοπότι στην πλάτη φαντάρων κι ΕΠΟΠ στο όνομα των «εθνικών αναγκών». Πώληση προϊόντων στο ΚΨΜ σε τιμές κόστους. Αξιοπρεπής ποσοτικά-ποιοτικά σίτιση των φαντάρων.
• Να μπλοκαριστούν επιτέλους οι πολεμικές δαπάνες, τα τρις που ξοδεύονται από τη δημοσιονομική ληστεία των εργαζομένων και μετατρέπουν την παραμεθόριο σε πυριτιδαποθήκη τρόμου.
Να κλείσουν οι Φασιστικές Λέσχες Εφέδρων. Όχι άλλη καταστολή-χαφιεδισμός-ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-Ομάδες Δ.
• Ελεύθερος Συνδικαλισμός στα στρατόπεδα, Δημοσιοποίηση κάθε αυθαιρεσίας και αιτήματος.
Απαιτείται σήμερα κιόλας ο ξεσηκωμός νεολαίας και εργαζόμενων. Να οργανωθούν μαζικές-αποφασιστικές κινητοποιήσεις, όπου τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Να αντισταθούμε στα αντεργατικά μέτρα και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ: 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου