Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε όλοι μας διαδοχικά επεισόδια της αισχρής αστικής πολιτικής, κρατών που αδίστακτα δολοφονούν ειρηνικούς αγωνιστές στο όνομα της «Ασφάλειας»  και των συμφερόντων τους ή που εκμεταλλεύονται το αίμα των αγωνιστών προκειμένου να  προωθήσουν τις γεωστρατηγικές και ιμπεριαλιστικές τους βλέψεις.
Το κίνημα στην χώρα μας συνειδητοποιεί ότι η βίαιη αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με μπαλαντέρ το ΛΑΟΣ και συνοδοιπόρους το ΔΝΤ και την Ε.Ε. εφαρμόζεται ενιαία εντός και εκτός συνόρων. Για αυτό η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση Παπανδρέου στάθηκε και στέκεται στο πλευρό του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ χαρακτηρίζοντας στρατηγικού χαρακτήρα τη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ, ενημερώνοντας ότι η στρατιωτική συνεργασία θα συνεχιστεί. Δίπλα της η «αριστερή» κυβέρνηση της Κύπρου που προτάσσοντας και αυτή τα κρατικά συμφέροντα, την ΑΟΖ, τις συμφωνίες φυσικού αερίου και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων ενέργειας με το Ισραήλ, παρεμπόδισε τον Στόλο της Ελευθερίας. Μόνοι αυτοί και οι ΗΠΑ, που δικαιολόγησαν την Ισραηλινή επίθεση κατά άοπλων ακτιβιστών, φαίνεται να στηρίζουν το Ισραήλ. Που ανταποδίδει στέλνοντας ιστιοπλόους να καταγγείλουν την Τουρκική Κατοχή της Κύπρου!
Πρόσκαιρα και για λόγους που επιβάλλουν τα δικά τους κρατικά συμφέροντα, απέναντι τους φαίνεται να στέκουν Αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα όπως της Αιγύπτου, εχθρού εδώ και χρόνια της Παλαιστινιακής Αντίστασης, του Εμιράτου του Κατάρ και του Κουβέιτ, με πολύχρονη εμπειρία στην αντιμετώπιση των δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων εργατών ως δούλων, το Ιράν, που πρόσφατα αντιμετώπισε με κτηνώδη και συχνά δολοφονικό τρόπο την εξέγερση της Ιρανικής νεολαίας, τα διάφορα φονταμονταλιστικά φόρουμ, αλλά και η Τουρκία, που φορώντας το προσωπείο του Προστάτη των Μουσουλμάνων και των Παλαιστινίων διεκδικεί ρόλο περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης.
Δίπλα σε αυτούς τα υποκριτικά επικριτικά για το Ισραήλ σχόλια των Ε.Ε.-ΟΗΕ-ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που θέλοντας να εκμεταλλευτούν την παγκόσμια κατακραυγή για τη φονική επίθεση των Ισραηλινών κομάντο, θέτουν ζήτημα αναπροσαρμογής ουσιαστικά του Αποκλεισμού της Γάζας και μόνο:
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η Ε.Ε. προτείνουν την παρουσία ευρωπαϊκού στόλου που θα ελέγχει τα χωρικά ύδατα της Γάζας, ενώ το Ισραήλ αντιπροτείνει παρουσία και έλεγχο από αμερικανικά στρατεύματα του περάσματος της Ράφα.
Δηλαδή, κυβερνήσεις και υπερεθνικοί συνασπισμοί επιδιώκουν να εξαργυρώσουν τια αίμα των αγωνιστών και της αντίστασης των Παλαιστινίων σε μια ακόμη «ειρηνική» ιμπεριαλιστική επέμβαση και κατοχή, ακολουθώντας το παράδειγμα της λύσης που επιβλήθηκε μετά την απάνθρωπη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο. Ταυτόχρονα, με την συμφωνία όλων των ιμπεριαλιστών και των αστικών κομμάτων εξουσίας, διατήρησε το καθεστώς Απαρτχάιντ για τους Παλαιστίνιους εργαζόμενους στους προσφυγικούς καταυλισμούς.
Εμείς στεκόμαστε ενάντια σε όλα αυτά τα σχέδια.
Αρνούμαστε να εντάξουμε τους αγώνες μας στα σχέδια και στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών γεωστρατηγικών συμφερόντων.
Καλούμε σε Διεθνή Πρωτοβουλία, σε παρέμβαση χιλιάδων αγωνιστών που θα απαιτήσουν τη Δικαίωση του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού:
  • Να τερματιστεί τώρα ο Αποκλεισμός της Γάζας και οι συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις.
  • Να πέσουν τα Τείχη του Αίσχους σε ολόκληρη την Παλαιστίνη και να καταργηθούν τα επαίσχυντα σημεία ελέγχου.
  • Να σταματήσουν και να γκρεμιστούν οι ισραηλινοί εποικισμοί και η Εβραιοποίηση της Ιερουσαλήμ.
  • Αναγνώριση του δικαιώματος στην εθνική και κοινωνική Αυτοδιάθεση του λαού της Παλαιστίνης. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην Ένωση του Λαού της Παλαιστίνης, που ελεύθερος από όλα τα δεσμά να αποφασίσει για το μέλλον του.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ η καπιταλιστική κρίση και τα αδιέξοδα του νεοφιλελευθερισμού φέρνουν κοντά Εβραίους και Άραβες εργαζόμενους, δημιουργούν όρους εξέγερσης των εργαζόμενων πρωτίστως στο Ισραήλ.
Για αυτό ορθώνονται τα τείχη του εθνικισμού και του φονταμενταλισμού.
Η παρέμβαση του διεθνούς εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος αποσκοπεί στην συνένωση της πάλης του Παλαιστινιακού λαού που ρίχτηκε στις φλόγες του εμφυλίου, στην κοινή πάλη με τα εργατικά και αντιπολεμικά κινήματα του Ισραήλ.

Προτείνουμε επομένως, μια ανεξάρτητη από τα αστικά κόμματα εξουσίας, τα κράτη και τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς Παγκόσμια Κινητοποίηση με δύο στόχους:
  1. Την αποστολή χιλιάδων αγωνιστών στην Παλαιστίνη που σπάζοντας τον Αποκλεισμό Της Γάζας θα επιδιώξουν να φτάσουν ως τη Δυτική Όχθη, συμβολίζοντας με αυτή τους την κίνηση την ανάγκη για την ικανοποίηση των Δίκαιων αιτημάτων του λαού της Παλαιστίνης.
  2. Την πραγματοποίηση την ίδια περίοδο Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Υπέρ της Ιντιφάντα. 

Για τον σκοπό αυτό επιδιώκουμε ανοικτό διάλογο και διεθνή συντονισμό με το εργατικό-αντιπολεμικό-αριστερό-αυτόνομο κίνημα, δηλώνοντας την συμμετοχή μας σε κάθε πρωτοβουλία που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεσμευόμαστε για την εκδήλωση κινητοποιήσεων ενάντια στην συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ και στο μπλοκάρισμα των Στρατιωτικών ασκήσεων, αλλά και της λειτουργίας του λιμανιού του Αστακού και Σούδας, από όπου πραγματοποιείται η τροφοδοσία με εξοπλιστικά συστήματα του Ισραήλ και των αμερικανικών στρατευμάτων κατοχής σε Μέση Ανατολή-Ασία-Αφρική.

Επίσης δηλώνουμε παρόν σε όλες τις πρωτοβουλίες Μποϋκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

2 σχόλια:

  1. Η παρέμβαση του διεθνούς εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος αποσκοπεί στην συνένωση της πάλης του Παλαιστινιακού λαού που ρίχτηκε στις φλόγες του εμφυλίου, στην κοινή πάλη με τα εργατικά και αντιπολεμικά κινήματα του Ισραήλ.
    ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ?
    Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ...ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ..ΚΛΠ..)ΔΕΝ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ ΒΙΑΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΜΦΥΤΕΥΤΗΚΕ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ''ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ
    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤ.ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜ.ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ.
    ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΄΄ΚΙΝΗΜΑΤΑ΄΄ΠΟΥ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝIΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ-ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ''ΑΛΛΟ'' ΚΡΑΤΟΣ...............
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

    ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ ΒΙΑΙΑ .....ΛΑΘΟΣ
    ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝ
    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή