Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ: κτηνώδη εκμετάλλευση των φαντάρων για τα προνόμια των στρατιωτικών



“Όλα τριγύρω αλλάζουνε, όλα τα ίδια μένουν”.
Αυτός ο στίχος απηχεί με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι φαντάροι στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ) που βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη την επικράτεια, σε ειδυλλιακές περιοχές, όπου του «Παραλόγου η θητεία» καλά κρατεί κύριε Βενιζέλε, αφού ουσιαστικά πρόκειται για καλά υπολογισμένη εκμετάλλευση των στρατιωτών. Χιλιάδες στρατιώτες υπηρετούν εκεί κυρίως για ένα εξάμηνο (Μάιος-Οκτώβριος), την ίδια ώρα που οι κονδυλοφόροι της αυλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ακροδεξιάς ανακαλύπτουν κενά στην επάνδρωση των μονάδων, καταγγέλλουν τις μειώσεις στη διάρκεια της θητείας ως αιτία του κακού, κάνοντας τα στραβά μάτια στην πολιτική διαιώνισης των καραβανάδικων προνομίων ή στο γεγονός ότι δεν έχει κλείσει ούτε ένα άχρηστο στρατόπεδο και απαιτούν αύξηση της στρατιωτικής θητείας.
Για να γεύονται όμως οι Στρατιωτικοί και Μόνο Αυτοί, τις ειδυλλιακές τους διακοπές, έχοντας δικαίωμα να φιλοξενούν ακόμη και τη Φιλιππινέζα τους στα στρατιωτικά θέρετρα, πληρώνει ο λαός μας και «βγαίνει ο πάτος» των φαντάρων.

Για να απολαμβάνουν το προνόμιο των φθηνών διακοπών οι στρατιωτικοί που καθιέρωσε η Χούντα των Συνταγματαρχών και συνέχισαν όλες οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αφού οι αξιωματικοί θεωρούνται κάτι το «εξαιρετικό», ότι προσφέρουν κάτι «ιδιαίτερο», προσβάλλεται η Αξιοπρέπεια των φαντάρων που τους υποχρέωσαν «να υπηρετήσουν το έθνος» και τους μετατρέπουν σε Υπηρέτες των μονίμων στελεχών, υπερβαίνοντας συχνά τα όρια των αντοχών τους (τα ΚΑΑΥ ουσιαστικά αποτελούν την πιο ακραία εκδοχή παρόμοιων καταστάσεων που βιώνουν καθημερινά οι φαντάροι σε Λέσχες Αξιωματικών κλπ). Ταυτόχρονα, όλοι εμείς,  θεωρούμαστε κατώτεροι πολίτες μπροστά στους  Ένστολους Φρουρούς του Κράτους και είμαστε υποχρεωμένοι να καλύπτουμε με την φορολογία μας τα προνόμια τους!
Όλα αυτά συνεχίζουν να εφαρμόζονται ενώ κόβονται συντάξεις και μισθοί, νέοι φόροι επιβάλλονται καθημερινά και κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο εργασιακά, έτσι που μπλέξαμε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ και την  Ε.Ε.
Όμως οι φαντάροι «τρέχουν τρελαμένοι». Αγγαρεία, υπηρεσία ως καθαριστές, σερβιτόροι, μπάρμαν, ψήστες, ναυαγοσώστες, κηπουροί κλπ, ικανοποιώντας κάθε απαίτηση, όσο παράλογη και αν είναι, έχοντας συχνά να αντιμετωπίσουν και τις γυναίκες-πεθερές των αξιωματικών που αισθάνονται να φορούν τις στολές των ανδρών τους και να αποκτούν το δικαίωμα να δίνουν διαταγές.  Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις που βασιλεύει το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»! Με τους αξιωματικούς και το διοικητή «Λέοντες» απέναντι στους φαντάρους και «ποντικάκια» απέναντι στους πελάτες-παραθεριστές των ΚΑΑΥ, συχνά ανώτατους αξιωματικούς εν ενεργεία ή απόστρατους «ήρωες με τις παντούφλες», από τους οποίους θεωρούν ότι εξαρτάται η μετάθεση και η καριέρα τους.
 Μετά από όλα αυτά, σκοπιά. Ο ύπνος άγνωστη λέξη, απλό, σύντομο διάλλειμα στην ακραία εργασιακή εκμετάλλευση. Η έξοδος άγνωστη λέξη, το υπηρεσιακό σπάνιο. Και όλα αυτά ενώ έχεις υπηρετήσει μήνες στην παραμεθόριο, στις χειρότερες μονάδες ή μετατέθηκες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για κοινωνικούς λόγους.
Κάπως έτσι, φαντάρος χωρίς να είναι η ειδικότητα του εκτέλεσε 12 ώρες (από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ) υπηρεσία νοσηλευτή στην παραλία δίπλα στον ναυαγοσώστη ΟΥΚΑ (που γρήγορα την έκανε!), έπαθε ηλίαση και αντί να βγει ελεύθερος υπηρεσιών, εκτέλεσε κανονικά το νούμερο του, κάνοντας σκοπιά στις 10 το βράδυ.
Και ενώ οι φαντάροι φτάνουν στα όρια τους, οι κίνδυνοι ελλοχεύουν καθώς με ευθύνη του διοικητή στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, Συνταγματάρχη Σκορδά, ο Στρατιωτικός Κανονισμός και οι διαταγές παραβιάζονται συστηματικά: στρατιώτες με ειδικότητα οδηγού εκτελούν σκοπιές παρανόμως, και μάλιστα νυχτερινά νούμερα και αργότερα κυκλοφορούν τα διάφορα οχήματα κουρασμένοι, ξενυχτισμένοι  θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την ζωή των ίδιων και των επιβαινόντων.
Για όλα όμως αυτά η ευθύνη βαραίνει το ΓΕΣ και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο. Όχι μόνο ξέρουν το τι συμβαίνει, αλλά συστηματικά αδιαφορούν.
Είναι χαρακτηριστικό το τι συνέβη μετά την τελευταία επιθεώρηση από κλιμάκιο του ΓΕΣ, στο οποίο συμμετείχαν στρατηγός και ταξίαρχος. Οι ποινές που έπεσαν σε κάποιους χαμηλόβαθμους (ανθυπολοχαγό και μόνιμο λοχία, π.χ. για ατασθαλίες στη πύλη), αφήνιασαν το διοικητή, που τη Δευτέρα (7-6-10) το πρωί έκανε ντου και μοίραζε ποινές και επιπλήξεις, διανθισμένες με βρισιές.
Αυτά συμβαίνουν ενώ όλοι γνωρίζουν τις λαμογιές και τα χατίρια που γίνονται με τις προσλήψεις πολιτικού προσωπικού.
Εμείς καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να αντικαταστήσουν τώρα τους φαντάρους που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ και στις Λέσχες Αξιωματικών με πολιτικό προσωπικό.
Να καταργήσουν  τα προνόμια των στρατιωτικών και να ανοίξουν τα ΚΑΑΥ σε όλο τον εργαζόμενο λαό.
Να τιμωρήσει παραδειγματικά το διοικητή Συνταγματάρχη Σκορδά, κάνοντας εις βάθος έρευνα. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. ''Αυτά συμβαίνουν ενώ όλοι γνωρίζουν τις λαμογιές και τα χατίρια που γίνονται με τις προσλήψεις πολιτικού προσωπικού.''

    τελικά ποιος πρέπει να δουλεύει στα ΚΑΥΥ?
    ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΕΣ), Ή ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΟΥ ΦΥΛΑΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ.Όντως μεγάλα, κεφαλαιώδη και δύσκολα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης
    Εγώ λέω να καταργήσουμε τα ΚΑΥΥ.Αλλά που θα κάνουν θητεία οι επαναστάτες γόνοι που έχουν τέτοιο βύσμα που τους επιτρέπει να υπηρετούν στα ΚΑΥΥ,αλλά όχι τόσο μεγάλο ώστε να μην υπηρετήσουν, ή το κάνουν γιατί ντρέπονται να πάρουν γιωτοχαρτο, βλέπεις ενώ είναι μαγκιά να είσαι αντιρρησιας όταν είσαι μικρός, όσο μεγαλώσεις και βολεύεσαι, γίνεται μειονέκτημα και μαύρη στιγμή. Και αν ο μπαμπάς σε καβατζώσει για πολιτικό ή ''καλλιτέχνη'' τύπου λάκη, θα ψάχνεις ποιες αλήθειες σου είναι πιο μισες
    ΥΓ:Αντε γιατι μου τη δωσατε με τα ΚΑΥΥ.τόσα μαύρα τάγματα γκατζολία και νησια και ασχολειστε με τα ΚΑΥΥ. ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

    με αγωνιστικη-επαναστατικη διαθεση, ο φίλος σας ΤΟ ΠΟΛΥΠΡΙΖΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λέει ο ανώνυμος φίλος που έγραψε το άρθρο αλλά δεν περιέλαβε μερικά απλά θεματάκια:
    1ον Τα ΚΑΑΥ είναι ιδιοκτησία του στρατού και συντηρούνται από τις κρατησεις και το αντιτιμό που πληρώνουν οι στρατιωτικοί και όχι ο μπαμπακας σας.
    2ον Ως γνωστό οι φαντάροι που βρίσκονται και υπηρετούν στα ΚΑΑΥ πλην ελαχιστων περιπτώσεων βάζουν βύσμα για να παν εκει και τσιμπουκώνονται αβέρτα να παν εκεί για να το παίξουν μετά κατατρεγμένοι. Όσοι δεν θέλουν να παν στα ΚΑΑΥ ας παν στον Εβρο ή στη Λήμνο να δουν και εκεί πως είναι.
    3ον Φαντάζομαι ότι ο καημένος ο Λοχίας και ο Ανθυπολοχαγός άκουσαν τα εξ αμάξης γιατί κάποιος φαντάρος θα τον έπαιζε στην πύλη και τα άκουσαν αυτοί.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας, αρχίστε τώρα να βρίζετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετεθέντος.... Κάτι ήξεραν οι παλιοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μας λεει ο 5,11 ;
    εχει ο στρατος ιδιοκτησια !
    κληρονομια απο τον παππου ειναι κυριε ;
    ιδιοκτησια του ελληνικου λαου ειναι που σας πληρωνει απο το υστερημα του και υπαρχει ερωτημα εαν σπαταλωνται τα κονδυλια ,
    εσεις ποτε βγαλατε μια δραχμη στην ζωη σας ;
    ακομη και για τις σπουδες σας πληρωσε ο μπαμπακας που λες(παντως οχι ο δικος σου )
    εσεις τον παιζετε,οι φανταροι εχουν και κοπελες,εσεις μονο απο ματι στo video κατεχετε,
    στερημενα παιδακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή