Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Νίκη των φαντάρων στο Καλπάκι

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η αντίληψη του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος που καλεί σε μαχητική στάση του φαντάρους, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για τη βελτίωση της χακί καθημερινότητας για όλους.
Θυμόμαστε τις ακραίες καταστάσεις που εξιστορούσαν οι φαντάροι που αποφάσισαν να καταγγείλουν δημόσια με επιστολή που απέστειλαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Οι καταγγελίες τους δημοσιεύτηκαν σε μπλογκ, ειδησεογραφικά εντερικά μέσα, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στο ΠΡΙΝ.
Αξίζει βέβαια να επισημάνουμε το γεγονός ότι διαχειριστές ηλεκτρονικών σελίδων έδειξαν πραγματική αλληλεγγύη στους φαντάρους, αναδημοσίευσαν τις καταγγελίες και πήραν πρωτοβουλίες για τη διάδοση τους.
Να ποια ήταν όμως τα αποτελέσματα:
ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ
«Καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη και την άμεση ανταπόκριση.
Μετά από τη δημοσίευση του μικρού αυτού κειμένου που αφορούσε τα προβλήματα μας στο Καλπάκι οι αντιδράσεις ήταν κάτι περισσότερο από άμεσες. Μέσα σε λίγες ώρες τα χρήματα για το νερό είχαν βρεθεί (αν και μπαίναμε στο Σαββατοκύριακο) και την Τρίτη ο ΔΚΤΗΣ ανακοινώσε σημαντικές περικοπές στις υπηρεσίες με αποτέλεσμα να βγάλουμε μετά από πολύ καιρό εξοδούχους!
Βεβαίως ο ΔΚΤΗΣ προσπάθησε όπως περιμέναμε να υποβαθμίσει το γεγονός και την επίδραση του δημοσιεύματος. Εμείς θέλουμε να τονίσουμε ότι η δημοσιοποίηση προβλημάτων από την ζωή στο στρατόπεδο παίζει σημαντικό ρολό και είναι αυτό που φοβίζει τους αξιωματικούς που έχουν συμφέρον οτιδήποτε κακό να μένει στα πλαίσια του στρατοπέδου.
Καλούμε λοιπόν τους στρατιώτες όσο δύσκολο και αν τους φαινεται αρχικά να μην τρομάζουν. Και για εμάς δεν ήταν τόσο εύκολο, ωστόσο οι φαντάροι έχουν μόνο να κερδίσουν από τέτοιες ενέργειες.
Να σας ευχαριστήσουμε και πάλι και να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για ένα δίκτυο όπως το Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος».
Ας σταθούμε λοιπόν στα συμπεράσματα των παιδιών, που είναι φυσικά και δικές μας θέσεις. Η Δημοσιότητα και οι Συλλογικοί Αγώνες τρομάζουν την Ιεραρχία.
Κίνημα Μαζικό λοιπόν, Μέσα και Έξω από τον Στρατό!
Κατοχύρωση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου