Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Μέσα και έξω από τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής

http://www.tovima.gr
Βουβουζέλα αξίας 17.000 ευρώ!
Ενας αυστριακός χρυσοχόος έφτιαξε την πιο ακριβή βουβουζέλα του πλανήτη κατά παραγγελία ενός ρώσου μεγαλεμπόρου! Η βουβουζέλα κοστολογήθηκε 17.000 ευρώ, όπως δήλωσε ο κατασκευαστής της κ. Κλέμενς Πόιντνερ . «Πρόκειται να δοθεί ως δώρο σε έναν νοτιοαφρικανό συνεργάτη του ρώσου μεγαλέμπορου εν όψει του τελικού του Μουντιάλ» είπε ο αυστριακός χρυσοχόος που χρησιμοποίησε λευκόχρυσο και διαμάντια για να «ντύσει» την πιο ακριβή βουβουζέλα του κόσμου.
Η πολιτική ανάλυση του ιρανού ΥΠΕΞ
Μπορεί η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Ιράν να μη συμμετέχει στην τελική φάση του 19ου Μουντιάλ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι ιρανοί ποδοσφαιρόφιλοι αλλά και αξιωματούχοι της χώρας δεν ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κ. Μανουσέρ Μοτακί μιλώντας στην εφημερίδα «Εμρούζ» επεχείρησε να δώσει πολιτική χροιά στο Μουντιάλ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Σε αυτή τη διοργάνωση βλέπουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής στο ποδόσφαιρο με τον αποκλεισμό των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας που έχουν συμφωνήσει στα μέτρα εναντίον της χώρας μας»!
Μονόπλευροι λεονταρισμοί
Η FΙFΑ διατυμπανίζει δεξιά κι αριστερά τη στήριξή της στις εθνικές ομοσπονδίες απειλώντας με αποκλεισμό κάθε εθνική ομάδα χώρας της οποίας οι πολιτικοί εμπλέκονται στα του ποδοσφαίρου. Ωστόσο η διεθνής ομοσπονδία φαίνεται ότι κρατάει τους λεονταρισμούς της για μικρές και αδύναμες χώρες, όπως καλή ώρα η δική μας. Στη Γαλλία, παρά την παρέμβαση του προέδρου κ. Νικολά Σαρκοζί, γίνονται απλές συστάσεις, ενώ ακόμη δεν έχουν... ενεργοποιηθεί οι κατά τα άλλα ευαίσθητοι παράγοντες της FΙFΑ για την έρευνα που έχει ζητήσει να διεξαχθεί το βρετανικό κοινοβούλιο για την αποτυχία της Αγγλίας στο Μουντιάλ! «Ο αποκλεισμός σημαίνει απογοήτευση για ένα ολόκληρο έθνος. Από τη στιγμή που ξοδεύονται εκατομμύρια για την εθνική ομάδα, απαιτώ να μάθω γιατί ηττηθήκαμε» είπε ο βουλευτής των Συντηρητικών κ. Ντέιβιντ Αμες.
Μεταγραφές εν μέσω Μουντιάλ
Ο ακραίος μεσοεπιθετικός της Βαλένθια Νταβίντ Σίλβα μετακόμισε εν μέσω Μουντιάλ στη Μάντσεστερ Σίτι. Η μεταγραφή του νεαρού διεθνούς ισπανού άσου αναμένεται να κοστίσει 30 εκατ. ευρώ στους σεΐχηδες της Σίτι. Ο ίδιος δήλωσε ότι «αφήνω την ομάδα της καρδιάς μου για να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην Πρέμιερ Λιγκ». Ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχε δείξει η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι και η Λίβερπουλ. Οι Κόκκινοι πάντως ανακοίνωσαν χθες την πρόσληψη του κ. Ρόι Χόγκτσον, ο οποίος εξαργυρώνει έτσι την περυσινή επιτυχία του με τη Φούλαμ την οποία οδήγησε ωςτον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ!
«Στρογγυλή θεά» εναντίον... κυνηγών
Η διοργάνωση του Μουντιάλ 2010 θα ενισχύσει την οικονομία της Νότιας Αφρικής, καθώς υπολογίζεται ότι ως το τέλος της διοργάνωσης τουλάχιστον 350.000 φίλαθλοι θα βρεθούν στην αφρικανική χώρα για να παρακολουθήσουν κάποιον αγώνα. Την ίδια στιγμή όμως η βιομηχανία του κυνηγιού, που υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ ετησίως, δέχεται σοβαρό πλήγμα! «Οι ακριβές τιμές των ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια του Μουντιάλκαθώς και η δυσκολία να βρεθούν ελεύθερες θέσεις στις αεροπορικές πτήσεις αποτρέπουν αρκετούς κυνηγούς να ταξιδέψουν στη χώρα μας» γκρινιάζουν οι παράγοντες της κυνηγετικής βιομηχανίας.
Φραστική επίθεση στον κόουτς Λίπι
Επιχειρώντας να ξεχάσει την τραγική εμπειρία της συμμετοχής του στο Μουντιάλ 2010 ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας κ. Μαρτσέλο Λίπι το έριξε στην ιστιοπλοΐα στις ακτές της Τοσκάνης. Εχοντας «δέσει» στο τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας μετά τη Σικελία και τη Σαρδηνία, στην Ελβα, προκειμένου να γευματίσει σε κάποιο εστιατόριο ο κ. Λίπι και η παρέα του δέχτηκαν φραστική επίθεση από εξαγριωμένους συμπατριώτες τους. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Σκουάντρα Ατζούρα το 2006 δεν αντέδρασε, μολονότι όσο περνούσε η ώρα τόσο εντείνονταν τα υβριστικά σχόλια για να αποχωρήσει τελικά λέγοντας απλώς «καληνύχτα». Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο κ. Λίπι επέστρεψε στην ενδοχώρα...
«Μια τέλεια μπάλα» θέλει η FΙFΑ
Σε αντίθεση με όσα της καταλογίζει ο διεθνής Τύπος, η FΙFΑ ενδιαφέρεται για το καλό του ποδοσφαίρου, όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας της κ. Ζερόμ Βάλκε: «Δεν είμαστε ούτε τυφλοίούτε κουφοί. Ακούμε τα παράπονα για την μπάλα του Μουντιάλ και θα συζητήσουμε μετά το τέλος της διοργάνωσης με προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων των φιναλίστ τις εμπειρίες τους». Παράλληλα όμως σημείωσε ότι «θέλουμε μια τέλεια μπάλα, δεν αρκεί να έχει σωστό βάρος και διαστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου