Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ούτε μια ώρα επιπλέον στον Στρατό Απόλυτη 'Άρνηση των Φαντάρων του Στρατού Ξηράς στα σχέδια αύξησης της θητείας!


Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που βασίζονται σε «αποκλειστικές πληροφορίες» από πάντα ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου, που «καλλιεργούν κλίμα» κάνοντας λόγο για αύξηση της θητείας κατά δύο (2) μάλιστα μήνες.
Ο λόγος; «Δεν υπάρχουν λεφτά για να προσλάβουμε επιπλέον Επαγγελματίες Οπλίτες όπως είχαμε σχεδιάσει προβαίνοντας στη μείωση της θητείας στους εννέα (9) μήνες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης», ωρύονται τα βαθιά λαρύγγια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας!
Όλη αυτή η προσπάθεια βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την καθημερινή προπαγάνδα των αξιωματικών στα στρατόπεδα του Στρατού Ξηράς, που επιχειρούν να ρίξουν τα βάρη της απελπιστικής κατάστασης που βιώνουμε στις πλάτες των ίδιων των φαντάρων, προβάλλοντας ως αιτία των δεινών μας την απαίτηση για μικρότερη θητεία.

Και όντως η κατάσταση στις μονάδες της παραμεθορίου είναι απίστευτη: σε στρατόπεδα και φυλάκια οι υπηρεσίες δεν τελειώνουν ποτέ, αφού οι υπηρεσίες είναι περισσότερες από τη δύναμη των φαντάρων. Οι διοικητές μας, οι περισσότεροι των οποίων νοιάζονται αποκλειστικά για την καριέρα τους, δε φέρνουν καμιά αντίρρηση στις παράλογες απαιτήσεις Ταξιάρχων-Στρατηγών και ΓΕΣ, έστω και αν γνωρίζουν ότι δύναμη του έφεδρου και μόνιμου προσωπικού που διοικούν δε μπορεί να ανταπεξέλθει.
Στις ατελείωτες υπηρεσίες προστίθενται οι παραλογισμοί που προκαλεί η ευθυνοφοβία των διοικητών, οι οποίοι ακόμη και στα στρατόπεδα που υπάρχουν κάμερες, δεν περιορίζουν τα καθήκοντα φρούρησης των συναδέλφων. Επιπλέον, οι ανάγκες πραγματοποίησης των καλοκαιρινών ασκήσεων, οι απαιτήσεις κάθε δεσπότη και παράγοντα της τοπικής αυτοδιοίκησης για τιμητικά αγήματα, μαζί με τις αγγαρείες, έχουν ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στα όρια της υπερκόπωσης καθώς κοιμόμαστε το πολύ για 2-3 ώρες.
Στις περισσότερες μονάδες του Έβρου και των νησιών οι στρατιώτες «βλέπουν έξοδο με το κιάλι», συχνά παραμένοντας εσώκλειστοι για 30-40 μέρες. Αυτή η κατάσταση καλλιεργεί το βύσμα, φέρνει εντάσεις μεταξύ μας, ενώ οι ποινές (φυλακίσεις-κρατήσεις κλπ) πέφτουν για ψύλλου πήδημα, ενώ δεν λείπουν και οι καταγγελίες των Επαγγελματιών Οπλιτών, που χώνονται αγρίως, κάνοντας πολύ περισσότερες υπηρεσίες από τις προβλεπόμενες.
Όμως για αυτή την κατάσταση δεν φταίει το 9μηνο. Δε φτάνει που επέκτειναν χρονικά την παραμονή των συναδέλφων για επιπλέον μήνες στην παραμεθόριο, αυξάνοντας και το κόστος της υποχρεωτικής θητείας στην λαϊκή οικογένεια, έρχονται τώρα να μας πουν ότι για ότι συμβαίνει φταίνε οι φαντάροι.
Αίσχος κύριοι του ΠΑΣΟΚ που διοικείται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και καθορίζεται με τρόπο ξεδιάντροπο και ταυτόχρονα βάρβαρα ταξικό, την ζωή μας. Αποδείξατε ότι Βενιζέλος και Μπεγλίτης, συνολικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είσαστε χειρότεροι και από τον ίδιο το Μεϊμαράκη και τη ΝΔ.
Εξάλλου, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μιλήσατε για σεβασμό στα δικαιώματα του φαντάρου και «θητεία με ανθρώπινο πρόσωπο».
Αντί για αυτό βλέπουμε τα βύσματα των πλουσίων, με σημαιοφόρο τον Κασιδόκωστα-Λάτση να κάνουν θητεία στην Καραϊβική και τα μαγαζιά της Παραλιακής. Κομματόσκυλα ΟΝΝΕΔ και Νεολαίας ΠΑΣΟΚ «υπηρετούν αγκαλίτσα με πορνοστάρ» στο Πολεμικό Μουσείο, στην Οικία Αρχηγού ΓΕΝ και εμείς ξεχάσαμε τι σημαίνει έξοδος.
Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει κόσμος στις μονάδες της παραμεθορίου υπεύθυνη είναι η εκάστοτε πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ των Ενόπλων Δυνάμεων.
Γέμισαν την Ελλάδα στρατόπεδα, πολλαπλασίασαν τα Κέντρα Εκπαίδευσης κάνοντας το χατίρι σε τοπικά οικονομικά συμφέροντα και ντόπιους βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που κυνηγούν ψήφους διαμέσου του πελατειακού συστήματος, οι οποίοι βλέπουν το φαντάρο ως την χρυσή αγελάδα, αδιαφορώντας για τις θυσίες του γονιού.
Μεϊμαράκης-Βενιζέλος-Μπεγλίτης υποσχέθηκαν, πάντα προεκλογικά, ότι θα κλείσουν τις άχρηστες μονάδες, αλλά πάντα υποτάχθηκαν στις αντιδράσεις των τοπικών συμφερόντων που διαπλέκονται με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (π.χ. άτακτη υποχώρηση του ΥΠΕΘΑ για το Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού Άρτας, Ταξιαρχία Γιαννιτσά κλπ).
Αλήθεια, αφού είναι έτσι η κατάσταση και δεν υπάρχει κόσμος στις μονάδες γιατί συνεχίζουν να διατηρούν 6.000 φαντάρους-υπηρέτες των αξιωματικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ΚΑΑΥ, επί ένα εξάμηνο;
Γιατί διατηρούν 4.000 στρατό εκτός συνόρων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και άδικους πολέμους από τα Βαλκάνια έως την Κύπρο, από την Αφρική έως το Αφγανιστάν; Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεσμεύτηκε στο ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ ότι θα αυξηθούν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις σε Σομαλία-Κόσσοβο-Αφγανιστάν, αν χρειαστεί!
Γιατί συνεχίζουν να προκαλούν τόσο πολύ οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες; Είναι ίσες συνθήκες στράτευσης το γεγονός ότι οι ναύτες που υπηρετούν στη Βάση τoυ Μαραθώνα ή στα ναυτικά φυλάκια κάνουν μια βδομάδα υπηρεσία και απολαμβάνουν αντίστοιχες μέρες άγραφης άδειας; Στην πραγματικότητα, αν υπολογιστούν οι άγραφες άδειες σε σμηνίτες και ναύτες, όλοι σήμερα υπηρετούν 9μηνο. Η τεράστια αδικία είναι ότι οι συνάδελφοι στον Στρατό Ξηράς υπηρετούν 9μηνο στην Παραμεθόριο και Απειλούνται με δύο επιπλέον μήνες θητείας!
Τι συμφέρον έχει η κοινωνία μας από την αγορά πανάκριβων εξοπλιστικών συστημάτων, που όπως έχουμε καταγγείλει ξανά και ξανά είναι άχρηστα και το μόνο που επιφέρουν είναι η ενίσχυση των αμερικανικών-γερμανικών-γαλλικών και λοιπών βιομηχανιών του θανάτου, αλλά και των Κόκκαλη-Μυτιληναίου και λοιπών Ελλήνων επιχειρηματιών και πλασιέ του πολέμου;
Γιατί πρέπει την εποχή που η ανεργία στην νεολαία εκτινάσσεται στο 30%, το αυταρχικό και αντεργατικό κράτος του Παπανδρέου και του Χρυσοχοϊδη να προσλαμβάνει χιλιάδες πραιτοριανούς των Ομάδων Δ-ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και να στεναχωριόμαστε γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για πρόσληψη επιπλέον ΕΠ.ΟΠ.;
Τι αλήθεια προσφέρουν στο λαό μας οι Επαγγελματίες Οπλίτες και συνολικά οι Μισθοφόροι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που εντάσσονται σε σχέδια ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και κατοχής λαών, κόστους 500 εκατ. ευρώ το χρόνο, με επιπλέον καθήκον την καταστολή εργατικών εξεγέρσεων, συχνά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Εξεγέρσεων  που προκαλεί η οικονομική κρίση, τα μνημόνια των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, το σύνολο της Αντεργατικής Πολιτικής των πρωτόγνωρων αδιεξόδων.
Εμείς Ελπίζουμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να έκανε λάθος.
Οι πληροφορίες των διαδρομιστών του Πενταγώνου να αποδειχτούν φήμες.
Η Οργή και η Αγανάκτηση των Συναδέλφων έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Μη παρέκει.
Απαίτηση του κάθε συναδέλφου και της οικογένειας του είναι να περιοριστεί άμεσα η υποχρεωτική θητεία που μας θέλει Αναλώσιμους της πρώτης γραμμής και άγρια εκμεταλλευόμενους σκλάβους στο όνομα της εκπλήρωσης του «ύψιστου αγαθού»!
Απαίτηση είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή, η πλήρης ασφαλιστική μας κάλυψη, ο βασικός μισθός και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ.
Απαίτηση είναι ο περιορισμός των άχρηστων στρατοπέδων, το μπλοκάρισμα των πολεμικών δαπανών, η μη χρήση στρατιωτών στα ΚΑΑΥ.
Απαίτηση είναι η έξοδος της χώρας από ΝΑΤΟ-Ε.Ε., η επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου