Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

H ΑΚΡΑΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Την ίδια χρονική περίοδο που ο Κυπριακός λαός, Ελληνοκυπριακός και Τουρκοκυπριακός, ανασκάλευε τις μνήμες από τη φονική επέμβαση του 1974, που προκάλεσε ο επεκτατισμός ελληνικού και τουρκικού κράτους, αλλά και ο μισαλλόδοξος, φονικός, ακροδεξιός τυχοδιωκτισμός, με συνέπεια το διαιωνιζόμενο μαρτύριο της Κατοχής, της Προσφυγιάς και των Αγνοούμενων, δύο γεγονότα συντάραξαν την Κυπριακή κοινωνία, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της σαπίλας του αστικού κατεστημένου.
Έχοντας πρόσφατα τα αηδιαστικά αποτελέσματα από την συμπόρευση της «αριστερής» κυπριακής κυβέρνησης και της «σοσιαλιστικής» ελληνικής με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, που στο πλαίσιο της στρατηγικής συμμαχίας τους όπως την καθορίζει το δόγμα «ο εχθρός του εχθρού είναι φίλος» πρόσφεραν απλόχερη υποστήριξη στην πειρατική ισραηλινή επιχείρηση, προκαλώντας το φόνο άμαχων ειρηνικών αγωνιστών του Στόλου της Ελευθερίας που κατευθύνονταν στην Αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, καλούμαστε να αξιολογήσουμε τις αποκαλύψεις σχετικά με την κλοπή οπλισμού από Στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς και τη δράση κυκλώματος βυσματικών μεταθέσεων που δρούσε εντός του Προεδρικού Μεγάρου!
Η στάση μας απέναντι στα δύο αυτά γεγονότα που αποκαλύπτουν ακραία διαφθορά κυβέρνησης-κράτους-Ενόπλων Δυνάμεων, εξαχρείωση του διαδεδομένου συστήματος πελατειακών σχέσεων, συναλλαγή και συνεργασία στρατιωτικών και υποκόσμου, πρέπει να λάβει υπόψη και τις απειλές-εκβιασμούς που ασκούνται στους φαντάρους σε κάθε Σειρά Κατάταξης του Στρατού Ξηράς στην Ελλάδα. Είτε εξαγοράζοντας τους είτε στέλνοντας τους παρανόμως υποχρεωτικά στην Κύπρο, η ΕΛΔΥΚ πρέπει να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο Επικυριαρχίας εις βάρος του κυπριακού λαού, ως Εγγυήτρια Δύναμη στο πλαίσιο συμφωνιών που όλοι έχουν παραβιάσει!
Σηκώνοντας λοιπόν το πέπλο του εθνικισμού, συναντούμε την σκοτεινή πλευρά του κυπριακού στρατιωτικού μηχανισμού, που για μια ακόμη φορά μετρά τις απώλειες από την κλοπή οπλισμού και πυρομαχικών μέσα από τις αποθήκες του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι δράστες αφαίρεσαν 172 κιλά εκρηκτικών. Οι αρχικές υπόνοιες που έπεσαν πάνω στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό της μονάδας, που θεωρήθηκε ότι συνδέεται με μέλη φατριών του υποκόσμου, γρήγορα αποδείχτηκε ότι είχαν βάση.
Η Κυπριακή Αστυνομία συνέλαβε έναν 36χρονο λοχία από την Πάφο και έναν 35χρονο επιλοχία από τη Λεμεσό, οι οποίοι είναι στελέχη της Εθνικής Φρουράς, υπηρετούν στο στρατόπεδο που έγινε η κλοπή και βαρύνονται με κατηγορίες για παραλείψεις στην εκτέλεσή τους καθηκόντων τους. Κατά την προσαγωγή τους στο δικαστήριο επιβεβαιώθηκε ότι το στρατόπεδο με τις αποθήκες Νατοϊκού τύπου είχε λιγότερα μέτρα ασφαλείας ακόμα και από μια μάντρα. Οι δύο υπαξιωματικοί θεωρούνται ύποπτοι για παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη αποθήκης της Εθνικής Φρουράς και κλοπή υλικού, και παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.
Έντρομοι οι δημοσιογράφοι σημειώνουν: «Αυτό που αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο ήταν η εικόνα διάλυσης στο στρατόπεδο, καθώς ο διαχειριστής της αποθήκης έδινε τα κλειδιά σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, ενώ ο επόπτης την ημέρα που εικάζεται ότι έγινε η διάρρηξη έκανε εικονικό έλεγχο των σκοπιών. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η σκοπιά δίπλα στην αποθήκη δεν ήταν επανδρωμένη. Εξετάζεται κατά πόσον τα εκρηκτικά που εκλάπησαν βγήκαν από το στρατόπεδο με υπηρεσιακό αυτοκίνητο ή από το συρματόπλεγμα που είχε κοπεί».
Να σημειώσουμε ότι όπως επεσήμανε και ο κύπριος υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, «η αλυσίδα ασφαλείας, εδώ και χρόνια, έχει σπάσει». Άξιο προσοχής ότι πρόκειται για την τρίτη μεγάλη κλοπή από στρατιωτικές εγκαταστάσεις τα τελευταία 15 χρόνια. Σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο «το 1996 κλάπηκαν 70 χειροβομβίδες από στρατόπεδο, ενώ το 2002 τρία άτομα εισέβαλαν στο φυλάκιο Πέτρα στην περιοχή Λινού, και αφού ακινητοποίησαν τους φρουρούς, έκλεψαν τον οπλισμό του φυλακίου. Οι δύο υποθέσεις εξιχνιάστηκαν».
Για μια ακόμη φορά, αποκαλύπτεται ότι ο «εχθρός βρίσκεται εντός των πυλών» και συχνά εντός του Προεδρικού Μεγάρου, σύμφωνα με την αποκάλυψη της δράσης μηχανισμού εξυπηρέτησης φίλων του κόμματος, με επικεφαλής τον ίδιο το διευθυντή του Προεδρικού Γραφείου.
Το βράδυ της Δευτέρας 26/7, τηλεοπτικός σταθμός δημοσιοποίησε έγγραφο που στάλθηκε από το γραφείο του κ. Γεωργίου προς το Υπ. Άμυνας με το οποίο υποβάλλονταν ονομαστικά αιτήματα για ευνοϊκές μεταθέσεις στην Εθνική Φρουρά.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ αρχικά η κυβέρνηση παραδέχτηκε το γεγονός, όμως επιχείρησε με απίστευτες δικαιολογίες να καλύψει το διευθυντή του Προεδρικού Γραφείου. Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου επεσήμανε πως «αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, διατάχθηκε έρευνα η οποία κατέδειξε ότι το έγγραφο όντως εστάλη από το γραφείου του κ. Γεωργίου από λειτουργό και χωρίς ο κ. Γεωργίου να γνωρίζει οτιδήποτε ή να ασκήσει πιέσεις για να υλοποιηθούν τα όσα αναφέρονταν».
Ωστόσο όπως είπε ο κ. Στεφάνου, ο Βάσος Γεωργίου υπέβαλε αμέσως την παραίτηση του, η οποία όπως είπε, «με πόνο ψυχής έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον πόνο του Προέδρου Χριστόφια! Κατανοούμε την απώλεια ενός τόσο χρήσιμου πολιτικού συνεργάτη, γενικού δερβέναγα στις πελατειακές σχέσεις, κουμανταδόρο στην απαίτηση διευκολύνσεων από τα κομματικά μέλη και τις διαπλεκόμενες οικογένειες πλουσίων Κυπριών.
Να χαίρεστε κύριε Πρόεδρε Χριστόφια την Κυπριακή Δημοκρατία σας που παίρνει σκληρά μιλιταριστικά μέτρα κατά των παιδιών λαϊκών οικογενειών στέλνοντας τα για μήνες στην πρώτη γραμμή ή υποχρεώνοντας με προσφορά δωρεάν εργασίας όσους κρίνονται ακατάλληλοι να υπηρετήσουν και «φτιάχνει» τους νεολαίους του ΑΚΕΛ, αλλά και τους γόνους των πλουσίων .
Πάντα και Παντού, οι θεματοφύλακες των Υψηλών «Εθνικών Δικαίων» Απαιτούν Θυσίες. Των Άλλων!
Να χαίρεστε το αριστερό σας κόμμα, το ΑΚΕΛ, που ως κυβέρνηση εφαρμόζει σκληρή αντεργατική πολιτική, δίνει φοροαπαλλαγές στο κυπριακό και ξένο κεφάλαιο, αναδεικνύεται στο καλύτερο συνέταιρο του Ισραήλ στην περιοχή.
Όμως ακόμη και έτσι, η διαφθορά της κυπριακής κυβέρνησης απέχει μίλια από την αντίστοιχη της ελληνικής. Των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που «βαρούν προσοχή» σε εμπόρους όπλων, σε πλουσιόπαιδα και ανθρώπους του θεάματος, που θεωρούν καθήκον τους να βυσματώσουν τα μέλη της ΔΑΠ-Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, σχεδιάζοντας ταυτόχρονα την αύξηση της θητείας για όσους υπηρετούν ήδη χωρίς έξοδο και άδεια, 9 μήνες στα σύνορα.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα σε τέτοια ζητήματα στην πρωτοπορία.
Ποιος ξεχνά ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Μπεγλίτης μετέφρασε το βύσμα και το ρουσφέτι των δικών τους παιδιών σε «εξέταση κοινωνικού αιτήματος»!
Και φυσικά στην Ελλάδα κανένας πολιτικός των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν παραιτείται, δε φυλακίζεται.
Μόνο Ανατρέπεται.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου