Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΟΥ WIKILEAKS

Φάκελος Έγγραφα Πενταγώνου
Ελευθεροτυπία
Οι διαρροές που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα wikileaks και αφορούν στοιχεία για τον αμερικάνικο στρατό μπορεί να στοιχίσουν τη ζωή ή να προκαλέσουν ζημιά σε στρατιώτες αναφέρει το πεντάγωνο.
Ο γραμματέας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, αρνήθηκε να σχολιάσει αλλά ανέφερε πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να θέσουν πιο αυστηρούς κανόνες για την πρόσβαση σε "ευαίσθητα" στοιχεία.
"Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας μπορεί να λέει ότι θέλει για το "καλό" που νομίζει ότι αυτός και οι πηγές του κάνουν" ανέφερε o ναύαρχος Mullen για να προσθέσει πως "η αλήθεια είναι ότι μπορεί ήδη να έχουν αίμα κάποιου νέου στρατιώτη η κάποιας αφγανικής οικογένειας στα χέρια τους".
Παρέπεμψε τέλος στους ειδικούς επί των νόμων το κατά πόσον ο ιδρυτής του ιστότοπου θα πρέπει να αντιμετωπίσει καταδίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου