Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Πραγματικά η κατάσταση στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Κορίνθου προκαλεί σε όλους τεράστια ανησυχία.
Οι νεοσύλλεκτοι, έχοντας χάσει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα δύο συναδέλφους τους, με το ΓΕΣ και τις επίσημες αρχές να κάνουν λόγο και στις δύο περιπτώσεις για «παθολογικά αίτια και πνευμονικό οίδημα», πραγματικά δεν ξέρουν ποιον και τι να πιστεύσουν.
Η απώλεια των δύο παιδιών έχει δημιουργήσει ένα πολύ βαρύ κλίμα, η ψυχολογική πίεση είναι τεράστια και όλοι είναι πολύ στρεσαρισμένοι. Οι αιτήσεις αναβολών έχουν αυξηθεί, ενώ πολλοί νεοσύλλεκτοι φαντάροι αισθάνονται την ανάγκη να επισκεφτούν τα ιατρεία.
Για μια ακόμη φορά όμως αντιμετωπίζουν την αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά των αξιωματικών. Σύμφωνα με καταγγελίες γονιών, σε αίτημα δέκα φαντάρων του 4ου Λόχου να επισκεφτούν τα ιατρεία, η απάντηση του αξιωματικού ήταν το «χαθείτε ρε βρωμόψαρα που θέλετε και γιατρό»!
Σε άλλο Λόχο, φαντάρος που είχε βγάλει εξανθήματα, θεωρώντας ότι αυτό οφείλετε στο φοβερό ψυχολογικό στρες που ένοιωθε, ζήτησε να εξεταστεί, αλλά αντιμετωπίστηκε επίσης με απαράδεκτο και υβριστικό τρόπο από τον αξιωματικό στον οποίο έκανε γνωστό το αίτημα του!
Τα παραπάνω είναι γνωστά στους γονείς, που αγωνιούν, προσπαθούν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη διαμέσου των ΜΜΕ για τα προβλήματα των παιδιών τους και δείχνουν αποφασισμένοι, με προσωπική τους παρέμβαση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου, να ζητήσουν εξηγήσεις από το Διοικητή!
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι κατώτερη των περιστάσεων.
Αντί να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική τους στους φαντάρους και στις οικογένειες τους, αντί να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους για «μια θητεία με κέντρο το φαντάρο», με σεβασμό των δικαιωμάτων του, κρύβονται, περιορίζονται μόνο σε επαναλαμβανόμενες παρόμοιες διατυπώσεις συλλυπητηρίων και αφήνουν αξιωματικούς και διοικητές ανεξέλεγκτους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σειρά μονάδων, ανώτατοι αξιωματικοί, όπως ο Ταξίαρχος που επισκέφτηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, αντί να σταθούν δίπλα στο φαντάρο, να τον ακούσουν και να συμβάλλουν στη βελτίωση της χακί καθημερινότητας, βγάζουν λόγους ενάντια στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και σε όσους υπερασπίζονται τα δικαιώματα των στρατευμένων, Υπεραμυνόμενοι της Τιμής των Συναδέλφων τους Αξιωματικών και Διοικητών!
Τι ξεπεσμός. Αντί να ενδιαφέρονται για τα παιδιά, υπερασπίζονται ΚΑΡΙΕΡΕΣ συναδέλφων τους Αξιωματικών.
Κύριοι, Χρωστάτε στην Κοινωνία Σεβασμό, Δεν σας Χρωστάμε Τίποτε. Δεν ανεχόμαστε να μας παίρνετε τα παιδιά μας στον Στρατό και να μας τα επιστρέφετε σε Φέρετρα ντυμένα στη γαλανόλευκη.
Εμείς πιστεύουμε ότι η Ζωή και η Αξιοπρέπεια των Φαντάρων=Πολιτών με Στολή είναι Ύψιστα Αγαθά!
Ότι ποτέ τα προβλήματα δε λύθηκαν κρύβοντας τα κάτω από το χαλάκι. Συσσωρεύονται, γίνονται πιο επικίνδυνα!
Μήπως κύριοι Βενιζέλο, Μπεγλίτη και Φραγκούλη φράγκο είναι ώρα να παρέμβετε;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου