Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΝΑ.Σ.ΣΚΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ «ΚΟΒΟΥΝ» ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΝΑΥΤΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ένας ναύτης ο οποίος υπηρετεί στο ΝΑ.Σ.ΣΚΥ. θα πάρει κατά τη διάρκεια της θητείας του 11 άδειες (ανά 15 ημέρες). Σε κάθε του άδεια θα κληθεί να πληρώσει για να μεταβεί στην Αθήνα (που είναι η ελάχιστη διαδρομή για την πλειοψηφία των ναυτών) πάνω από 15 ευρώ (μιας και τα ΚΤΕΛ και τα πλοία στο πλαίσιο της γενικευμένης ακρίβειας αύξησαν εκ νέου τα ναύλα). Ένας μεγάλος αριθμός ναυτών όμως, που ο τελικός του προορισμός βρίσκεται αρκετά μακρύτερα (Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη ακόμη και Ήπειρο) θα κληθεί να δώσει 15-25 ευρώ ακόμα για να φτάσει στο σπίτι του. Δηλαδή για την άφιξη μόνο στον τόπο κατοικίας του χρειάζεται πάνω κάτω τουλάχιστον 30 ευρώ, τα οποία γίνονται 60 αν υπολογίσει κανείς και την επιστροφή του στον τόπου όπου υπηρετεί. Για τις μετακινήσεις του και μόνο λοιπόν κατά τη διάρκεια 12 μηνών (γιατί προφανώς τα έξοδα ενός στρατευμένου ειδικά σε νησί δεν είναι μόνο τα ναύλα), ένας ναύτης θα χρειαστεί περί τα 660 ευρώ!
Από αυτά τα 660 τι έδινε, και τι συνεχίζει να δίνει το Πολεμικό Ναυτικό; Δίνει μηνιαίο μισθό-αποζημίωση 8,77 ευρώ (δηλαδή 105,24 το χρόνο) και κάτι ψιλά παραπάνω για τους Διόπους και έδινε μέχρι πριν περίπου τρις μήνες 6 καταστάσεις επιβίβασης (δωρεάν εισιτήρια αναχώρησης και επιστροφής). Στο πλαίσιο της οικονομικής και πολιτικής χούντας που επιβάλει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, με τη συνδρομή ΕΕ και ΔΝΤ, και μεταφράζεται σε μια άνευ προηγουμένου καταλήστευση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων της θιγόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, οι καταστάσεις επιβίβασης από 6 έγιναν 4 κατ' εντολήν του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ελ. Βενιζέλου (η αντίστοιχη περικοπή έγινε και στα υπόλοιπα σώματα των ενόπλων δυνάμεων).
Πολύ απλά λοιπόν, η κυβέρνηση, το υπουργείο και η ιεραρχία λεν ευθαρσώς πως η στρατευμένη νεολαία για να υπηρετήσει τη θητεία της θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη της ένα ακόμη χαράτσι (το ποσό που απομένει από το κόστος των μετακινήσεων και δεν καλύπτεται ούτε από το μισθό, ούτε από τα δωρεάν εισιτήρια είναι για τους ναύτες της Σκύρου 315 ευρώ!) εξίσου βαρύ και εξίσου άδικο σαν και αυτά που πληρώνει η εργαζόμενη πλειοψηφία και συνιστούν άγρια κλοπή και ανακατανομή του πλούτου προς όφελος των ντόπιων και ξένων αρπακτικών του κεφαλαίου.
Και γιατί είναι άδικο; Γιατί κατ' αρχάς το κόστος της θητείας συνολικά, από τη στιγμή που οι φαντάροι δεν μπορούν να εργαστούν αντικειμενικά (πολλοί από αυτούς προκειμένου να υπηρετήσουν τη θητεία τους παράτησαν δουλειές, που ήταν το μοναδικό εισόδημα για αυτούς, και είναι πολύ πιθανό απολυόμενοι να μην τις ξαναβρούν) έπρεπε να καλύπτεται αποκλειστικά από το τις ένοπλες δυνάμεις. Δευτερεύον, εδώ τίθεται ερώτημα και για τις περικοπές εις βάρος της θιγόμενης πλειοψηφίας. Τι ακριβώς χρωστάει η νεολαία και οι εργαζόμενοι και αυτή τη στιγμή, οπουδήποτε και αν βρίσκονται (από τη νεολαία της ελαστικής εργασίας μέχρι τους φαντάρους και από τον κάθε είδους μισθωτό μέχρι και τους συνταξιούχους); με ποια ακριβώς καλούμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους, έχοντας ήδη πληρώσει τα κέρδη τους; Ποια έξοδο από την κρίση ευαγγελίζονται από τη στιγμή που τα μέτρα τους βυθίζουν σε κρίση επιβίωσης την πληττόμενη πλειοψηφία;
Κι εν τέλει, γιατί οι περικοπές και στο στρατό (όπως και στην κοινωνία) δεν αφορούν το σύνολο της δραστηριότητάς του, αλλά κατευθύνονται κυρίως πάλι εναντίων των δικαιωμάτων των φαντάρων οι οποίοι αποτελούν τη συνέχεια και τα παιδιά της θιγόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας μέσα στο στρατό. Αν υπήρχε πραγματικά πανκοινωνική ανάγκη γιατί δεν διακόπηκαν οι πολυδάπανες δεκάδες αποστολές στο εξωτερικό; Γιατί συγκεκριμένα το Πολεμικό Ναυτικό δεν ανακαλεί τις φρεγάτες του από τη Σομαλία; Γιατί δεν παγώνουν τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα και γιατί δεν κλείνουν τα στρατόπεδα, που εξάλλου ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε προαναγγείλει πριν από κάποιο καιρό;
Όλα αυτά τα γιατί έχουν μια και μοναδική απάντηση. Γιατί, από τη μια, τόσο το πετσόκομμα των μισθών (κι όχι μόνο) όσο και των δικαιωμάτων των φαντάρων στο στρατό, και από την άλλη η διατήρηση του επιθετικού και κατασταλτικού ρόλου των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, αναβαθμίζει τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών.
Ενώ λοιπόν μια μεγάλη πλειοψηφία στρατεύσιμων νέων βλέπει τις βίαιες επιπτώσεις αυτής της πολιτικής που τους ωθεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία και στα 'όρια της επιβίωσης (τη στιγμή δε που κάποιοι, όπως οι τράπεζες με τα «πακέτα στήριξης» και οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται με τους πολεμικούς εξοπλισμούς πλουτίζουν εις βάρος τους) καθώς και την αδικία που τη χαρακτηρίζει, να τους ακολουθεί ακόμη και στο στρατό, τι θα ήταν πιο φυσικό από τα να διαμαρτυρηθούν και να παραπονεθούν για την υφιστάμενη κατάσταση;
Αυτή η διαμαρτυρία εκφράστηκε στο ΝΑ.Σ.ΣΚΥ. με την προσπάθεια να γίνει αναφορά παραπόνων για την περικοπή των καταστάσεων επιβίβασης η οποία επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τη δεινή οικονομική κατάσταση των ναυτών. Οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί του στρατοπέδου (με ενορχηστρωτή, όπως φαίνεται, τον διοικητή πλωτάρχη Δραγκιώτη) επιχείρησαν (κι εν τέλει πέτυχαν) να μπλοκαριστεί και τελικά να μην αποσταλεί πουθενά αυτή η αναφορά.
Το κύριο επιχείρημα για το «θάψιμο» και «κόψιμο» της αναφοράς ήταν πως η διαταγή για την περικοπή των καταστάσεων επιβίβασης είναι νόμος και δεν προβλέπεται αναφορά για νόμους! Η ουσία όμως δεν ήταν πως η περικοπή των καταστάσεων επιβίβασης είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης και δεν αποτελούσε απλά διαταγή του ΓΕΝ, αλλά το ότι η περικοπή των καταστάσεων και ακολούθως η οποιαδήποτε αμφισβήτησή της έχει σαφείς πολιτικές προεκτάσεις που θίγουν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, οι οποίες αν θιγούν (ιδιαίτερα μέσα στο στρατό) θα αποτελέσουν τροχοπέδη για την καριέρα των εμπλεκόμενων αξιωματικών.
Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνεται και από τρία άλλα γεγονότα. Πρώτον, πως η επιχειρηματολογία των αξιωματικών και υπαξιωματικών συμπεριλάμβανε ένα είδος απειλής-κοροϊδίας: «αν δεν βγαίνετε οικονομικά να γυρίσουμε το 15-15 σε 1-1». Αλήθεια, ποιος ευφυής σκαρφίστηκε αυτό το αντεπιχείρημα; Περισσότερα χρήματα θα χαλάμε όταν καθόμαστε 15 ημέρες συνεχόμενα μέσα στο στρατόπεδο ή όταν θα βγαίνουμε μέρα παρά μέρα σε ένα μέρος που όχι απλά δεν αποτελεί τόπο κατοικία μας, αλλά μας χωρίζουν από αυτόν εκατοντάδες χιλιόμετρα; Δεύτερον, κατώτεροι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του στρατοπέδου άφηναν να εννοηθεί σαφώς πως κανένας διοικητής (ιδιαίτερα τη στιγμή που περιμένει ανέλιξη, όπως ο Πλωτάρχης Δραγκιώτης) δε θα έμπλεκε σε ιστορίες με πολιτικές προεκτάσεις (όπως ήταν αυτή η διαμαρτυρία) οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο την καριέρα του. Και τρίτον, και ίσως το πιο ενδεικτικό, είναι η ίδια η δήλωση του Διοικητή Πλωτάρχη κ. Δραγκιώτη, ο οποίος ερωτηθείς για την αναφορά είπε «πού να τη στείλω, στον Παπακωνσταντίνου;»
Εδώ λοιπόν υπάρχουν δύο τινά. Ή κάποιοι, στο όνομα της καριέρας και της προστασίας του ονόματός τους, δε διστάζουν να γίνουν, αποκρύπτοντας τις διαμαρτυρίες, συνεργοί στο πετσόκομμα που επιχειρεί η κυβέρνηση στο σύνολο της θιγόμενης πλειοψηφίας και στους στρατευμένους νέους, ή πολύ απλά είναι και αυτοί οι ίδιοι κοινωνοί αυτής της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής και προφανώς από το δικό τους μετερίζι κάνουν το παν για να την υπερασπιστούν. Όποια και από τις δύο εκδοχές και αν ισχύει το μόνο σίγουρο είναι πως στρέφεται ενάντια στη στρατευμένη νεολαία και στα δικαιώματά της.
Τη στιγμή λοιπόν που ο πλούτος που κυκλοφορεί γύρω μας, «βγάζει μάτι» και κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων «τραβούν την ανηφόρα», τη στιγμή που οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λεφτά για εξοπλισμούς και για τις αποστολές στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία κτλ, δε μας πείθουν τα σενάρια περί έκτακτης κατάστασης και πτώχευσης. Αυτή η πτώχευσή εξάλλου με τα μέτρα τους γίνεται μέρα με τη μέρα πραγματικότητα για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Κόντρα λοιπόν στο σχέδιο αφαίμαξης της κοινωνικής πλειοψηφίας για να διασώσουν τα κέρδη τους και το σύστημά τους, εμείς λέμε καμία περικοπή στα δικαιώματά μας. Δε θα πληρώσουμε εμείς την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού κεφαλαίου. Αντίθετα διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτά που πρέπει και μπορούμε να έχουμε.
ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Η νεολαία και οι εργαζόμενοι όπου κι αν βρίσκονται, μέσα και έξω από το στρατό, θα δώσουν τη μάχη και θα νικήσουν
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ: 6932 955 437
http://diktiospartakos.blogspot.com

9 σχόλια:

  1. ο κυριος επρεπε να παει πεζικο.....κοψτε επιτελους την θητεια σε ναυτικο και αεροπορια...............ακου εκει 15/15 και κανουν και παραπονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν είχα ποτέ παράλογες απαιτήσεις απο το μόνιμο προσωπικό του Να.Σ.Σκυ ή της ΣΚΒ/2
    δέν θυμάμαι επίσης να ζήτησα κάτι απο αυτούς τους ανθρώπους το οποίο να μήν έγινε(στα πλαίσια της λογικής πάντα)είναι πραγματικά κρίμα να στηλιτεύεται μία μονάδα της οποίας η ελαστικότητα και σε πολλές περιπτώσεις η ανεκτικότητα σε άμεση... σύγκριση με τη μέση μονάδα του στρατού ξηράς είναι πραγματικά απο άλλο πλανήτη σε μία σύντομη σύνοψη,η θητεία μου ήταν μπάνιο(στα κρυφά υποτίθεται)όλο το καλοκαίρι και ψάρεμα καλαμαριών όλο το χειμώνα με άλλα λόγια διακοπές,οι συντάκτες αυτού του άρθρου τί θέλουν?Ένας απλός πλωτάρχης να τα βάλει με την κυβέρνηση?Οι καταστάσεις επιβίβασης καταργήθηκαν ΓΕΝΙΚΑ και σε ΟΛΟΥΣ
    Χρήστος,ασφάλεια βάσης 2008-2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον αυτός που δημοσίευσε τα παραπάνω (αυτή την... λάσπη καλύτερα), μαλλον υπηρετεί σε κάποιο άλλο στρατόπεδο, μιας άλλης χώρας...Μαλλον δεν έχει καταλαβει που βρίσκεται και ποιος είναι ο ρόλος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιά λάσπη ρε φίλε 08Β εσσό ήμουνα και άμα θές σε καλώ και στο group που έχω στο facebook να σου δείξω με βίντεο και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί εκεί να δείς πώς περνάγαμε και όταν τα δείς θα ήθελα πολύ να μου πείς τη γνώμη σου σχετικά με τη μονάδα στην οποία υπηρέτησα,στην οποία είναι οι ίδιοι μόνιμοι ακόμα μιάς και απολύθηκα το 2009,εγώ μιλάω πάντα σύμφωνα με αυτά που έζησα εκεί και σκεψου πως έκατσα 12 μήνες σε αυτή τη μονάδα,ειλικρινά σου μιλάω,δέν έχω κανένα μα κανένα λόγο να σου πώ ψέμματα,όλα αυτά που σου γράφω μπορώ να στα τεκμηριώσω με φωτογραφίες και βίντεο
    Χρήστος,ασφάλεια βάσης 2008-2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προς τον φίλτατο Χρήστο
    και επειδή εσύ ψάρευες καλαμάρια πρέπει τόσοι ναύτες που υπηρετούν στα νησιά να πληρώνουν για την μεταφορά τους? σου φαίνεται λογικό δηλαδή να σε καλούν να υπηρετήσεις, αλλά να μην σου εξασφαλίζουν την μεταφορά σου. σου φαίνεται λογικό να σταματάς την ζωή σου για να πας στον στρατό και να μην ασφαλίζεσαι (και μην μου πεισ οτι μετράνε τα χρονια του στρατού. αν τα εξαγοράσεις μετράνε) αλλά ούτε να παίρνεις κάποια οικονομική βοήθεια ωστε να μπορέσεις να επιβιώσεις και να μην επιβαρήνεις την οικογένειά σου. και ο φίλος σου ο απλός πλωτάρχης που αναφέρεις, να κάνει αυτο που ορίζει ο κανονισμός, να μεταφέρει παραπάνω στην ιεραρχία το παράπονο. παράλογο? δεν νομίζω.
    Βέβαια σε όλα αυτά εσύ το πιο έξυπνο πράγμα πουχεις να πείς είναι για τα καλαμάρια. οκ δεν σε κατηγορώ. Ίσως είναι μια καλή ιδέα οι ναύτες της Σκύρου να τα πουλάνε ωστε να μπορούν να βγάζουν τα εισητήριά τους και τα έξοδά του.
    Υ.Γ. το οτι καταργήθηκαν οι καταστάσεις επιβίβασης γενικά και για όλους δεν σε απασχολεί. λογικό αλλά τι να κάνουμε ρε Χρήστο όλοι δεν μάθαμε τόσο καλό μπάνιο ωστε να πηγαίνουμε από τα νησιά που υπηρετούμε στην ηπειρωτική χώρα κολύμπώντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον δέν έγινα αντιληπτός,'οσο για την ειρωνία σου,ο καθένας προσφέρει ότι έχει,εγώ διάλογο,εσύ ειρωνία,συμφωνώ στο θέμα των καταστάσεων επιβίβασης,το άρθρο όμως εμφανίζει ένα στρατόπεδο κατάμαυρο απο τη στιγμή που είναι το ακριβώς αντίθετο(σύμφωνα πάντα με αυτα που είδα εγώ)Το οτι η χώρα δέν έχει μαντήλι να κλάψει εσένα δέ σε απασχολεί?Όσο για τους εξοπλισμούς που αναφέρονται στο άρθρο,καλό θα ήταν να μήν υφίσταντο,απο τη στιγμή που έχουν υπογραφεί,τα λεφτά τους θα τα πάρουν οι εταιρίες που προμηθεύουν τη χώρα είτε μας αρέσει είτε όχι.Περιγράφεις τη θητεία σάν να είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε 'ανθρωπο και που?Στο Ναυτικό.Με το 15-15 μπορείς άνετα να βρείς part time και να μήν επιβαρύνεις κανέναν και εγώ το έκανα και πόσοι ακόμα απο τα παιδιά της σειράς μου και γενικότερα αρκετοί απο όσους γνώρισα τον καιρό που υπηρετούσα συνεπώς περισσότερη υπερηφάνεια και λιγότερη κλάψα,δέν δέχομαι οτι ήμουν ο superman ούτε εγώ ούτε οι άλλοι που το έκαναν απλά πιστεύω ακράδαντα στο ρητό σύν Αθηνά και χείρα κίνει.Όσο υπήρχε η αγελάδα που όλοι μας αρμέγαμε και που την ταίζαμε με δανεικό σανό δέν έτρεχε τίποτα όμως και τότε όλοι μας ξέραμε πως οι πολιτικοι έκλεβαν απο τη στιγμή όμως που δίνανε και κατιτίς στο λαό δέν έτρεχε μία όταν όμως κλείσαν οι στρόφιγγες τότε ξύπνησε σε όλους μας ο Ρομπέν των δασών που επιμελώς κρύβαμε και δέν βγάζω την ουρά μου απ'έξω.Δέν υπάρχει μία σε απλά Ελληνικά.Όλα μα όλα είναι σάπια φίλε μου εκεί κόλλαγε και αυτό που έλεγα για τον κολλητό μου(σύμφωνα με σένα)Πλωτάρχη.Άν υπηρέτησες (ή υπηρετείς)στο ναυτικό έχεις δεί φαντάζομαι πώς δουλεύει στα γραφειοκρατικά του,μέχρι να γίνει η μεταφορά του παραπόνου θα έχει απολυθεί ακόμα και ο γιός σου.Είναι πολύ ρευστό το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης και η σύνταξη στα παιδιά της γενειάς μου είναι πραγματικά αβέβαιη οπότε τα ένσημα του στρατού δέ μας σώνουν ούτως η άλλως.Κλείνοντας θα σου πώ το εξής.Υπάρχουν πολύ χειρότερα στρατόπεδα στα οποία τα παιδιά που υπηρετούν τρώνε εμπλοκές του στύλ 4 μήνες μέχρι να τους δεί το σπίτι τους (Μονάδες αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ-109 και Pzh 2000 για παράδειγμα)έχω πολύ περισσότερη κατανόηση για αυτά τα παιδιά στα οποία θα ντρεπόμουνα να πώ πώς πέρναγα εγώ παρά για τους τουρίστες(σαν εμένα)της Σκύρου
    Χρήστος,ασφάλεια βάσης 2008-2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1.το κείμενο δεν κακοχαρακτηρίζει το τουριστικό θέρετρο ΝΑΣΚΥ. μην στεναχωριέσαι. αναφέρεται στις καταστάσεις επιβίβασης.
    2. Η χώρα δεν ξέρω τι κάνει. εγώ βλέπω απλά για ακόμα μια φορά να πληρώνουν οι μισθωτοί. Αυτοι και η νεολαία με νοιάζει. με τους υπολοίπουσ δεν έχω τίποτα κοινό. εκτός οτι μας βάζουν να πληρώνουμε τους λογαριασμούς τους.
    3. την υποχρέωση για τους εξοπλισμούς αχρηστων απο πολλές απόψεις όπλων ξέρει το κράτος να την κρατάει. Να πληρώσει την υποχρέωσή του απέναντι στους φαντάρους δεν μπορεί.
    4.Δυστυχώς μόνο η γνωστή διαφήμηση της εταιρίας τηλεφωνικών κέντρων κρατάει ψηλά την σημαία του Ξανθόπουλου σ'αυτήν την χώρα και κάποιοι σαν και σένα. Αν κάποιος δουλεύει ταυτόχρονα, είναι δικό του θέμα. Όμως δεν μπορεί ένα κρατος να το επιβάλει αυτό. γιατί αυτό κάνει.
    5. η στρόφιγγα που έκλεισε... για την δική μας την γενία έχει κλείσει πολύ πριν την γευτούμε. Πάρτο απ'όπου θες. ασφάλιση, μεροκάματα, ωράρια σύνταξη. Δεν γίνεται να το βουλώσαμε αν ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς μας βολεύτηκαν. Εμείς είμαστε εμείς.
    6. Πριν 30 χρόνια οι άνθρωποι δουλεύαν 8 ώρες. σήμερα με όλες την επιστημονική έκρηξη δουλεύει παραπάνω. Ο μισθός του παραμένει στα ίδια και πλεον πιο κάτω. δεν είναι παράλογο να μην προσπαθήσεις για μια καλήτερη ζωή?
    7. το πιο ωραίο επιχείρημα το οποίο κολάει και παντού είναι η γραφειοκρατεία. όταν όμως μιλάμε για κανα βίσμα η γραφειοκρατία εξαφανίζεται και παιρνει κατευθείαν μετάθεση για το σπίτι του. Αλλά εσύ υποστηρίζεις οτι πρέπει να συμβιβαστούμε. Αν έτσι νομίζεις...
    8. Σίγουρα υπάρχουν τα στρατόπεδα κολαστήρια. μην ξεχνάμε τα 2 νεκρά παλικάρια στην κόρινθο τα οποία σκότωσε η ίδια πολιτική που κόβει τους μισθούς, τις συντάξεις, ξαναφέρνει τα φρουτάκια, ξεπουλάει τις ΔΕΚΟ κτλ. αλλά δεν πάει να πει οτι δεν θα μιλάμε. Παλέβουμε για να αλλάξει αυτη η κατάσταση.
    Ξέρεις κάτι, το χειρότερο δεν είναι αυτα που λες, τα οποία ίσως έχουν και λογικούς προβληματισμούς, αλλά το πως τα λες. Με το σκεπτικό οτι δεν γίνεται τίποτα. δεν θες να συνδέσεις οτι από τις καταστάσεις επιβίβασης μέχρι τα εξοπλιστικά και τις απολυσεις, έχουν την ίδια ρίζα, και απλά παπαγαλίζεις πως δεν μπορεί να γίνει κάτι. Οπότε καλύτερα να συνεχίσεις να ψαρεύεις καλαμάρια, ίσως με αυτά να μπορείς να κάνεις κάτι, αφού δεν θες να κάνεις κάτι συλογικά για την ζωή σου.
    Υ.Γ Πάντως η ειρωνία σέκανε να μιλήσεις πολιτικά και όχι σαν τουριστικός πράκτορας του ΝΑΣΚΥ. κατι είναι και αυτο
    Υ.Γ2 δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά δεν μαρέσει ο ρομπέν των δασών. προτιμώ το γαλατικό χωριό. Γιατί και στα χρόνια ανάπτυξης δεν έβγαλα τον σκασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνεις για μία ακόμη φορά λάθος καλέ μου φίλε,όλα συνδεδεμένα είναι ,απο τις καταστάσεις επιβίβασης όπως λές μέχρι την ρουσφετολογική πρόσληψη μεγάλου μέρους των δημοσίων τεμπέληδων.Αυτά πρέπει να αλλάξουν και ίσως και να έχουν αρχίζει να αλλάζουν.Οι απόψεις σου όπως και να'χει είναι σεβαστες,όπως έχω πεί και παραπάνω προσφέρω διάλογο και όχι ειρωνία.Όσο για τις ΔΕΚΟ,απο τη στιγμή που είναι χρεωμένες μέχρι κόκκαλο προτιμώ να τις ξεπουλήσουν απο το να έχουμε σχέδια εξυγίανσης τα οποία πάλι εκεί θα τις οδηγήσουν,βλέπε ολυμπιακή,2 σχέδια εξυγίανσης,ένας σκασμός λεφτά των φορολογούμενων και στο τέλος πώληση στον Mr Mig.
    Είναι εύκολο να λές πως το κράτος πρέπει να κάνει όσα δέ θέλεις να κάνεις εσύ και μιάς και θέλεις κουβέντα εφ'όλης της ύλης θα σου πώ και αυτό.Το μεγαλύτερο πρόβλημα της μεταπολίτευσης είναι ο συνδικαλισμός στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μιας και με το Καλημέρα σε βάζουν στο τριπάκι των κομμάτων με τους Χ καθηγητές να είναι φιλικά προσκείμενοι στο Ψ κόμμα(άρα σε περνάνε με τρέλα και ασ τους γράψεις ό,τι θές)Υπάρχει και έγγραφο σε pdf σχετικά με το πώς να προσελκήσεις νέο αίμα(άν θές στο στέλνω),τους πασάρεις μια όμορφη που του λέει το ποιήμα εκεί που πίνει το καφεδάκι του χωρίς να ακουμπήσει τίποτα στο τραπέζι του(ξέρεις γλώσσα του σώματος,δέν ακουμπάω κάτι στο τραπέζι σου για να μή φανεί σάν εισβολή στο χώρο σου)και δώστου παρλαπιπί μέχρι να σε κοματοποιήσουν.Θα ξέρεις φαντάζομαι πόσο χλιδάτα περνάνε οι κατα τόπους πρόεδροι νεολαίας οποιουδήποτε κόματος.Πραγματικά δέν ήθελα να μιλήσω κοματικά αλλα με γαργαλάς.Ένα μεγάλο μέρος απο τους λεγόμενους "επαναστάτες" έχουν την τσέπη δεξιά(λές όχι?)Είναι δικαίωμά σου να αγωνίζεσαι όπως και με όποιον τρόπο θέλεις.Εγώ επιλέγω να πάρω την ζωή μου στα χέρια μου χωρίς να περιμένω τα πάντα απο το κράτος το οποίο πραγματικά φτύνω σε όλους τους τομείς,σε απλά Ελληνικά δέ χρωστάω σε κανέναν και δέν προσέγγισα κανέναν για βύσμα,΄το 2002 που πήρα αναβολή,με είχαν κατατάξει στο ναυτικό που τότε κάθε άλλο παρά βυσματικό ήταν,μήπως θές να μιλήσουμε και για τις μετατάξεις???Εκεί κολλάει το θέμα της υπερηφάνειας,προσωπικής όχι Εθνικής μήν μπερδέυεσαι
    Αυτοπροσδιορίσου ως Γαλάτης ή οτιδήποτε άλλο,ταμπέλα δέ σου βάζω,εσύ προσπαθείς να μου βάλεις ταμπέλα,τη μία κολλητός του διοικητή την άλλη τουριστικός πράκτορας κι εγώ δέν ξέρω τί άλλο

    Χρήστος,ασφάλεια βάσης 2008-2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε στραβαδια μιλατε για 15 μεσα και 15 εξω πατε καλα ρε θητεια ειναι αυτη και κανετε και παραπονα αντε να πηγαινατε κανενα καραβακι και θα σασ ελεγα εγω μετα φτουυυ σας ρεεεεεεεεε.καλομαθημενα και κακομαθημενα

    (ακου δικτυο ελευθερων φανταρων)

    1991-1993 στραβαδιααααααααααααααα μην λετε τπτ αλλο ρε βαλτε την πιπιλα στο στομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή