Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ GAMATO.INFO

Πηγή: Ελευθεροτυπία




Στο Κακουργιοδικείο παραπέμπεται 29χρονος γιατί ήταν διαχειριστής σε δημοφιλή ιστοσελίδα του Διαδικτύου, με δωρεάν ταινίες, τραγούδια και προγράμματα υπολογιστών.
Πρόκειται για έναν υπάλληλο τεχνικής εταιρείας που κατηγορείται για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' εξακολούθηση και παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με χθεσινό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο 29χρονος, που αρνείται κάθε κατηγορία, είχε συλληφθεί στην περιοχή της Νεάπολης ύστερα από έφοδο αστυνομικών στο σπίτι του, τον περασμένο Μάρτιο. Τότε, η Αστυνομία είχε κάνει εφόδους και συλλήψεις σε πέντε σπίτια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αριδαία, ύστερα από καταγγελία για παράνομη λειτουργία τής ιστοσελίδας gamato.info.
«Ημουν κι εγώ απλός χρήστης. Δεν είμαι διαχειριστής. Απλώς κατέβαζα τραγούδια και ταινίες. Το γνωρίζω ότι ήταν παράνομο, αλλά το κάνει σχεδόν όλος ο κόσμος...», υποστηρίζει από την πλευρά του ο 29χρονος, ο οποίος εν τω μεταξύ έχει αφεθεί ελεύθερος ώς τη δίκη.
Πάντως, η Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα διέθετε παράνομα δωρεάν 3,2 εκατομμύρια τίτλους τραγουδιών, ταινιών και προγραμμάτων, χωρίς να καταβάλει πνευματικά δικαιώματα αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου