Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

http://www.enet.gr/

Είκοσι Βρετανοί πολίτες λαμβάνουν εκπαίδευση από τρομοκράτες σε στρατόπεδα του Πακιστάν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Βρετανία, γράφει σήμερα η εφημερίδα Daily Telegraph.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών.

Όπως αναφέρει, η Αλ Κάιντα και εξτρεμιστές που ανήκουν σε παρακλάδια του τρομοκρατικού δικτύου διασφαλίζουν την εκπαίδευση νεαρής ηλικίας μουσουλμάνων, κατόχων βρετανικών διαβατηρίων.

Η εκπαίδευση γίνεται στις περιοχές όπου ζουν οι φυλές του βορειοδυτικού Πακιστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μεταξύ άλλων, η εκπαίδευσή περιλαμβάνει την εκμάθηση χρήσης πυροβόλων και εκρηκτικών με σκοπό να πραγματοποιούν επιθέσεις με "πυροβόλα" στο έδαφος της Βρετανίας, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας.

"Πιστεύουμε ότι υπάρχουν 15 έως 20 Βρετανοί στα στρατόπεδα" δήλωσε στην εφημερίδα από το Ισλαμαμπάντ πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η πληροφορία γίνεται γνωστή μια ημέρα μετά τη μετάδοση από τα αγγλοσαξονικά μέσα ενημέρωσης, ότι υπηρεσίες πληροφοριών δυτικών χωρών αποκάλυψαν σχέδια για απόπειρες επιθέσεων που έχουν σχέση με το δίκτυο της Αλ Κάιντα στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Οι κυβερνήσεις των τριών χωρών δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου