Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΟΥΣ 52 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ















Πηγή: enet.gr

Πενήντα δύο όμηροι και αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες, όταν άντρες των δυνάμεων ασφαλείας εισέβαλαν σε συριακή καθολική εκκλησία στη Βαγδάτη με στόχο ν' απελευθερώσουν περισσότερους από 100 Ιρακινούς καθολικούς ομήρους ενόπλων που συνδέονται με την αλ Κάιντα, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών του Ιράκ.



Ο αντιστράτηγος Χουσεΐν Καμάλ δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι 67 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επιδρομής στην εκκλησία που βρίσκεται στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας. Ο απολογισμός αυτός αφορά μόνο ομήρους και αστυνομικούς και όχι τους δράστες.
Ο πάπας Βενέδικτος από το κήρυγμά του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, καταδίκασε την επίθεση στην καθολική εκκλησία της Βαγδάτης, λέγοντας ότι η "παράλογη βία" είναι ακόμα πιο "κτηνώδης", επειδή αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σ' έναν οίκο του Θεού. Ο πάπας έκανε έκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. "Είθε όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τερματιστεί η βία", είπε ο ποντίφικας.
Η χριστιανική μειονότητα του Ιράκ έχει πολλές φορές γίνει στόχος ενόπλων, με εκκλησίες να δέχονται βομβιστικές επιθέσεις και ιερείς να δολοφονούνται.
Εν τω μεταξύ, η Γερμανία, δια του εκπροσώπου της κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, έκανε σήμερα, Δευτέρα, έκκληση για μεγαλύτερη προστασία της χριστιανικής μειονότητας του Ιράκ. Ο Ζάιμπερτ εξέφρασε τη "θλίψη και τον τρόμο" του Βερολίνου για την επίθεση, η οποία, όπως είπε, υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου