Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Για μια ακόμη φορά τα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα θα χρησιμοποιήσουν την ελληνική επικράτεια ως χώρο άσκησης των δολοφονικών τους επεμβατικών και κατοχικών αποστολών.
Την Παρασκευή 19/11, καταπλέει στην Πάτρα η Ναυτική Δύναμη Ναρκοπολέμου, η οποία θα πραγματοποιήσει πολυήμερη άσκηση στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου.
Πρόκειται για την αντιναρκική άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ 10» στην οποία συμμετέχουν το πλοίο Υποστηρίξεως ΑΛΙΑΚΜΩΝ (ως πλοίο Διοικήσεως), το Ναρκοθηρευτικό ΕΥΝΙΚΗ, το ιταλικό πλοίο ITS NUMANA, το γερμανικό FGS BAD RAPPENAU, το ισπανικό ESPS TAMRE και το τουρκικό TCG ANAMUR που ανήκουν στη μόνιμη δύναμη του ΝΑΤΟ SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Mine Counter Measures Group 2), υπό τον Έλληνα Διοικητή Πλοίαρχο Γ. Πελεκανάκη.
Η αναβαθμισμένη ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει εκτός των άλλων με τη πληθώρα των επιπλέον ναρκαλιευτικών του Πολεμικού Ναυτικού και της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ.
Η SNMCMG-2 αποτελεί τη μόνιμη δύναμη από την οποία συγκροτείται η ομάδα αντιναρκικών επιχειρήσεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Στις βασικές αποστολές της νατοϊκής ναυτικής δύναμης συμπεριλαμβάνονται ο έλεγχος των θαλασσίων στενών, περιορισμένων υδάτων και προσβάσεων λιμένων και η ναυτική αποτροπή στις περιοχές όπου επιχειρεί.
Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού επισημαίνεται ότι στα πλαίσια της άσκησης τα πλοία θα πραγματοποιήσουν εθιμοτυπική επίσκεψη στο λιμένα της Πάτρας τρεις φορές: από 19 έως 22 Νοεμβρίου, από 26 έως 29 Νοεμβρίου και από 3 έως 4 Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Πάτρα οι Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ «θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος», καθώς είναι γνωστές οι πολιτιστικές τους ανησυχίες….
Το οξύμωρο, εκτός των άλλων, είναι ότι επιλέγεται η Πάτρα, η πόλη της ανεργίας και των κλεισμένων εργοστασίων, όχι για να τραγουδήσει το γνωστό άσμα του Μητσιά «κι εγώ ένα πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι», αλλά για να γίνει το φόντο μιας πανάκριβης άσκησης ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Η κτηνωδία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του αστικού κατεστημένου επιδεικνύεται ωμά, καθώς αποδεικνύει ότι για χάρη των οικονομικών-πολιτικών αστικών συμφερόντων μπορεί να καταβάλλει το τεράστιο κόστος συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές ασκήσεις και επεμβάσεις, που ετησίως υπολογίζεται στα 500 εκατ. Ευρώ, αγνοώντας τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.
Οι ανάγκες του αστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, της σύνδεσης της με τους ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κόσμου του πλούτου επιβάλλουν την πραγματοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων αξίας 33 δις ευρώ, ενώ ο κόσμος της εργασίας αντιμετωπίζει πρωτόγνωρα αδιέξοδα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑΤΟΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Εμείς καλούμε το εργατικό, φοιτητικό και αντιπολεμικό κίνημα να αντιδράσει.
Κανένα πλοίο των Φονιάδων του ΝΑΤΟ να μην πιάσει στο λιμάνι της Πάτρας.
Πόδι Νατοϊκού να μην πατήσει στην ειρηνική, πολύπαθη πόλη, που καταβάλλει το τεράστιο αντίτιμο της αντεργατικής-αυταρχικής και φιλοπόλεμης πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.  
Με μαζικές κινητοποιήσεις να διατρανώσουμε την πίστη μας στην ειρήνη, την απαίτηση εξόδου της χώρας μας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. Την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς και προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών. 
Να κάνουμε «το βίο αβίωτο» σε κάθε Μισθοφόρο του ΝΑΤΟ όπου και να τον συναντήσουμε.

Με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάθε αστικό κόμμα εξουσίας που εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου