Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ιμπεριαλιστές και ιδιωτικοί στρατοί: Αυτοί είναι οι πραγματικοί Πειρατές!

Η τεράστια οικονομική κρίση που ολοένα προσλαμβάνει χαρακτηριστικά και νομισματικού πολέμου, μετά τους τελευταίους γύρους διπλωματικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ,Ε.Ε.-Κίνας από την οποία απαιτούν να ανατιμήσει το νόμισμα της, τις αστικές φωνές μέσα στην Ευρώπη που ολοένα στρέφονται κατά της Γερμανίας, αλλά και τις τελευταίες συμφωνίες μεταξύ Κίνας-Ρωσίας για ανάπτυξη της οικονομικής τους συνεργασίας που θα βασίζεται στο Γιουαν-Ρούβλι, αποκαλύπτει ότι ο ενδοιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός οξύνεται. Έκφραση αυτής της κλιμάκωσης αποτελούν αφενός οι απειλές, για να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα, κατά του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν, προκαλώντας ταυτόχρονα εκτόξευση των πολεμικών εξοπλισμών των χωρών της περιοχής, η άνοδος των εξοπλισμών που έπεται της Αντιπυραυλικής Ασπίδας του ΝΑΤΟ, αλλά και τα νέα πολεμικά επεισόδια μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Βεβαίως, έχει προηγηθεί μια ολόκληρη περίοδος, από το 1989 μέχρι σήμερα που σημαδεύτηκε από τους πολέμους της Νέας Τάξης Πραγμάτων και τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», με πρωταρχικό στόχο την παγκόσμια τρομοκρατία και υποταγή του κόσμου της εργασίας, τους παραγωγούς των καπιταλιστικών κερδών, τους Αναλώσιμους της Κρίσης και της Ανάπτυξης τους. Η γη ξαναμοιράζεται, πηγές και δρόμοι ενέργειας προσελκύουν εκ νέου το ιμπεριαλιστικό ενδιαφέρον βυθίζοντας τους λαούς των Βαλκανίων, της Αφρικής, της Μ.Ανατολής, του Καυκάσου και της Ασίας, στο αίμα και στην προσφυγιά, έχοντας ως συμπαραστάτη την άνοδο του εθνικισμού και τις βλέψεις αντιδραστικών καθεστώτων.

Ενώ το ΝΑΤΟ αναβαθμίζεται ως Παγκόσμιος Χωροφύλακας της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης, στρέφοντας το ενδιαφέρον του ολοένα περισσότερο στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, όπου το ενδεχόμενο ξέσπασμα εργατικών και νεολαιίστικων εξεγέρσεων που θα απειλήσουν το αστικό καθεστώς εξουσίας, σχεδιάζεται να συντριβεί από εθνικές και υπερεθνικές στρατιωτικές ορδές που θα αναλάβουν ανοικτά κατασταλτικό ρόλο, φαίνεται ότι οι ενδοιμπεριαλιστικές ισορροπίες δύσκολα μπορούν να κρατηθούν. Αυτή την αδυναμία αποκάλυψε η βάρβαρη Αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ το 2003, συμπαρασύροντας τη μισή Ε.Ε. σε μια «Συμμαχία Προθύμων», καθώς διατυπώθηκαν οι αντιρρήσεις του Γαλλογερμανικού άξονα και της Κίνας-Ρωσίας, μπλοκάροντας την συνολική συνδρομή του ΝΑΤΟ και την πολιτική κάλυψη μιας απόφασης του ΟΗΕ.

Η φύση των επιχειρήσεων, η απροκάλυπτη δράση στρατιωτικών μονάδων που χρησιμοποιούσαν παράνομες μεθόδους και οπλισμό κατά Ανταρτών που αμφισβητούσαν την Κατοχή, η δράση μέσα σε πόλεις που απογείωναν τις απώλειες των επεμβατικών δυνάμεων και απαιτούσαν μεγαλύτερη μαχητική εξειδίκευση στην αντιμετώπιση των εξεγερμένων, δημιούργησαν νέες προκλήσεις στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και στις κυβερνήσεις Κούισλινγκ. Ταυτόχρονα, η διάψευση των επιχειρημάτων περί κατοχής απαγορευμένων όπλων από τον Σαντάμ, τροφοδότησε ακόμη περισσότερο την άρνηση των λαών να ανεχτούν την συνέχιση των άδικων πολέμων.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπάθησαν να βρουν διέξοδο ιδιωτικοποιώντας και εμπορευματοποιώντας ακόμη περισσότερο τον πόλεμο και την κατοχή, ανοίγοντας το πεδίο της δράσης σε ιδιωτικές εταιρείες όπως η Blackwater, στέλνοντας βεβαίως το λογαριασμό στον κατακτημένο λαό.

Τα κέρδη ήταν και είναι πολλά.


Το παράδειγμα της Blackwater γρήγορα βρήκε μιμητές και στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αφενός αναδεικνύει τα χωρικά ύδατα της Σομαλίας σε ένα τρομερής σημασίας πέρασμα, αφετέρου αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν κολοσσιαία συμφέροντα από την συμμετοχή τους στην μεταφορά των εμπορευμάτων-ενέργειας, που με κανέναν τρόπο δε θέλουν να διαπραγματευτούν.

Η δράση των Σομαλών πειρατών αποτελεί μια ενόχληση που θίγει τα κέρδη τους και προκαλεί καθυστερήσεις. Την λύση ανέλαβαν αρχικά να δώσουν οι στόλοι των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, με την ισχυρή συμμετοχή φρεγατών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που υποσχέθηκαν να αντιμετωπίσουν δραστικά την Πειρατεία, φτάνοντας να αλλάξουν ακόμη και το Δόγμα της δολοφονικής νατοϊκής συμμαχίας.

Όμως, όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, η καταστολή αποκάλυψε την αδυναμία της να δώσει λύση.

Οι εφοπλιστές που είδαν το πεδίο δράσης της πειρατείας να επεκτείνεται, ανεξάρτητα τις απειλές εισβολής χερσαίων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Σομαλία και της φονικής δράσης των πολεμικών πλοίων επιπλέον της Ρωσίας-Ινδίας, αποφάσισαν να εκμισθώσουν για τη φρούρηση των πλοίων τους Μισθοφόρους-Μπράβους από ιδιωτικές εταιρίες security, που κοστίζουν πολύ πιο φθηνά από το κόστος ασφάλισης των καραβιών.

Ποιοι όμως θα αποτελούσαν τη νέα γενιά των Μισθοφόρων που θα λειτουργούσαν στο πλαίσιο ιδιωτικών στρατών; Οι εθελοντές γρήγορα βρέθηκαν στις τάξεις του Ελληνικού Λιμενικού και δεν είναι άλλοι από τους Τραμπούκους ΟΥΚΑΔΕΣ των Λιμανιών που χτυπούν απεργούς ναυτεργάτες και βασανίζουν, σκοτώνουν μετανάστες. Αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα, που έχουν μετατραπεί σε χυδαίες απάνθρωπες πολεμικές μηχανές, έτοιμες να κάνουν το οτιδήποτε αρκεί να τους κουνήσουν οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις κάποια ευρώ-7.000 είναι η ταρίφα για κάθε ταξίδι, προσέτρεξαν στο κάλεσμα ιδιωτικών εταιρειών security, έχοντας ως ενδιάμεσους, απόστρατους αξιωματικούς.

Όταν οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις έριξαν φως στην άθλια συναλλαγή δημοσίων υπαλλήλων-ΟΥΚΑΔΩΝ του Λιμενικού και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, φυσικά δεν ετέθη θέμα κατάργησης της μονιμότητας τους και διωγμού τους από το σώμα, αλλά κουκουλώματος από μια ΕΔΕ. Μέχρι να κατακάτσει ο κουρνιαχτός, βρέθηκαν άλλοι απόστρατοι πρώην ΟΥΚΑΔΕΣ να συνεχίσουν το έργο φύλαξης των ελληνόκτητων πλοίων από τις εταιρείες Blackwater, αλά ...ελληνικά στη Σομαλία!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, «η ελληνική έκδοση της αμερικανικής εταιρείας Blackwater,η οποία έστελνε μισθοφόρους στο Ιράκ, έχει ήδη δημιουργηθεί και δραστηριοποιηθεί στον Ινδικό Ωκεανό από 'Έλληνες. Απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του ΠΝ, στο παρελθόν, έχουν ενταχθεί σε εταιρεία παροχής ασφάλειας σε ελληνικά εμπορικά


Η ιδέα για τη δημιουργία της ελληνικής "εταιρείας παροχής ασφαλούς πλου" στα εμπορικά πλοία αποτελεί ουσιαστικά μια αντιγραφή των όσων πράττουν εδώ και αρκετούς μήνες βρετανικές κυρίως εταιρείες. Απόστρατοι αξιωματικοί του ΠΝ , οι οποίοι είχαν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους εμπειρίες αποστολών ανάλογων μ΄ αυτές που εκτελούν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα ανοιχτά της Σομαλίας, ανταποκρίθηκαν «στην ανάγκη της αγοράς» που προέκυψε από μεγάλες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες για ασφαλή ταξίδια στον Ινδικό. Η «στρατολόγηση» έμπειρων απόστρατων αλλά και μάχιμων βατραχανθρώπων έγινε σχετικά γρήγορα και με μεγάλη μυστικότητα. Ήδη η πρώτη ομάδα των επιχειρεί στα ανοιχτά της Σομαλίας, συνοδεύοντας εμπορικά ελληνικά πλοία.




Το Onalert, επικοινώνησε με στέλεχος της εταιρείας που παρέχει ιδιωτικούς απόστρατους στρατιωτικούς, ώστε να διευκρινιστεί το νομικό καθεστώς που διέπει αυτού του είδους τις αποστολές, αλλά η μοναδική απάντηση που δίνεται ότι «δεν είναι επιθυμητή οποιαδήποτε δημοσιότητα»! Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν οι ιδιωτικοί φρουροί των ελληνικών πλοίων στον Ινδικό δεν φέρουν όπλα! Δύσκολο να γίνει πειστικό ένα τέτοιο επιχείρημα, όταν είναι γνωστό ότι οι πειρατές είναι πάνοπλοι.

Απόστρατος ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το τρόπο δράσης των Σομαλών πειρατών πάντως υποστηρίζει ότι «η όλη επιχείρηση αντιμετώπισης τους στηρίζεται στο να τους αποτρέψεις να ανέβουν στο πλοίο. Κι αυτό μπορείς εύκολα να το κάνεις και χωρίς οπλισμό», υποστηρίζει μιλώντας στο onalert, χωρίς όμως και να εξηγεί με ακρίβεια τους ...εναλλακτικούς τρόπους αποτροπής της πειρατείας και κυρίως τι γίνεται αν τελικά το σάλτο τους στο πλοίο γίνει με επιτυχία.

Ποιοι είναι τότε οι κανόνες εμπλοκής των ιδιωτικών φρουρών; Η «εταιρεία παροχής ασφαλούς ναυσιπλοίας» δεν έχει έδρα την Ελλάδα, αλλά χώρα του εξωτερικού, όπου όπως λένε πηγές της "το νομικό καθεστώς καλύπτει πλήρως τη λειτουργία της".


Ποικίλα τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων:

1. Ποιος ο ρόλος των εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ; Η υπεράσπιση των συμφερόντων των εφοπλιστών και του επιχειρηματικού κόσμου;

2. Η Υποχρεωτική Στράτευση στις Ειδικές Δυνάμεις και η στρατιωτική καριέρα σε αυτές αποτελούν πρόκριμμα για την επαγγελματική εξέλιξη σε Μπράβο και Μισθοφόρο σε ιδιωτικούς στρατούς και εταιρίες Security; Αυτό εννοούσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όταν έλεγε ότι ο στρατός θα παραχωρεί με το πέρας της θητείας βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης;

3. Αφού οι Μισθοφόροι των Ιδιωτικών Στρατών οπλοφορούν ή κάνουν χρήση του παράνομου οπλισμού τους, γιατί τα πλοία των στόλων του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ δεν επιχειρούν νηοψίες πάνω στα φρουρούμενα εμπορικά πλοία για να αντιμετωπίσουν τις στυγνές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από τους ένοπλους Πειρατές Μπράβους;

Ή μήπως τα Ιμπεριαλιστικά και Καπιταλιστικά Εγκλήματα είναι υπεράνω του Διεθνούς Δικαίου;

'Ή το Διεθνές Δίκαιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ιμπεριαλιστών, αφήνει στο απυρόβλητο τα εγκλήματα τους και η υπεράσπιση του αποτελεί πρόσχημα για εισβολές και επεμβάσεις;



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου