Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΚΗΣ‏













ΧΥΔΑΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανήσυχοι φαντάροι και γονείς καταγγέλλουν τα όσα συμβαίνουν στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.
Στην συγκεκριμένη Λέσχη υπηρετούν σχεδόν 15 φαντάροι οι οποίοι μαρτυρούν κάτω από τις διαταγές του διοικητή Λόχου, Λοχαγού Ευάγγελου Τζοβέλη.
Δια ασήμαντον αφορμή βρίζει αισχρά τους φαντάρους και μειώνει συστηματικά την προσωπικότητα τους. Έχει επιβάλλει ένα κλίμα τρομοκρατίας, αδιαφορώντας για τις διαταγές του ΓΕΣ και τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Τα πάντα διέπονται από την ακραία αυθαιρεσία του και το κάθε τι  μπορεί να ανατραπεί και αλλάξει ανάλογα τα κέφια του, τις προσωπικές του αντιπάθειες ή συμπάθειες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δύναμη της  Λέσχης υπάρχουν πολλοί φαντάροι που δικαιούνται διανυκτέρευση λόγω εντοπιότητας και πραγματικά η υπηρεσία αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα.
Συχνά όμως η διανυκτέρευση αποτελεί αντικείμενο εκβιασμού και  αυθαιρεσίας του Λοχαγού, που είτε απειλεί τους φαντάρους ότι θα τις κόψει , είτε την αρνείται σε όσους φαντάρους μπουν στο στόχαστρο του.
Τον Λοχαγό καλύπτει ο Διευθυντής της Λέσχης Αξιωματικών Θεσσαλονίκης Ταγματάρχης Αργυρόπουλος, ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν.
Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα οι στρατιωτικές αρχές να επιληφθούν της κατάστασης, να πάρουν μέτρα και να εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον ασφάλειας και αξιοπρεπούς αντιμετώπισης των συναδέλφων φαντάρων.
Πιστεύουμε όμως ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην αντιμετώπιση των συναδέλφων φαντάρων ως Υπηρετών από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Αλήθεια, τι δουλειά έχουν οι φαντάροι που κλήθηκαν να εκτελέσουν την υποχρεωτική τους στρατιωτική θητεία να κάνουν τους υπηρέτες των αξιωματικών στις Λέσχες τους και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Πρόκειται για μια άθλια μεθόδευση που αποδεικνύει την πραγματική ουσία της υποχρεωτικής στράτευσης: την προσφορά δωρεάν εργασίας των στρατιωτών.
Ταυτόχρονα, η υπόσχεση ή ακόμη και η πραγματοποίηση μετάθεσης ή απόσπασης φαντάρων σε Λέσχες-Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις αποτελεί εξαγορά των στρατιωτών, τους οποίους δελεάζουν λέγοντας τους ότι θα γλυτώσουν τις ασκήσεις και τις ατελείωτες υπηρεσίες στις μονάδες της παραμεθορίου και τελικά βρίσκονται να δουλεύουν απίστευτα ωράρια και να υφίστανται ταπεινώσεις από υπαξιωματικούς και αξιωματικούς.
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η προσφορά δωρεάν εργασίας των συναδέλφων φαντάρων σε Λέσχες Αξιωματικών και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Οι φαντάροι να αντικατασταθούν με πολιτικό προσωπικό.
Επιπλέον, θα πρέπει να εξαφανιστούν τα προνόμια των Αξιωματικών: οι Λέσχες Αξιωματικών να ανοίξουν στους στρατιώτες που ιδιαίτερα στις μέρες μας δοκιμάζονται άγρια οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, παρέχοντας μας  δωρεάν υπηρεσίες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437       Diktiospartakos.blogspot.com 

1 σχόλιο:

  1. Οτι θέλει λέει ο καθένας. Οτι βλακεία και ηλιθιότητα μπορεί να σκεφτεί. αν σκέφτεται βέβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή