Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Γερμανός Μισθοφόρος νεκρός στο Αφγανιστάν

Καθημερινά τα θύματα μεταξύ των μισθοφορικών δυνάμεων που πολεμούν και συμβάλλουν στην κατοχή του Αφγανικού λαού, αυξάνονται. Μπορεί οι κυβερνήσεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα των ΗΠΑ –Γερμανίας κάτω από το βάρος των πιέσεων της κοινής γνώμης να δηλώνουν χρονοδιαγράμματα αποχώρησης, αλλά στην ουσία διαιωνίζουν την παρουσία τους στο Αφγανιστάν, επεκτείνουν τον πόλεμο στο Πακιστάν, ενώ τις συνέπειες υφίστανται τα μισθοφορικά τους στρατεύματα και κυρίως οι πολύπαθοι λαοί.
Οι επιθέσεις της πολύμορφης Αφγανικής Αντίστασης αυξάνονται και αποκτούν ολοένα ποιοτικότερα χαρακτηριστικά. Μάλιστα, είναι εμφανής η διείσδυση των αντιστασιακών δυνάμεων ακόμη και μέσα στις τάξεις του αφγανικού στρατού και αστυνομίας. Απόδειξη αποτελούν όχι μόνο οι συνεχείς αυτομολήσεις μελών των δυνάμεων ασφαλείας παίρνοντας μαζί τους τον οπλισμό τους, οι επιτυχημένες επιθέσεις σε καλά φυλασσόμενους στόχους, αλλά και οι μάχες που συχνά ξεσπούν ακόμη και μέσα στα στρατόπεδα του ΝΑΤΟ.
Στο τελευταίο παρόμοιο επεισόδιο, ένας ένοπλος με στολή του αφγανικού στρατού άνοιξε πυρ στα ξένα στρατεύματα στο Αφγανιστάν, προκαλώντας το θάνατο ενός ξένου στρατιώτη, ανακοίνωσε η Διεθνής Δύναμη Ασφάλειας του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF).
Ακολούθησε ανακοίνωση του Γερμανικού υπουργείου Άμυνας που παραδέχτηκε ότι ο μισθοφόρος που έχασε τη ζωή του είναι Γερμανός και ότι άλλοι εννέα γερμανοί μισθοφόροι τραυματίστηκαν κατά το επεισόδιο αυτό στο βόρειο Αφγανιστάν.


Το περιστατικό σημειώθηκε μέσα σε στρατιωτική βάση του Αφγανιστάν και του ΝΑΤΟ στην περιοχή Πόζα-ι-Έσαν στην επαρχία Μπαγλάν, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μούνσι Αμπντούλ Ματζίντ και είχε ως πρωταγωνιστή ένοπλο που αποστάτησε από τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν.


Να θυμίσουμε ότι η Γερμανία ενέκρινε την επέκταση της παραμονής των στρατευμάτων της στο Αφγανιστάν. Το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την νέα εντολή για την επέκταση της περιόδου παραμονής των 4.900 Γερμανών στρατιωτικών στο Αφγανιστάν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012, οπότε και αναμένεται να ανανεωθεί η εντολή για δύο ακόμα χρόνια.
Η επέκταση της περιόδου παραμονής των γερμανικών στρατευμάτων θα κοστίσει στο γερμανικό προϋπολογισμό συνολικά 1,43 δις δολάρια λόγω της αύξησης του αριθμού της γερμανικής δύναμης κατά 450 άνδρες και γυναίκες. Από αυτά τα 450 άτομα τα 350 θα ανήκουν στην ειδική ομάδα της «ευέλικτης εφεδρείας» όπως την ονομάζουν οι Γερμανοί.
Οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται να αφήνουν αδιάφορη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο, που αυξάνει την στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν στέλνοντας επιπλέον στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Υγειονομικού.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου