Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ‏











ΤΟ ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟ
ΝΑ ΠΑΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ

Για μια ακόμη φορά τα ψέματα των αξιωματικών και των διοικητών των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων είχαν τον πρώτο λόγο.  Επανέλαβαν το γνωστό πλέον κόλπο σύμφωνα με το οποίο  έχει ψηφιστεί πρόσφατα νόμος που   προβλέπει «την υποχρεωτική μετακίνηση Των φαντάρων που είχαν προεπιλεγεί στην ΕΛΔΥΚ, παρά την άρνηση τους, αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντών». Μάλιστα άλλοτε λένε ότι «έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος στο θερινό τμήμα της Βουλής», άλλοτε το αλλάζουν και αποκαλύπτουν εμπιστευτικά ότι «ψηφίστηκε το Φθινόπωρο»! Φυσικά τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει.
Τα ψέματα είναι ο μοναδικός τρόπος για να κάμψουν τις αντιστάσεις των  φαντάρων που αρνήθηκαν να δεχτούν την προεπιλογή μετάθεσης τους στην Κύπρο, υπέγραψαν ότι δεν αποδέχονται μετάθεση εκτός ελληνικής επικράτειας και απαίτησαν να τους γίνει γνωστός ο νόμος που προβλέπει την Υποχρεωτική τους μετάθεση στην Κύπρο.
ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ! Τέτοιος νόμος δεν υπάρχει και ούτε ψηφίστηκε ποτέ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ!
Μετά τα ψέματα ακολουθούν οι απειλές για δυσμενή μετάθεση  αν δε δεχτείς μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ (λες και υπάρχει χειρότερη μετάθεση της Κύπρου και οι φαντάροι αντικειμενικά δεν θα σταλούν σε Έβρο ή νησιά).
Αρμόδιοι επιτελικοί αξιωματικοί δηλώνουν ότι η υπάρχουσα νομοθεσία, που βεβαίως ποτέ δεν δημοσιεύουν, προβλέπει την υποχρεωτική μετακίνηση στην Κύπρο αφού τα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ θεωρούνται «ελληνικό έδαφος»! Φαίνεται όμως ότι κάπου τα έχουν μπερδέψει: ελληνικό έδαφος θεωρείται μόνο η ελληνική πρεσβεία στο εξωτερικό και το ελληνικό πολεμικό πλοίο.
Πολύ περισσότερο, που το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ παραβιάζουν το προεδρικό διάταγμα του τότε υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπαντωνίου, που απαγόρευε ρητά την αποστολή εφέδρων στο εξωτερικό.
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνας της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Ούτε να βγαίνουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ούτε να κυνηγάνε μετανάστες, ούτε να κάνουν αστυνόμευση των συνόρων απέναντι σε εγκληματίες λαθρεμπόρους. Αυτό είναι καθήκον των Διωκτικών Αρχών.
Συχνά το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ για να καλύψει την παραβίαση των νόμων και του Στρατιωτικού Κανονισμού, αλλά και τη βίαιη παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων επικαλείται τις συνθήκες εγγύησης που υπογράφτηκαν το 1959-1960.
Μα οι συνθήκες αυτές παραβιάστηκαν καταρχήν από το ελληνικό κράτος και στρατό που με το πραξικόπημα του 1974 εναντίον της νόμιμης κυπριακής κυβέρνησης, έδωσε την αφορμή της παράνομης Τουρκικής εισβολής και Κατοχής του 40% σχεδόν της Κύπρου.
Οι συνθήκες αυτές παραβιάζονται και από το Τουρκικό κράτος που έχει μεταφέρει στην Κύπρο 40.000 στρατό κατοχής και δεκάδες χιλιάδες εποίκους, αλλά και από το ελληνικό κράτος που θέσπισε το παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, δημιουργώντας την ναυτική και αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, στην Πάφο.
Για όλους αυτούς τους λόγους και γιατί επιπλέον οι φαντάροι συνειδητοποιούν ότι η παρουσία τους στο νησί έχει να κάνει με τη μοιρασιά πετρελαϊκών κοιτασμάτων και φυσικού αερίου.
Προσφέροντας Εγγύηση σε ένα κράτος, αυτό της Κύπρου που συνεργάστηκε στενά όπως και η ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (που πλέον γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ και ο καλύτερος πελάτης της πολεμικής του βιομηχανίας), με το κράτος Τρομοκράτη της Μέσης Ανατολή που κατέχουν παράνομα την Παλαιστίνη και δολοφονούν καθημερινά αμάχους με τα υπερσύγχρονα όπλα τους, τους φονιάδες του Ισραήλ που εκτέλεσαν εν ψυχρώ αγωνιστές της ειρήνης που επέβαιναν στον Στόλο της Ελευθερίας που στόχευε στην Άρση του απάνθρωπου Αποκλεισμού της Γάζας.
Οι Φαντάροι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τη ΜΕΤΑΘΕΣΗ στην ΕΛΔΥΚ. Όπως έχουν κάθε δικαίωμα.

Επαναλαμβάνουμε ότι για να σταλεί κάποιος στην ΕΛΔΥΚ, εκτός του να δηλώσει την εθελοντική του συμμετοχή, πρέπει να εκπληρώνει συγκεκριμένες προϋποθέσεις σύμφωνα με Απόρρητη διαταγή του ΓΕΣ:
* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά και Έβρος)
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια. (αποκάλυψη στήλης ΦΑΝΤΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑΣ, Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας).
               
Τα κλιμάκια του ΓΕΣ και οι αξιωματικοί ακολουθούν μια συγκεκριμένη διαδικασία που περιλαμβάνει παραπλανητικές πληροφορίες και ψεύτικες υποσχέσεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους : «στην Κύπρο υπάρχουν τέλειες εγκαταστάσεις, ιντερνέτ, γήπεδα, πολλές έξοδοι για φθηνή και καλή διασκέδαση, πληρωμένα εισιτήρια για τους Ελδυκάριους και τις οικογένειες τους, καλός μισθός».
Τι όμως αποκρύπτει η αισχρή προπαγάνδα τους:
Ότι ο μισθός που ανταποκρίνεται σε ένα ακριβότερο επίπεδο ζωής μειώθηκε κατά πολύ (-30%) από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο.
Η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη και είναι συνέχεια σε Επιφυλακή. Αυτό σημαίνει συνεχείς και σκληρές ασκήσεις, αυστηρή πειθαρχεία που μεταφράζεται σε πολλές φυλακίσεις και κρατήσεις, άρα σε παράταση της θητείας για πολλούς συναδέλφους που υπηρέτησαν στην ΕΛΔΥΚ.
Ιδιαίτερα το επόμενο χρονικό διάστημα που θα ενταθεί η υπογραφή συμφωνιών και η διαπραγμάτευση για τις ΑΟΖ (Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες), που εμπλέκουν Ελλάδα-Κύπρο-Βόρειο Κατεχόμενη Κύπρο-Τουρκία-Ισραήλ-Συρία-Αίγυπτο-Λίβανο-Γάζα κλπ. στη μοιρασιά των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου η ένταση θα οξυνθεί και ο πόλεμος θα ρίξει ξανά τη βαριά σκιά του στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 
Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν στέλνει στην ΕΛΔΥΚ ακριβούς ΕΠ.ΟΠ. που είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν τη μετάθεση στο εξωτερικό, αλλά φθηνούς φαντάρους που αντιμετωπίζει ως Αναλώσιμους της Πρώτης Γραμμής!
Επιπλέον, αν ο φαντάρος θέλει να πάρει μια ανάσα και ζητήσει έξοδο ή άδεια συνειδητοποιεί ότι οι καταστάσεις επιβίβασης, δηλαδή τα δωρεάν εισιτήρια μειώθηκαν, με αποτέλεσμα ο στρατός που είναι υπεύθυνος για τη μετάθεση εκτός συνόρων να υποχρεώνει στρατιώτες και γονείς να αναλάβουν το κόστος της μετακίνησης.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚΚαλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης τονίζοντας την Άρνηση Αποδοχής της Παράνομης Μετάθεσης, απαιτώντας να μετατεθούν σε μονάδα εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ' τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ.
Ακολουθώντας το Φύλλο Πορείας στην Αυλώνα, τόπο συγκέντρωσης των μετατιθέμενων για ΕΛΔΥΚ, να παρουσιαστούν στο διοικητή, να απαιτήσουν να τους δείξει ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΝΟΜΟ που τους Υποχρεώνει δήθεν σε υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο.
Αν και εφόσον δεν τους δείξουν τα συγκεκριμένα έγγραφα να δηλώσουν ότι η μετακίνηση τους στην ΕΛΔΥΚ είναι Παράνομη, δεν τη κάνουν δεχτή αφού ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΡΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ!
Επίσης οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.
Γονείς και συνάδελφοι-φαντάροι να απευθυνθούν στο ΓΕΣ και να εκφράσουν την Αντίθεση τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ      
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥΣ ΤΟΥ 1974 ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!! ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΓΙΩΤΑΔΕΣ!!!!!!!ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των..."
    Εγώ σε αυτό ορκίστικα.
    Και επίσης ΣΚ 20-1 (=ΝΟΜΟΣ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ΅ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ), ο στρατιωτικός πρώτα εκτελεί την διαταγή που του δόθηκε και μετά έχει διακαίωμα να παραπονεθεί ιεραρχικά.
    Βασικές έννοιες του στρατού που εσείς οι ΣΠΑΡΤΑΚΟι προφανως αγνοείται (έχετε υπηρετήσει καν???) και δίνετε ψευτικες ελπίδες βασισμένες σε ανακρίβειες(αλλά πως θα βγει το "ψωμακι" απο την διαφημιση ποπ-απ που πεταγεται στο site σας???ΕΕ?
    Δημοσιευστε το ή όχι δεν με ενδιαφέρει, αυτή ειναι η αλήθεια και σας έχουν καταλάβει πολλοί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί μου Γιωτάδες (το Γ κεφαλαιο)
    υπηρέτησα στην κύπρο ιουνιο με δεκεμβρη, δήλωσα εθελοντής όχιεπειδη είμαι στρατοκαυλος αλλα γιατί αν διαβάσετε λίγο ιστορια θα διαπιστώσετε ότι η κύπρος είναι ελληνικο έδαφος με ελληνικότατο πληθυσμο. Λέτε όλο ανακρίβειες.
    Απόσταση? σε 4 ώρες ήμουν σπιτι μου απο το στρατόπεδο,πόση ώρα θα έκανα αν ήμουν Εβρο?
    χρήματα? 246 e τη στιγμή που στην Ελλάδα οι συνάδελφοί μου έπαιρναν 8,62
    εξόδους? 1-1
    εγκαταστάσεις? ανθρώπινες με πεντακάθαρες τουαλέτες με λεκανη όχι τουρκικες
    Έχετε δίκιο ότι έχει παραπάνω εκπαίδευση και πειθαρχία στην κύπρο αλλα στρατο πάμε όχι κατασκήνωση η ΕΛ.ΔΥ.Κ ειναι ένα σχολειο.
    ελεος εχουμε γεμίσει βυσματα και γιωταδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΟΤΕ:
    ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΚΕΙ:
    ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΟΥΝΤΕΣ ΓΝΗΣΙΕΣ Η ΜΗ:
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΗ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΛΑΤΤΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΩΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ??? ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΄΄ΦΥΛΑΞΗ'' ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ??-ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ?-ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ?-ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ???-Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ -ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΜΑ- ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΄''ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ'', ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΕΔΩ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΤΑΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΤΟΥΣ. - ΣΥΝΕΠΩΣ, ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΄΄ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ'' ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ?ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ?ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ?ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή