Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΟΗΕ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ

Πηγή: enet.gr

Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στην Ακτή Ελεφαντοστού ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι-Μουν, μετά τις πληροφορίες ότι η Λευκορωσία έσπασε το εμπάργκο για αποστολή όπλων στη χώρα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λευκορωσία απέστειλε πολεμικό υλικό με τρία στρατιωτικά ελικόπτερα στο Γιαμουσούκρο, το οποίο προορίζεται για τις δυνάμεις του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπάγκμπο. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ η πρώτη αποστολή έφτασε με αεροσκάφος αργά το βράδυ της Κυριακής και οι άλλες πτήσεις αναμένονται σήμερα.
"Πρόκειται για μια σοβαρή παραβίαση του εμπάργκο εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού το οποίο ισχύει από το 2004. Ο Γενικός Γραμματέας απαιτεί τον απόλυτο σεβασμό του εμπάργκο και προειδοποιεί τους προμηθευτές του στρατιωτικού υλικού και τον Γκμπάγκμπο ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την συγκεκριμένη παραβίαση του εμπάργκο", συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.
Εν τω μεταξύ, τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος Λοράν Γκμπάγκμπο αρνείται εδώ και μήνες να παραχωρήσει την εξουσία στον νόμιμα εκλεγμένο Αλασάν Ουατάρα.
Παράλληλα, η αποστολή του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού (Onuci) κατηγόρησε σήμερα τις πιστές στον απερχόμενο πρόεδρο δυνάμεις ότι τραυμάτισαν τρεις κυανόκρανους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου