Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Καταστολή-Λογοκρισία
kathimerini.gr

Η ελβετική αστυνομία διέλυσε το Σάββατο (χθες) συγκέντρωση περίπου εκατό διαδηλωτών κατά της παγκοσμιοποίησης, που διαδήλωναν κατά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, χρησιμοποιώντας σφαίρες από καουτσούκ αλλά χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς, δήλωσαν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, περίπου 120 διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης διαδήλωσαν κατά αυτής της συνόδου στην οποία συγκεντρώνεται κάθε χρόνο η αφρόκρεμα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της παγκόσμιας οικονομίας.

«Η διαδήλωση εκτυλίχθηκε κατά μεγάλο μέρος ειρηνικά. Υπήρξαν κάποιες αψιμαχίες, μικροζημιές, αλλά όχι τραυματισμοί», διευκρίνισε. Πραγματοποιήθηκε μπροστά από ένα ξενοδοχείο, περίπου 700 μέτρα από το χώρο της διάσκεψης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί φορώντας κράνη και ασπίδες έριξαν επανειλημμένα κάνουλες νερού με υψηλή πίεση και σφαίρες από καουτσούκ προς την κατεύθυνση των διαδηλωτών. Οι τελευταίοι, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, τους πέταξαν χιονόμπαλες και κομμάτια πάγου.

Την Πέμπτη, η αστυνομία είχε κάνει λόγο για μία «μικρή» 'εκρηξη κοντά σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Νταβός που «δεν προκάλεσε τραυματισμούς». Η ελβετική εφημερίδα 20 minutes έλαβε ανάληψη ευθύνης από ακτιβιστές «κατά του φόρουμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου