Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

Φάκελος Αφγανιστάν
www.enet.gr

Την ανατροπή της κυβέρνησης του Αφγανιστάν προβλέπουν οι ταλιμπάν
Η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση του Αφγανιστάν θα είναι η επόμενη που θα ανατραπεί από το λαό της προειδοποίησαν χθες Κυριακή οι Αφγανοί ταλιμπάν σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.
Σύμφωνα με το SITE, που εδρεύει στις ΗΠΑ, οι Αφγανοί ταλιμπάν μετέδωσαν την Κυριακή στην ιστοσελίδα τους μήνυμα στη διάλεκτο παστούν στο οποίο γράφουν ότι η αποχώρηση του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ δείχνει ότι "τα πολλά όπλα, οι στρατιώτες και η ξένη βοήθεια δεν μπορούν να διατηρήσουν ένα καθεστώς στην εξουσία και δεν μπορούν πάντα να εμποδίζουν το καραβάνι των ελπίδων και των αξιώσεων ενός έθνους".
Ο αφγανικός λαός θα εξεγερθεί και θα ανατρέψει την κυβέρνηση της Καμπούλ εξαιτίας της διαφθοράς της και των ωμοτήτων που διέπραξαν οι ΗΠΑ στη χώρα επί μια δεκαετία στρατιωτικής κατοχής, αναφέρει το μήνυμα.
Επίσης, σύμφωνα με το SITE, οι συντάκτες του μηνύματος προβλέπουν ότι οι ΗΠΑ θα στραφούν τελικά εναντίον της κυβέρνησης του Καρζάι, όπως έκαναν και με την κυβέρνηση του Μουμπάρακ, ενώ καλούν τους Αιγύπτιους να σχηματίσουν ισλαμιστική κυβέρνηση και να “εμποδίσουν τις συνωμοσίες των ξένων εχθρών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου