Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΠΛΩΝ


Η επιλογή στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ ελληνικού και ισραηλινού κράτους καθημερινά εμπλέκει τον λαό μας σε πιο επικίνδυνους και απάνθρωπους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Μετά τις ασκήσεις που αποκαλύπτουν την πρόθεση ισραηλινού βομβαρδισμού των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, τις αποστολές τμημάτων των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων για την συνεκπαίδευση με τις αντίστοιχες ισραηλινές σε μάχες εντός κατοικημένων περιοχών και την κοινή εκπαίδευσης πιλότων F16, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στρέφεται στην ισραηλινή πολεμική βιομηχανία, αυξάνοντας τις αγορές όπλων για το ελληνικό πολεμικό οπλοστάσιο.

Μάλιστα, η προμήθεια των SPICE 1000 & 2000 από το Ισραήλ (η αναλογία των συστημάτων είναι 70% της ποσότητας που θα αγοραστεί για την έκδοση 1000 και 30% για την έκδοση 2000), από πολλούς στρατιωτικούς αναλυτές χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη σημαντική προμήθεια συστημάτων ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων εδώ και έξι χρόνια, βελτιώνοντας δραματικά τις δυνατότητες κρούσης εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας: Μετά από πολύχρονες διαπραγματεύσεις κατακυρώθηκε στην ισραηλινή Rafael η προμήθεια συλλογών βομβών SPICE 1000 και SPICE 2000 (σύνολα καθοδήγησης και πτερύγων ανεμοπορίας), συνολικού οικονομικού ύψους περί τα 98 εκατ. ευρώ.
Ασφαλέστερη κρούση,  μεγάλη ακρίβεια πλήγματος και στην πράξη ... στρατηγική συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής  είναι τα άμεσα και έμμεσα αποτελέσματα της προμήθειας!
Το σύστημα, αναβαθμίζει κατακόρυφα την καταστροφικότητα της Πολεμικής Αεροπορίας, ιδιαίτερα στην εναέρια κρούση: Μετατρέπει τις απλές βόμβες 1000 και 2000 λιβρών των F-16 και των F-4, σε όπλα stant-off που προσπίπτουν σε στόχους σε απόσταση 60+ χιλιομέτρων με ακρίβεια ... 3 μέτρων για το 2000! Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ακτίνα δράσης στις συλλογές 1000.
Το συγκρότημα ρύγχους του SPICE περιέχει μονάδα καθοδήγησης GPS/INS και τον τερματικό ηλεκτροπτικό ερευνητή. Στην έκδοση SPICE 2000 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ο ερευνητής αυτός είναι τηλεοπτικός ημέρας τύπου Εξαρτήματος Σύζευξης Φορτίου (CCD). Ωστόσο η Rafael ανέπτυξε επίσης ερευνητή διπλής διαμόρφωσης, CCD και υπέρυθρης απεικόνισης, παρέχοντας στο σύστημα ικανότητα νυχτερινής προσβολής.
Το SPICE χρησιμοποιεί καθοδήγηση αντιπαραβολής σκηνής (scene-matching guidance) με Αυτόματη Πρόσκτηση Στόχου (ΑΤΑ). Κατά τον κατασκευαστή, το σύστημα ΑΤΑ εκτελεί πρόσκτηση στόχου εντός δύο δευτερολέπτων, στο 95% των περιπτώσεων.
Βεβαίως, οι βλέψεις της ισραηλινής πολεμικής βιομηχανίας είναι πολύ ευρύτερες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post, που όσον αφορά την ελληνική προμήθεια του συστήματος καθοδήγησης SPICE επιβεβαιώθηκε πλήρως, ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει και για το Delilah. Πρόκειται για ένα αέρος εδάφους-stand-off βλήμα τύπου κρουζ που επιτρέπει την προσβολή καλά κρυμμένων απειλών, καθώς και την προσβολή κινούμενων στόχων, καθιστώντας το ιδανικό για την καταστροφή των SAM. Με δραστικό βεληνεκές 250 χιλιόμετρα μπορεί να καταστρέψει στόχους τόσο στην θάλασσα όσο και στην ξηρά.. Ο πύραυλος μπορεί να εφοδιαστεί με μια ποικιλία από κεφαλές.
Στο κατάλογο προς πώληση όπλων ακολουθούν τα συστήματα σκόπευσης κατάδειξης (Targeting Pods) τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στα αεροσκάφη F-16 να επιχειρούν με απόλυτη ακρίβεια ημέρα και νύχτα.
Τα συγκεκριμένα ατρακτίδια συνδυαζόμενα με αντίστοιχα όπλα ακριβείας που διαθέτει η Ισραηλινή ΠΑ είναι εξαιρετικός συνδυασμός.
Επίσης, το ισραηλινό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και για τις πιθανές αναβαθμίσεις Α/Φ F-16λόγω της εξειδίκευσής τους στα ηλεκτρονικά των υπόψη αεροσκαφών.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να συνδυάσει την ιδιωτικοποίηση τμημάτων της ελληνικής κρατικής πολεμικής με τις νέες πολεμικές προμήθειες, προικίζοντας τον ξένο αγοραστή με τμήμα των παραγγελιών, διεκδικώντας επίσης το άνοιγμα στις ξένες αγορές.
Η ισραηλινή πολεμική βιομηχανία, που αντιμετωπίζει τον έντονο ανταγωνισμό γερμανικών και αμερικανικών πολυεθνικών, έχει καταθέσει ήδη πρόταση εξαγοράς ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας και εγκατάσταση παραγωγής απαγορευμένων όπλων διασποράς.
Το ελληνικό αστικό κατεστημένο, στοχεύοντας στην γεωστρατηγική αναβάθμιση του στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναβαθμίζει την πολεμική και ενεργειακή συνεργασία του με το Ισραήλ, ενισχύσει πολιτικά και οικονομικά το κράτος κατακτητή της Παλαιστίνης και δεσμοφύλακα της Γάζας, έρχεται σε σύγκρουση με τα αντιπολεμικά αισθήματα του λαούς μας.
Η  συνεργασία αυτή, προάγγελος κακών για τους λαούς της περιοχής και γενικότερα πρέπει να ανατραπεί.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου