Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Γιαούρτια και μπουκάλια στον Π.Μπεγλίτη


Η οργή της κοινωνίας πλέον στρέφεται ενάντια σε κάθε εκπρόσωπο της κυβέρνησης, σε κάθε πολιτικό που συνυπόγραψε και ψήφισε το Μνημόνιο και την αντεργατική πολιτική που οικοδομεί του σύγχρονο εργασιακό Μεσαίωνα και μετατρέπει τον κάθε εργασιακό χώρο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, σε έναν τόπο που έχει μπει πωλητήριο, ενώ στις τράπεζες δίνονται ακόμη 30 δις ευρώ!
Στα συνεχή αγωνιστικά επεισόδια που σηματοδοτούν νέες εξελίξεις για τον αγωνιστικό προσανατολισμό των εργαζομένων και της κοινωνίας όπως είναι το κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, η κατάληψη του Υπουργείου Υγείας από τους γιατρούς και του ΤΕΕ από τους εργαζόμενους-άνεργους μηχανικούς, τη φραστική επίθεση στο Διοικητή του ΙΚΑ από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που ταλαιπωρεί και εξοστρακίζει η κυβέρνηση, ήρθε να προστεθεί η αγανακτισμένη διαμαρτυρία των εργαζόμενων στην ΕΑΒ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας θα θυμάται για καιρό την επεισοδιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΒ, καθώς δεκάδες εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας με γιαούρτια και μπουκάλια, ενώ δεν έλειψαν οι λεκτικές επιθέσεις και τα γιούχα. Ο Μπεγλίτης που είχε προειδοποιηθεί από συνεργάτες του για την έκρυθμη κατάσταση στην ΕΑΒ, αλλά αγνόησε τις "συμβουλές" να μην πάει στη Τανάγρα, "πλήρωσε" την οργή των εργαζομένων στην ΕΑΒ, η οποία είχε να κάνει με τις περικοπές που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους το τελευταίο έτος. Περικοπές στους μισθούς, περικοπές στις υπερωρίες, περικοπές παντού. Ενώ εκβιάζονται να δεχτούν μετατάξεις αλλιώς θα απολυθούν.
Βασικό επίδικο των εργατικών διαμαρτυριών ήταν η άρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της ΕΑΒ, που έχει μπει στο στόχαστρο αμερικανικών, γερμανικών και ισραηλινών πολεμικών βιομηχανιών που εποφθαλμιούν ταυτόχρονα και τις νέες αγορές όπλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι μπράβοι του υπουργού και οι αρχισυνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ  φυγάδευσαν τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας σε αίθουσα της ΕΑΒ και αφού ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα πήρε μία ...ντουντούκα και είπε στους εργαζόμενους ότι:   "Δεν δέχομαι τραμπουκισμούς" !     
Οι Αρχιτραμπούκοι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα που καταργούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, που με τη βοήθεια του ΛΑΟΣ, του Κουβέλη και της Μπακογιάννη πετούν στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιωτικοποιούν τα πάντα, θα πάνε τους μισθούς στα 300 ευρώ και κάνουν τη ζωή μας λάστιχο, που έχουν κάνει την Κερατέα όπως την κατεχόμενη Ραμάλα, οι άνθρωποι των εργολάβων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών, δε δέχονται τις εργατικές διαμαρτυρίες..
Το προφίλ της κυβέρνησης και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτη βγαίνει τσαλακωμένο από την έκφραση της εργατικής  αγανάκτησης και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη για το έκρυθμο κοινωνικό πεδίο που εγκυμονεί κοινωνικές εξεγέρσεις. Εξάλλου, αυτά τα κοινωνικά δεδομένα οδηγούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο να οργανώνει συσκέψεις με την συμμετοχή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού, δηλαδή των εργατικών κινητοποιήσεων. Η προστασία του αστικού καθεστώτος εξουσίας και η καθυπόταξη των εργαζομένων βρίσκονται πίσω από τις ασκήσεις Καταστολής Πλήθους της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.     
Βεβαίως, το επιτελείο του Π.Μπεγλίτη, δρώντας αποπροσανατολιστικά προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σημασία του γεγονότος,  εστιάζοντας στο αν έπεσε ένα ή δύο μπουκάλια εναντίον του Μπεγλίτη και μάλλον χάνουν την ουσία του ζητήματος, που έχει να κάνει με το καζάνι της οργής που βράζει στη κοινωνία.  Πηγές του ΥΕΘΑ "χρεώνουν" τις "ακρότητες" σε συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην Αριστερά. Αλλά κι αυτό δεν ακυρώνει το κύμα οργής που υπάρχει στον απλό πολίτη εργαζόμενο. Οργή που δεν μπορεί να κατευναστεί με "κόψιμο βασιλόπιτας" και διαβεβαιώσεις ότι "όλα θα πάνε καλά".
Εντύπωση προκαλεί η «τρεχάλα» του Δήμου Βερύκιου να υπερασπίσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να σπιλώσει τους αγανακτισμένους εργαζόμενους της ΕΑΒ. Σε μια ανυπόγραφη παρέμβαση του στο ΕΘΝΟΣ (16/2/2011) του Μπόμπολα, αναπαράγοντας τα επιχειρήματα των ανθρώπων του Μπεγλίτη,  γράφει για «Ακρότητες θερμοκέφαλων. Πολύ άσχημη και πολύ επικίνδυνη είναι αυτή η φάμπρικα που έχει ξεκινήσει με τις επιθέσεις (και όχι μόνο φραστικές) εναντίον πολιτικών»!
Η γνωστή ορντινάτζα κάθε υπουργού Εθνικής Άμυνας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ο δόκτορας του φιλοκυβερνητικού  ρεπορτάζ στο Υπουργείο Πολέμου, αυτός που πάντα υπερασπίστηκε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ξαναχτυπά.
Άβυσσος χωρίζει τον κόσμο της εργασίας από τους μεγαλοδημοσιογράφους παλαιοκνίτες τσιράκια του συστήματος, από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που ξεχύνονταν με το αυτοκίνητο τους ενάντια στους φαντάρους φρουρούς του Πενταγώνου τραυματίζοντας τους σοβαρά και στην συνέχεια έβρισκαν άσυλο από τον Άκη (τον γνωστό Άκη με τα υποβρύχια και όχι μόνο) για να γλυτώσει το Αυτόφωρο.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου