Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ




Ενας άνδρας φοράει  γυαλιά µε τον πετεινό  της Βαλονίας στον ένα  φακό και τον φλαµανδικό  λέοντα στον άλλο




























Πηγή: tanea.gr


Οι απαιτήσεις 
της Νέας Φλαµανδικής Συµµαχίας (NVA), του αυτονοµιστικού κόµµατος του Μπαρτ Ντε Βέφερ που ήρθε πρώτο σε ψήφους στη Φλάνδρα, µπλοκάρουν κάθε πρόοδο. Ο κ. Ντε Βέφερ αρνείται κάθε συζήτηση. Αντιτίθεται ακόµη και στη διαπραγµάτευση των επτά κοµµάτων, ταοποία, είναι αλήθεια, δεν έχουν πραγµατικά µιλήσει µεταξύ τους εδώ και τέσσερις µήνες. 

Η σύγχυση αυτή θέτει σε κίνδυνο τη χρηµατοπιστωτική κατάσταση του Βελγίου, το οποίο εµφανίζεται πλέον τακτικά ως ο νέος ασθενής κρίκος της ευρωζώνης, κάτι που το εκθέτει σε πιθανή τιµωρία από τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές.

Σε µια χώραόπου η κοινή γνώµη προχωρεί γενικά ανάµεσα στη µοιρολατρία και την έλλειψη κατανόησης, αυτό το στοιχείο βάρυνε αναµφίβολα στην κινητοποίηση της περασµένης Κυριακής: χωρίς σπουδαία ενηµέρωση για τις θεσµικές συζητήσεις, οι πολίτες κατάλαβαν ότι ορισµένα κόµµατα απειλούν άµεσα την ευηµερία τους και ίσως την ίδια την ύπαρξη της χώρας τους.

αν ΑΠΟΤΎΧΕΙ οριστικά η προσπάθεια για τον σχηµατισµό κυβέρνησης, δεν θα αποµείνει παρά η προοπτική των νέων εκλογών. Και καθώς αυτές, όπως όλοι πιστεύουν, θα επιφέρουν στην καλύτερη περίπτωση µια επιβεβαίωση των σηµερινών ανταγωνισµών, θα διαγραφεί η προοπτική µιας ταχείας διολίσθησηςπρος µια αναπόφευκτη διχοτόµηση. Και προς µια άλλη οδυνηρή εµπειρία για την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου