Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΕΠΕΝΔΥΣΗ 3 ΔΙΣ ΛΙΡΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΠΟ ΚΑΝΤΑΦΙ



unknown.jpg

Πηγή: ethnos.gr


Μόλις την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τάιμς», η οικογένεια του Καντάφι τοποθέτησε σε μεγάλη επενδυτική εταιρεία του Λονδίνου, με πλούσιους πελάτες, το πόσο των τριών δισεκατομμυρίων λιρών.




Μεσολαβητής στην πράξη αυτή ήταν Ελβετός τραπεζίτης, ο οποίος αρχικά είχε απευθυνθεί σε ένα άλλο χρηματιστηριακό οίκο, ο οποίος όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Τάιμς», όταν αντιλήφθηκε ποιοι ήταν πίσω από το τεράστιο αυτό ποσό, αρνήθηκε να το διαχειρισθεί.

Στο Σίτι του Λονδίνου, υπάρχουν πληροφορίες ότι το τελευταίο διάστημα η οικογένεια Καντάφι τοποθετεί χρήματα σε χώρες του εξωτερικού.
Το υπουργείο Οικονομικών της Αγγλίας έδωσε οδηγία στις τράπεζες να παγώσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Καντάφι στο Λονδίνο, τα οποία περιλαμβάνουν καταθέσεις σε μετρητά, ακίνητα, και μια βίλα του Σαΐντ Καντάφι στο Χάμπστεντ του Λονδίνου, η τιμή της οποίας υπολογίζεται στο πόσο των δέκα εκατομμυρίων λιρών. Αμηχανία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητικούς κύκλους της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου οι αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις του γιου του Καντάφι, του Σαΐντ, με τη Σχολή, και διατυπώνονται αμφιβολίες κατά πόσο αξιοκρατικά πήρε τον διδακτορικό του τίτλο. Πολλοί πιστεύουν πλέον ότι ο Σαΐντ εξαγόρασε τον διδακτορικό του τίτλο με την επιχορήγηση 1.400.000 λιρών που έδωσε μέσα από το διεθνές Ιδρυμα Καντάφι. Ο γενικός διευθυντής της σχολής Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου δήλωσε ότι αισθάνεται ντροπή.
Λάμπης Τσιριγωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου