Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΕ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ‏
















ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ

Μεγάλη διάσταση έλαβαν οι καταγγελίες των φαντάρων που υπηρετούν στους Πεζοναύτες. Μερίδα του Τύπου και δεκάδες ιντερνικά μπλογκ αναπαρήγαγαν το θέμα και απαίτησαν απαντήσεις από τη διοίκηση της μονάδας στο Βόλο, αλλά και από το ίδιο το ΓΕΣ. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων πήρε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με το ΓΕΣ και το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτη. Η αρχική απάντηση που δεχθήκαμε είναι ότι αφορμή δοθείσης από την καταγγελία για τα καψόνια, δεκάδες  γονείς επικοινώνησαν με το ΓΕΣ, εξέφρασαν τα παράπονα τους και απαίτησαν την προστασία της υγείας και της αξιοπρέπειας των στρατευμένων παιδιών τους, από την συντεταγμένη πολιτεία.

Μάλιστα, η αντίδραση τόσο του ΓΕΣ, όσο και του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού υπήρξε άμεση. Μετά από παρέμβαση τους, ο διοικητής της μονάδας δεσμεύτηκε ότι όχι μόνο θα διερευνήσει τις καταγγελίες, αλλά θα παρέμβει προσωπικά και θα εξασφαλίσει την τήρηση των νόμων και των κανονισμών, εξασφαλίζοντας τον σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων.

Εμείς ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων υποσχόμαστε ότι θα παρακολουθούμε στενά και σε καθημερινή βάση την κατάσταση που επικρατεί στην συγκεκριμένη μονάδα και θα καταγγείλουμε άμεσα κάθε αυθαιρεσία και παρανομία.

Όμως οφείλουμε κάποιες εξηγήσεις:

Καταρχήν, στη διάθεση μας βρίσκονται συγκεκριμένες καταγγελίες, με πλήρη στοιχεία των υπευθύνων αξιωματικών. Αποφασίσαμε να μην τα δημοσιεύσουμε γιατί σε καμιά περίπτωση δε θέλουμε να εμπλακούμε στο σιχαμένο παιχνίδι ανταγωνισμού και τρικλοποδιάς που διεξάγεται αυτή την περίοδο μεταξύ Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών, εν όψει των Κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ανεξάρτητα σε πιο βαθμό κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις απόψεις και κινήσεις μας, οφείλει να σεβαστεί αυτή την απόφαση μας. Αποκλειστικός  γνώμονας της δράσης μας αποτελεί η Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή!

Δεύτερον, πολλοί υποστηρίζουν ότι τα όσα καταγγέλλονται αποτελούν μέρος της απαραίτητης (κατ' αυτούς) σκληρής εκπαίδευσης των Πεζοναυτών. Μια διαδικασία που επιτρέπει την καλλιέργεια του εθνικιστικού και ρατσιστικού μίσους έχοντας ως απαραίτητο συμπλήρωμα φασιστικά και φιλοπολεμικά άσματα.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο δύο βίντεο από ομάδα καταδρομέων οι οποίοι πραγματοποιούν την καθιερωμένη ανά εξάμηνο πορεία των 50 χιλιομέτρων και στα οποία οι στρατιώτες εμφανίζονται να τραγουδούν αυτοσχέδια τραγουδάκια - ύμνους μίσους. Οι καταδρομείς, με πλήρη εξάρτυση όπως απαιτεί η συγκεκριμένη άσκηση, έχουν βιντεοσκοπηθεί από κινητό συναδέλφου τους να τραγουδούν:

«Τους βλέπετε αυτούς; Τους λένε Αλβανούς. Κορδόνια θα φτιάξουμε με τ' άντερα από αυτούς. Τους βλέπετε αυτούς; Τους λέν' Οθωμανούς. Τα αρβύλια μας θα φτιάξουμε με δέρματα από αυτούς» είναι το περιεχόμενο του πρώτου τραγουδιού».

Το δεύτερο «βίντεο» από την ίδια πορεία είναι στο ίδιο κλίμα, όπου καταγράφεται το για πολλούς επίσημο τραγούδι των Πεζοναυτών:

«Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό. Από το Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στη Μικρά Ασία. Να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία. Κατέβηκαν τα βατ, γεμάτα πεζοναύτες. Με ηθικό ατσάλι και όποιον Τούρκο βρήκανε του πήραν το κεφάλι. Πεθάναν παλικάρια, πεθάνανε παιδιά. Τον δρόμο για να ανοίξουνε για την Αγια-Σοφιά. Τον τρούλο της Αγια-Σοφιάς θα ανέβω για να βγάλω την τούρκικη ημισέληνο και τον σταυρό να βάλω. Και τότε μόνο ο Θεός την Πόλη θα φωτίσει και ο ύμνος ο ελληνικός παντού θα αντηχήσει».

Αξίζει όμως να δούμε και το πώς αντιμετωπίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, που έχουν εκτελέσει καθήκοντα διοίκησης, αυτά τα περιστατικά. Πρώην διοικητής, ο Ταξίαρχος  Νίκος Τόσκας δηλώνει στην εφημερίδα ΝΕΑ:

«Τα συνθήματα χρησιμοποιούνται τους περισσότερες φορές συνειδητά για την ανύψωση του ηθικού των στρατιωτών και ειδικότερα στους καταδρομείς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας που διαμορφώνεται στο σώμα».  Ο ίδιος παραδέχεται πως όταν ήταν διοικητής στρατιωτικής μονάδας στον Έβρο προέτρεπε τους στρατιώτες του να τραγουδούν παρόμοιους «ύμνους».  Και συνεχίζει «Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ταλαντεύομαι αν έκανα τότε τη σωστή επιλογή»!

Απέναντι του βρίσκεται  ο πρώην καταδρομέας και εκπαιδευτής αλεξιπτωτιστών Θανάσης Μπάφας:

«Μηνύματα μισαλλοδοξίας δεν έχουν πλέον θέση στον στρατό».  Αποκαλύπτει πως σχετική απόφαση για την εξάλειψη συνθημάτων εις βάρος Τούρκων, Αλβανών και άλλων εθνοτήτων έχει εκδοθεί εδώ και χρόνια από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. «Όποιος διοικητής παραβεί την εντολή έρχεται αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη» σημειώνει ο κ. Μπάφας.

Από την παραπάνω παράθεση απόψεων γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει αντιπαράθεση αντιλήψεων μεταξύ των ίδιων των μονίμων, αλλά και ότι πάντα «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Σε καμιά μονάδα δεν είναι δυνατόν να σημειωθούν αυθαιρεσίες και παρανομίες, έχοντας συχνά ως πρωταγωνιστές ακόμη και παλιούς φαντάρους, αν υπάρχει η πεποίθηση ότι ο νόμος και ο Στρατιωτικός Κανονισμός θα εφαρμοστεί στο Ακέραιο. Ζήτημα αποκλειστικής ευθύνης του διοικητή, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Τρίτον, πολλοί δικαιολογούν τα καψόνια και τις παρανομίες που διαπράττονται είτε από παλιούς φαντάρους, με την κάλυψη βαθμοφόρων, είτε από μόνιμα στελέχη, υποστηρίζοντας ότι οι υποψήφιοι Πεζοναύτες γνωρίζουν το «πρόγραμμα» και φέρουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί, καθώς κατατάσσονται στο Σώμα Εθελοντικά.

Πρόκειται για τεράστιο ψέμα και επιχείρηση συγκάλυψης παρανομιών. Η πλειοψηφία των φαντάρων που πηγαίνουν στους Πεζοναύτες και στις Ειδικές Δυνάμεις προέρχεται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και της εργασιακής περιπλάνησης. Εκβιασμένοι από αυτή την κοινωνική πραγματικότητα που δημιουργεί η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αποφασίζουν «εθελοντικά» την κατάταξη τους στα εν λόγω σώματα, καθώς η υπηρέτηση σε αυτά προσφέρει μπόνους-μόρια για τους διάφορους διαγωνισμούς πρόσληψης του Δημοσίου (αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μερίδα της νεολαίας δεν παρασύρεται από το νεαρό της ηλικίας και την περιρρέουσα-καλλιεργούμενη  μιλιταριστική και εθνικιστική αντίληψη που ντύνει με ιδιαίτερη αίγλη αυτά τα σώματα).    

Τέλος, στους πεζοναύτες μπορούν να βρεθούν φαντάροι «από σπόντα», έχοντας καταταγεί σε άλλα Σώματα (Πυροβολικό, Πεζικό, Διαβιβάσεις) τυγχάνοντας της σκληρής και προσβλητικής εκπαίδευσης, χωρίς επιπλέον να ανταμείβονται με τα μπόνους-μόρια που παίρνουν οι Πεζοναύτες.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη καταγγελία που ανιχνεύσαμε στο ιντερνέτ:

"Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, 32 ΤΥΠ.ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ

Για να μπεις στις ειδικές δυνάμεις πρέπει να το έχεις δηλώσει και να έχεις περάσει από τις απαραίτητες διαδικασίες (ιατρικές εξετάσεις, αγωνίσματα κλπ). Ωστόσο στο 32 ΤΥΠ Βόλου, Τάγμα Υποστήριξης Πεζοναυτών πηγαίνουν στρατιώτες με μετάθεση από Κέντρα Εκπαίδευσης, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τι τους περιμένει.

Αυτό που τους περιμένει είναι το ότι ανεξαρτήτως σώματος υποχρεώνονται να περνούν από Προκεχωρημένη Εκπαίδευση Νεοσυλλέκτων (ΠΕΝ), δηλαδή μια μετάθεση για 4 βδομάδες σε κέντρο εκπαίδευσης πεζοναυτών χωρίς φυσικά να περνούν από τις όποιες διαδικασίες που υποβάλλονται όσοι έχουν δηλώσει σώματα ειδικών δυνάμεων. Αυτό σημαίνει πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους, για τα παιδιά μας που τους εμπιστευόμαστε, αλλά μόνο και μόνο να αυξήσουν τον αριθμό των λόχων τους.

Όπως έχουμε διαβάσει παντού στο internet και όπως έχει δημοσιευτεί ακόμα και στις εφημερίδες (http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=29.07.2007,id=59582120,81532328,73763880,95910696) η λεγόμενη Προκεχωρημένη Εκπαίδευση Νεοσυλλέκτων περιλαμβάνει ό,τι ακριβώς φανταζόμαστε! Καθημερινό τρέξιμο ακόμα και για να πάνε για φαγητό, ασκήσεις με τσαμπουκά και φωνές, βρισίδια, και φυσικά τα γνωστά καψόνια (άραγε δεν έχουν καταργηθεί ακόμα??). Και όλα αυτά για να μπορούν να "υποστηρίξουν" σαν τάγμα τους πεζοναύτες.φορώντας τον πράσινο μπερέ.

Δεν μπορώ και δεν θα ήθελα να κρίνω όσους για τους δικούς τους λόγους επιθυμούν να καταταγούν σε αυτά τα σώματα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο συνεχίζουν χρόνια τώρα να ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ το 32 ΤΥΠ να συμμετάσχει σε τέτοιες εκπαιδεύσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όποιος δεν τα καταφέρνει και κοπεί στα ΠΕΝ απειλείται με μετάθεση στον Έβρο!!

Σε τι χώρα ζούμε πια και για πόσο θα μπορεί ο καθένας να κάνει ότι του καπνίσει? Θα πρέπει δηλαδή να παρακαλάμε κάποιους να προσέχουν τα παιδιά μας και να τους συμπεριφέρονται σαν ανθρώπους και όχι σαν ζώα, ενώ οι ίδιοι απλά ΟΦΕΙΛΟΥΝ να το κάνουν?

AΝΑΓΝΩΣΤΗΣΗ http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/32_17.html"

Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι τα Στεγανά στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι χρήσιμα μόνο σε όσους θέλουν να τις μετατρέψουν σε γιάφκες της Ακροδεξιάς, του εθνικιστικού παροξυσμού και της ρατσιστικής τύφλωσης. Δύναμη, δικαίωμα και υποχρέωση των συναδέλφων φαντάρων και συνολικά της κοινωνίας είναι ο Δημόσιος Έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν παραδόθηκαν ως λευκή επιταγή σε κυβέρνηση και Επιτελείς, η Δημοσίευση των Αυθαιρεσιών και των Παρανομιών.

Απάντηση στα σχέδια μετατροπής του στρατού σε μηχανισμό επιβολής των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και συμμέτοχο στην Καταστολή του εσωτερικού εχθρού είναι ο καθημερινός συνδικαλιστικός αγώνας των Φαντάρων, που αμφισβητούν και παλεύουν συλλογικά. Υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και στέκουν απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, είτε φορά το κουστούμι της κυβέρνησης, είτε την χακί   στολή και Παλεύουν για την ανάπτυξη Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.con

5 σχόλια:

  1. Χωρις να συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα του αρθρου θα απαντησω στα βλαχαδερα οντα που (συνηθως δεν διαβαζω σχολια γιατι εκνευριζομαι ευκολα με τις ανακριβεις παπαριες που γραφουν) σχολιαζουν απο κατω. Και ξεκινω θετοντας 2-3 ερωτηματα. Σε τι αποσκοπει αυτη η μορφη στρατευσης που υπαρχει σημερα? Ενιωσες αληθεια πολυ αντρας (μιας και υποστηριζεις οτι τα βουτυροπαιδα εκμεταλευονται βισματα και γνωριμιες για να περασουν μελι στο στρατο) οταν ησουν στρατιωτης? Το γοπινγκ ειναι και αυτο αραγε μεσα στα καθηκοντα του στρατιωτη οταν στον υποτιθεμενο πολεμο θα ψαχνει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα? Η μηπως το θεωρεις μεσω επιβολης πειθαρχιας? Παπαρια μεντολες σου απαντω. Τι ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ τι ΠΕΖΙΚΟ τι ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ τα ιδια σκατα! Υπηρετουμε τα κομπλεξ οσων δεν μπορεσαν να κανουν κατι στη ζωη τους και εγιναν η τελευταια τρυπα της αποχαιτευσης φορωντας γαλονια και διαταζοντας μιας και 1η φορα στη ζωη τους δωθηκε εξουσια και σαν αμαθοι απο ηθος, υποληψη και αρση ευθυνων βγαζουν ολο το αχτι τους στους οπλιτες. Και μην βιαστεις να με πεις βουτυροπαιδο, απο τα 16 μου δουλευω για να μπορεσω να σπουδασω και να τελειωσω γιατρος και μου ερχεται το χαρτι με κατατασουν ταχα μου να υπηρετησω την πατριδα και το μονο που κανω ειναι να κοροιδευω τον εαυτο μου για λιγους μηνες και επειτα να ξεσπαω σαν μικρο παιδι γιατι καποιοι προσπαθουν να την περασουν μελι και εγω κανω 3πλοσκοπιες, καποιοι αλλοι ουτε καν ασχολουνται μαζι μου που εχω 75 μερες να αναπνευσω μη στρατιωτικο αερα, και καποιοι να με περιπαιζουν μιας και εχουν μπατζανακη τον αστερατο και βγαινουν με την μερσεντες τους για καφε στις 3 και μπαινουν στις 10¨30 μεθυσμενοι και αγανακτισμενοι γιατι δεν ειμαστε ολοι μαζεμενοι στην αναφορα μιας και κουρασμενοι θελουν να κοιμηθουν. Αυτη ειναι η καταντια του ελληνικου στρατου. Ξερω και αγαπω την Ελλαδα μου, την Ελλαδα του Μακρυγιαννη, του Κολωκοτρωνη και του καθε στρατιωτη που σκοτωθηκε πολεμοντας στα βουνα της Πινδου. Και την υπηρετω καθημερινα πριν και μετα την περιοδο στρατευσης μου. Προσπαθω να την κανω καλυτερη αλλο που οι προσπαθιες πανε στο βροντο. Στην στρατευση μου ομως νιωθω οτι ειμαι ενα αγριμι που κυνηγαει να μαχαιρωσει τον διπλανο του για να γλυτωσει την αγγαρεια να γλυτωσει την υπηρεσια και να την βγαλει καθαρη στην αναφορα. Γιατι ετσι μας κανουνε εκει μεσα. Ειναι τραγελαφικη η κατασταση, υπηρετεις το τιποτα με βαρκα την καμπανα του καθε καραβανοβλαχου. Και αγαπητε τον παππου μου θα τον ξαναμαναρωτησω για το πως περασε στο στρατο, αλλα θα μου δωσει την ιδια απαντηση που μου εδωσε και παλιοτερα. Τοτε τουλαχιστον ειχαμε μια πατριδα που στεκοταν στα ποδια της για να υπηρετησουμε και καναμε υπομονη τωρα οτι και να κανεις ετσι οπως εμεις οι παλιοι την καταντησαμε δεν εχει καμια ουσια. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι υπομονη να περασει ο καιρος και να ερθεις επειτα να γινεις ενεργος ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτης και να την σωσεις. Οχι με το οπλο στη σκοπια και με ανουσιες ασκησεις που αν γινοτανε πολεμος μεχρι και ο πιο αμπαλος εχθρος δεν θα μας αφηνε κοκκαλακι για κοκκαλακι, αλλα μαθαινοντας την ιστορια, υποστηριζοντας την σε καθε ΣΚΑΙ που προσπαθει να τη διαστρεβλωσει, μαθαινοντας τη στα παιδια σου, και να συνεχισεις να κανεις οτι εκαναν οι προγονοι σου το 21 το 40. Εκει να σε δω κι ας πεθανω, και οχι στα ανουσια ψυχοσωματικα καψονια που κανουν οι αμορφωτοι στο στρατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως θα έπρεπε ο κος καθηγητής της πανεπιστημιακής κοινότητας που εκτελεί (έτσι για να περνά την ώρα του)και χρέη ΥΕΘΑ κατα κόσμο βενιζέλος ε. ανάμεσα στους άλλους αδαεις συμβούλους του να συμπεριλάβει και τους οκνηρούς φωστήρες του ΄΄σπαρτακου΄΄( ακόμη και ο τιτλος τους αποτελει επίτηδες ύβρη στον αρχαίο αγωνιστή ΣΠΑΡΤΑΚΟ που ουτε σε μια τρίχα απο τα α....ια του δε του φτάνουν), Θα πρεπε λοιπόν να τους πάρει ως ειδικους επι θεμάτων οπλιτών, να βγάζουν προγραμμα εκπαίδευσης ,συσσιτιου , αναπαυσης ,περιπατου,αθλοπαιδιων, καταργησης σκοπιων, στρατοπεδων ,θητειας, συνόρων, μεχρι την οριστική νίκη ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ και τότε θαμαστε ολοι ευτιχι- ε- σμένοι..
    ΑΝ κατι εχει μεινει ορθιο και αξιόμαχο σήμερα ειναι οι ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και γι αυτό θα συνεχίσει να βάλλεται μεχρι να πέσει και αυτό. Εκει γίνεται πραγματική εκπαίδεση για εκεινους που αντέχουν ,κάποιοι δεν τα καταφέρνουν δεν ειναι κατακριτεο, αλλάζουν οπλο και τελείωνει η ιστορία να βάζουν ομως τα ΄μέσα΄τους για να περα΄σουν λούφα και παραλαγή έτσι μόνο για τα μόρια ? τις ειδικες δυνάμεις πρέπει να τις αγαπας για να καταταγεις σ αυτες αλλιώς μακρια΄.
    Α και κάτι για τα καψόνια και απευθύνομαι στους γονεις των βουτηρατων που ενοχλήθηκαν Ρωτηστε τους παππούδες σας που υπηρετησαν να σας πουν για καψόνια και γαι 32 μηνες θητειες που τα ακουν αυατ και γελάν...Εαν γίνει κάτι και χρειαστει να πολεμήσουν ολοι αυτοι οι ανεκπαιδευτοι στρατιωτες σας θα παρακαλατε να σκοτωθουν γρήγορα και να μη τους πιασουν αιχμαλωτους οι νεοοθωμανοι του νταβουτογλου..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑΤΡΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΟ ΓΟΠΙΝΓΚ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΒΥΝΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΑΣΑΚΙ. ΟΣΟ ΤΟ ΣΒΥΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΧΤΟΔΟΧΕΙΟΥ, ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΟΠΙΝΓΚ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΕΥΘΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΥΓΟΠΟΝΟΙ, ΟΙ ΒΟΥΤΗΡΟΜΠΕΜΠΕΔΕΣ ΚΛΗΡΩΤΟΙ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ 2ΩΡΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αυτες τις μαλακιες ριμαξαν την ελλαδα αμα δεν θελουν καψωνια να πανε πεζικο να ηρεμησει και η μαμα τους μετα οι συγκρεκριμενοι βουτυρομπεμπεδες βγαινουν εξω και το παιζουν κομμαντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή