Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Πηγή: tanea.gr


ΔΕΚΆΔΕΣ μετάνάςτες - απεργοί πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκηµεταφέρθηκαν χθες σε νοσοκοµεία µε συµπτώµατα αφυδάτωσης. Εκτός απότο φαγητό, είχαν αποφασίσει να απέχουν και από το νερό. 


Μετά την πρόθεση της κυβέρνησης για υπαγωγή τους σε «καθεστώς ανοχής» µε χορήγηση εξάµηνης βεβαίωσης αναστολής απέλασης και την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών για διώξεις εις βάρος τους, οι µετανάστες αναζητούσαν τρόπους για να κλιµακώσουν τη διαµαρτυρία τους. Την Παρασκευή,64 απεργοί αποφάσισαν να συνεχίσουν χωρίς ζάχαρη και αλάτι. Από αυτούς οι 20 έκοψαν και το νερό. Χθες, 16από τους «απεργούς δίψας» (όπως τους αποκαλούνοι υποστηρικτές τους) µεταφέρθηκαν σε νοσοκοµεία της Αθήνας. Μαζί µεαυτούς οι νοσηλευόµενοι απεργοί έφταναν χθες τους 20. Από τους 50 µετανάστες που βρίσκονται στο ΕργατικόΚέντρο της Θεσσαλονίκης, οι 15 είχαν µεταφερθεί και νοσηλευτεί σε νοσοκοµεία. Τρεις από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και ένας στο Νοσοκοµείο «Αγιος ∆ηµήτριος». 


Τυλιγµένοι µε ισοθερµικέςκουβέρτες και µοναδικήαποσκευή έναχαρτάκι που έγραφε στα ελληνικά όνοµα, ηλικία, κιλά και συµπτώµατα, µεταφέρθηκαν χθες οι µετανάστες στο Ιπποκράτειο, το «Αµαλία Φλέµινγκ» και τον Ερυθρό Σταυρό από το Μέγαρο Υπατία. Τους συνόδευε ένας «αλληλέγγυος»και µεταφραστής – αν χρειαζόταν.Ο νεφρολόγος Γιώργος Μπουγάτσος ήταν ένας από τους γιατρούς που υποδέχτηκε τέσσερις στο «Ιπποκράτειο». Τους χορηγήθηκε ορός, αλλά οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό. «Το µόνο που είπαν ήταν: “όχι βιταµίνες”. Θεωρούν ότι η βιταµίνη είναι υποστήριξη και ακυρώνει τον αγώνα τους», είπε ο κ. Μπουγάτσος. «Χωρίς νερό µπορεί να αντέξει κάποιος το πολύ µία εβδοµάδα», είπε ο Θανάσης Καραµπέλης, µέλος της οµάδας ιατρικής υποστήριξης των απεργών που τους εξέταζε χθες στο Μέγαρο Υπατία. 

Οι γιατροίδεν µπορούννα υπολογίσουν πόσες µέρες θα αντέξουν ακόµη οι µετανάστες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου